For meg er det stort sett tre ting som kan få meg til å avbryte ei bok:

1) Dårlig språk, enten det er forfatteren eller andre som er skyld i det.

Jeg har sågar måttet avbryte ei bok, Den fjerde regelen rett og slett fordi den var så hårreisende dårlig oversatt.

2) Usympatiske karakterer som gjør utelukkende dumme og slemme ting.

Sympatiske karakterer som tar gale valg - Elling, for eksempel, eller Albert Åberg i Johan Harstads utgave - går derimot helt fint.

Enkelte forfattere klarer faktisk også å skildre karakterene sine og deres motiver og tanker så godt at selv til dels ganske usympatiske karakterer blir verdt å følge. Eksempler på dette er Tore Renbergs Jarle Klepp og hovedpersonen i Carl Frode Tillers Skråninga.

3) Logiske brister.

Som sci fi- og fantasy-elsker har jeg ingen krav til eller ønsker om absolutt realisme. Derimot forventer jeg at ei bok ikke skal bryte sine egne regler, og at både handling og personer skal handle logisk og truverdig ut fra sine egne motiver, regler og forutsetninger.

Ingen regel uten unntak, naturligvis, men om ei bok synder på mer enn ett av disse punktene, skal det mye til for at jeg leser den ferdig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

[ Slettet av bruker ]

Jeg satt nettopp og tenkte sånn cirka: det er vel bare jeg som ikke orker å lese om usympatiske karakterer som gjør utelukkende dumme og slemme ting.Jeg har det inntrykket at det dumme og slemme er veldig moderne, om enn for meg like uforståelig. Og så er jeg enig med deg i det der med logiske brister. Og utroverdige personskildringer, som på et vis er en form for logisk brist.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nettopp "Den fjerde regelen" ga jeg også opp, med samme begrunnelse som deg:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

WencheTerje MathisenBookiacLars Johann MiljeritaolineKirsten LundHanneVigdisPer LundWilliam BillisonBjørn SturødINA TORNESLinda NyrudSivHarald KJarmo LarsenTor Arne DahlVannflaskeNicolai Alexander StyveCarine OlsrødDagfinn JakobsenMarianne  SkageAlice NordliGro-Anita RoenIngeborgChristofferHilde Merete GjessingIngunnAnne-Stine Ruud HusevågIngunnJDiddiHanne Kvernmo RyeIngeborg GCecilie EllefsenTone HLinda PaulsenNils PharoTorill RevheimHeleneÅsmund Ådnøy