Voksne mennesker i forfall

Denne historien dreier seg om hvordan mennesker forandrer seg pga en alvorlig hendelse i nærmiljøet.
Hendelsen er drapet på en ung pike.
Det er denne piken som selv forteller oss historiene, sett fra det hinsidige. Hun observerer sin familie, sine venner og sin drapsmann. Dette er ingen krimhistorie, vi vet hvem som er den skyldige og vi aner at han ikke vil bli tatt.

Drapsmannens fryktelige handling gjør at noen personer håndterer det etter forholdene bra og at noen nærmest kollapser.
Det forundrer vel ingen at foreldre får store problemer atter at deres eldste datter forsvinner en kveld. Faren blir innadvendt og superfokusert på jekten etter morderen. Han har ikke tid lenger til å ta seg av sine to gjenlevende barn. Mora prøver å legge alt bak seg. Hun river seg løs fra familien og legger nærmest på sprang.
Igjen står de to barn som har tapt like mye men som nå er nødt til å ta sin del av ansvaret for at familien skal bestå.

Heldigvis er de ikke alene.
Søsterens kjæreste er lojal. Han hjelper til der det er nødvendig godt hjulpet av han storebror.
Sammen med barnas noe eksentriske bestemor fyller det tomrommet foreldrene etterlater seg. De ordner bursdager, bygger hytter og viser omsorg.

Det denne historien egentlig dreier seg om er hvordan små barn tar ansvar.
De blir tvunget til å ta avgjørelser og til å ta hensyn til de voksne på en måte barn ikke skal være nødt til.

For oss som leser, er det lett å finne analogier i vårt eget liv.
Heldigvis har de færreste opplevd noe så traumatisk som et barnedrap, men mange av oss har opplevd å måtte utsette barna for vanskelige opplevelser de virkelig ikke hadde bedt om.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvaBeathe SolbergmgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbeline