Forbes' topp ti

Oppskriften på suksess? Eller er suksess synonymt med bankinnskudd? Hva ønsker folk flest å lese? – samt andre tanker og spørsmål som streifer innom det metafysiske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Det var noen ukjente der for meg. King, Grisham, Rowling og Meyer var egentlig ingen stor overraskelse. Twilight serien har tatt helt av, og det viser seg jo på sånne lister. Eller var det bare Steel og Follett jeg har hørt om videre på lista der.

Er forøvrig enig med Jan Fongen under her som sier at kvalitet ikke er ensbetydende med salgstall. Det ser man jo når Meyer og Steel kommer på lista.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De eneste av disse jeg har et forhold til, er Grisham, Rowling, Follett og King. Det som kjennetegner dem, er at de har fått utlevert språklige fortellerevner som er få forunt. Jeg har stor respekt for forfattere som med enkle ord og relativt floskelfritt forteller en god historie på en slik måte at det er vanskelig å legge boka fra seg.

For øvrig kan selvsagt ikke litterær kvalitet entydig måles i salgstall. De nevnte forfattere har også et markedsapparat i ryggen som kan være misunnelsesverdig.

(Tips til deg, Eirik. Hvis du klikker på tekstformatering under din kommentar, så får du vite hvordan du skal lage en link. Så slipper vi å kopiere url-en du oppgir inn i en web-browser. Jada, jeg er litt lat av meg.)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaHilde H HelsethCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonHarald KSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn S