Biografi kan være fantastisks lesning, som denne boken. Levenge og godt fortalt om vår kvinnelige forfatter Ragnhild Jølsens liv. Gir en meget god innsikt i tidsepoken slutten av 1880 årene og inn i det nye århundrede. Bra!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Har nå satt denne på ønskelisten og kommer til å låne den på biblioteket ganske snart.
Vil også si at biografien om Hans Jæger av Ketil Bjørnstad er utrolig god og gir et godt bilde av samtiden. Det gjør også biografien om Ragna Nielsen "Livet er et pust" - som gir et godt bilde av kvinnebevegelsen som inkluderer Bjørnstjerne Bjørnson, Jonas Lie, Henrik Ibsen. Foruten et bilde av skolen den gang, samt utviklingen av tilgang til videre utdannelse for kvinner. Det jeg ikke var klar over før jeg leste sist nevnte bok var at kvinner hadde fått delvis tilgang til å stemme ved kommunevalg i 1901 og delvis tilgang til å stemme ved stortingsvalg i 1907 (tror jeg). Begge bøkene har vært av stor interesse å lese får et godt inntrykk av tiden og menneskene som levde da. Ragna Nielsens yngste bror var valgt inn på stortinget - Venstre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jens Bjørneboes bok "Drømmen og hjulet" handler også om Ragnhild Jølsen. Den er veldig god! Anbefales! "La meg bli som leoparden" står i bokhylla og skal leses når jeg får tid! Sukk (så mange bøker som skal leses)! Jeg har endog et eksemplar dedikert av forfatteren da jeg kjøpte den på et foredrag hun holdt om Ragnhild Jølsen for en stund siden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Må med skam meddele at jeg har de 8 bindene til Jens Bjørneboe, men har ikke fått lest noen enda. Er litt fascinert av 1880 årene. Mye av det som ble debattert om da, er blitt forsåvidt selvfølge for oss idag. Det er "nesten" ingenting som sjokkerer oss lengre. Det som gjenstår bl.a. er lik lønn for likt arbeid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er så enig! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TanteMamieAnn ChristinHarald KalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe Solbergritaoline