Forklaringen ligger nok i at denne boka er vel smal. Dessuten ante jeg ikke selv at den eksisterte en gang ... ikke før jeg tok opp dette med ukjente Nobelprisvinnere på en diskusjonstråd her.

I utgangspunktet tenker også jeg at den blir litt vanskelig å få tak i. På den annen side: ingen utlånskø = god tilgjengelighet. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Ja, den er nok smal...he,he. Ferdig med den nå, en litt merkelig sak faktisk, blir ikke helt klok på den; men jeg velger å tolke den mest symbolsk...tatt i betraktning året den er skrevet i og omstendighetene i Spania da; er nok mye man kan si både om språk og innhold her, og man ser jo klare linjer til den voldelige realisme i litteraturen som vokste frem også i USA som mønster av den mørke realismen Cela var foregangsmann for ("tremendismo"), hovedpersonen er etter min mening en model på eksistensialismens vekt på "we are our choices"...(selv om protagonisten selv mente det var den onde skjebne)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den Nobelprisvinner-tråden din var genial, meget nyttig...mye jeg skal repetere av disse vinnerne, eller lese for første gang, som med Cela. Sjekket boken hans, den er visst å finne i rimelig utgave, i hvert fall på engelsk her . (For de som ikke kan original-språket da, og det gjelder for meg)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågMetteAlice NordliHelge-Mikal HartvedtHarald KFinn Arthur JohansenKarin BergKirsten LundTor-Arne JensenToveJan Arne NygaardEgil StangelandSilje BorvikBente L.Tine SundalTorill RevheimHeidi LCaroline Ekornes JohannessenBenediktesnurreVegardCathrine PedersenDaffy EnglundMarit HåverstadEli HagelundJan-Olav SelforsLinda RastenAnn EkerhovdCamillaDemetersomniferumPär J ThorssonGrete AastorpStine SevilhaugMangosaft45Synnøve H HoelBertyCecilieSissel ElisabethKine Selbekk Ottersen