Dette er første roman om Eirik Raude Thorvaldsson. Mannen som grunnla den første bosetningen på Grønland, men dette får vi ikke lese noe om i denne romanen. Den beskriver kun Eiriks ungdomsår frem til han er 21. Romanen inneholder minst like mye fiksjon som nøyaktig viten. Forfatter Preben Mørkbak har brukt fantasien fritt til å skape karakteren Eirik Raude.

Det synes jeg han klarer meget bra. For meg var boka en fantastisk skildring om Eirik Raude og vikingtiden. Navnet Raude får han tildelt av Håkon Jarl pga av hans røde hår, skarpe tunge og ferdighetene med sverdet. Forfatteren klarer å skape en karakter som passer disse beskrivelsene og virker troverdig. Vi får et innsyn i en vikings følelsesliv. Boka har også et innhold av spenning, brutalitet, sorg, kjærlighet og humor som en god vikingroman skal inneholde.

Jeg likte boka svært godt og ser frem til bok 2.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Bok to har kommet og befinner seg i landets bokhandlere ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

BenteBerit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenThea