hei, høsten er her og med det følger siste året på videregående. vi skal ha et stort prosjekt frem til høstferien der vi sammenligner to bøker fra minium 1860-tallet. det må være ca 30 års mellomrom fra en bok var skrevet til en annen. f. eks. en fra 1880 og en fra 1950. vi skal senere peke ut forskjeller i hvordan tingene skildres og hvorfor.

jeg valgte å lese noe om en av disse valgene: nestekjærlighet, krig og konflikter eller gudssyn. minst en av forfatterne må være norske.

har noen noen forslag til bøker jeg kan lese? det har generelt lite å si hvilke av disse temaene jeg leser, men bøker på max 200 til 300 sider hadde vært veldig fint :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Da vil jeg få anbefale deg å ta en titt på "A Tale of Two Cities" (1859) av Dickens. Den sneier mesterlig innom temaene du nevner, og er ikke så lang heller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sorry, kan ikke hjelpe deg :P Men lykke til! Det ordner seg alltid til slutt!

Btw, kjenner jeg deg? XD

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synd du ikke kan bruke en novelle, ellers ville jeg foreslått en novelle av Amalie Skram, som er ei veldig kjent norsk/dansk forfatter. Novellen heter "Karens Jul" den ble gitt ut i 1885. Og den er en veldig fin og godt skrevet novelle. Med mye skildringer. Sentral for norskfaget, og jeg vet vi jobbet mye med denne på skolen. Den handler om fattigdom og om nestekjærlighet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg foreslå at du tar en titt på disse bøkene: "Triumfbuen" av Eric Maria Remarque. Handlingen foregår i Paris i 1939.

"Kosakkene" av Lev Tolstoj er ei bok med handling fra 1862.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica Carlsen