La oss sette litt fokus på alle de gode norske forfatterne. Stafetten er om vi klarer å reise rundt i Norges byer/tettsteder (ikke fornærme noen).

Jeg begynner med: Stavanger med Tore Renberg :Kompani Orheim

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 29 svar.

Ta turen til Trysil med Sigmund Løvåsen! debutboka "Nyryddinga" og oppfølgeren "Brakk" er flotte bøker herfa, som jeg opplevde som solide og varme. Hans burleske og herlige "Mamselle Iversen" må også nytes. Forfatteren mottok Bjørnsonstipendet i år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Cora Sandel (eller Sara Cecilia Görvell Fabricius som hun -intet mindre- egentlig het) skrev antakeligvis om Tromsø i romanen Alberte og Jakob fra 1926. Ikke umulig, siden hun var oppvokst i byen.

I moderne tid har Wassmo skrevet om steder hun selv kommer fra/har vært i, for eksempel i den siste romanen, "Hundre år": Skogsøya, Myre, Lødingen og Harstad husker jeg ikke helt feil.

Dessuten satt visstnok Hamsun i Harstad og skrev på "Segelfoss by", i 1915.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Unni Lindells Cato Isaksen, tar en tur til Enebakk i "Sukkerdøden".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og Roy Jacoobsen sine "Vidunderbarn" tilbringer sommeren på Håøya midt ute i Oslofjorden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Roy Jacobsens "Seierherrene": Helgelandskysten - Kolbjørn Brekstad: "Stank av mennesker": Helgelandskysten

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som Vestlandspatriot holder jeg meg i landsdelen og fremmer Frode Gryttens Bikubesong fra Odda. Boken åpnet en ny verden for meg: novellen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da vil jeg slå et slag for Amalie Skram og Hellemyrsfolket, som foregår i Bergen og utkanten av byen, hvor jeg bor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Charlotte Isabel Hansen av Tore Renberg er lokalisert til Bergen. Og jeg MÅ nevne Ole Paus' opphold i Molde (kun høvdinger, ingen indianere / Møkkerøkkeløkka)- fra Veien til Gallia.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nicolay Frobenius -Teori og praksis. Oppvekstroman fra Rykkinn i Bærum. Litt sant, litt dikt og litt løgn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke så mye å skilte med, men Martin Nag fra Strand kommune/Jørpeland (Rogaland)er kanskje kjent for noen? Han står faktisk bak oversettelsen av "Mesteren og Margarita" av Mikhail Bulgakov i utgaven fra 1967. Ellers er Martin Nag kjent for ulik sakprosa om bl a Obstfelder, Hamsun og Robert Nielsen samt som en brobygger mellom Øst-Europa og Norden. Litt av en original, både som forfatter og som byborger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tar en forfatter som er oppvokst og fortsatt bor nær mitt hjemsted, Knut Faldbakken fra Hamar. Boka Totem foregår på Hamar. Mange av hans bøker foregår på Hamar. Ellers så har jeg blitt fortalt at han har en bok hvor et drap finner sted akkurat her jeg bor nå, på Åsvang. Men jeg klarer ikke å finne igjen den boka. Og så må jeg innrømme at jeg ikke har lest en eneste bok av han. Og det er nesten kriminelt, i og med at jeg er fra samme sted og faktisk er på Hamar nesten vær dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tyvene foregår i Åsvang og ved Harasjøen i Vallset (bl.a) Der er jeg lokalkjent og synes det var artig å følge handlingen fra sted til sted. Jeg har stor sans for krim-bøkene til Faldbakken. De er verdt et forsøk. Du vil garantert kjenne deg igjen i bybildet på Hamar og mange andre steder han omtaler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dag Solstads karakterer har ankommet mang en norsk by, gjerne med tog og med kofferter i hendene. I farta kommer jeg på:

  • Lillehammer (Roman 1987)
  • Kongsberg (Ellevte roman, bok atten)
  • Larvik (Gymnaslærer Pedersen)
  • Notodden (T. Singer)

(Edit: Forresten kan jeg ikke fatte at noen skulle oppleve det som et "helvete" å lese disse bøkene, jfr. tråden om lesestoff i helvete. Jaja, det blir en avsporing.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Magne Hovdens "Sameland" er lagt til Kirkenes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis vi flytter Bergen til før Trøndelag/Lofoten blir det naturlig å fortsette til Bø i Vesterålen med Krabvåg av Regine Normann.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må beskjemmet melde at jeg ikke hadde hørt om hverken Regine Normann selv eller hennes bok Krabvåg før du "meldte henne på" denne Norge Rundt-turen... Men i dag kom jeg over denne boken på et antikvariat, og siden jeg hadde sett den anbefalt her, ble den med meg hjem. Nå er jeg spent på å bli kjent med et for meg flunkende nytt forfatterskap - takk for tipset, GuroS!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og "Krabvåg" var veldig bra - jeg fant den på antikvariat like etter at GuroS postet innlegget om den. Så nå håper jeg å snuble over flere bøker av Regine Normann... takk igjen til GuroS!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har fått med meg et par bøker lagt til Bergen i det siste, så vi tar et langt drag i Bergen, med Sangen om den røde rubin av Mykle, og Imot kunsten av Tomas Espedal.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eksisterer Indre-/Ytrepollen fra Lasso rundt fru Luna i virkeligheten eller kun i Mykles fantasi?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trøndelagskysten og opp til Lofoten: la oss dra på lofotfiske med Den siste viking av Johan Bojer! Min ferskeste favorittbok!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Supplement til Stavanger-oppholdet: Alexander Kielland - diverse! Fantastisk forfatter! (Og jeg har ennå mye igjen å lese av ham...)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Slår et slag for Roy Jacobsen, som ikke bare skriver fra Årvoll i Oslo (der han vokste opp), men som trekker tråder tilbake til Vikingetiden, der hovedpersonen Gest i den fantastiske sagaromanen Frost vandrer fra Trondheim til Nord-Norge og senere tvers gjennom Sør-Norge til "innlandshavet Mjors" (Mjøsa) og tilbake til Trondheim igjen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jo Nesbø og bøkene om Harry Hole. Handlingene foregår stort sett i Oslo.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han tar seg også en tur til Bergen (Snømannen) og Hardangervidda/ Ustaoset? (Panserhjerter).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stemmer det ja, at han tar seg en tur til Bergen i snømannen, og Ustaoset i Panserhjerte,

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da reiser vi langt nordover; til Vadsø med barnebøkene om Sofie og Kathrine av Grethe Haagenrud.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Namsos (min hjemby): Carl Frode Tillers Skråninga. Fantastisk bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryHarald KHeidi HoltanAgnete M. HafskjoldTanteMamieJane Foss HaugenMarit HøvdeEgil StangelandLailaTor-Arne JensensveinAnniken RøilCarine OlsrødOleLena DammenRune U. FurberggretemorBerit RConnieBjørn SturødGrete AastorpAnneWangritaolineJohn LarsenKirsten LundToveAliceInsaneBente NogvaVannflaskeLinnTurid Kalvatn SchøyenBjørg L.Tone SundlandRaymonIngvild SSigrid NygaardBeathe SolbergPia Lise SelnesHarald AndersenSolveig