Bare en liten opplysning:
I 1986 ga Den Norske Bokklubben ut en bok med tittelen "Nobelprisen i litteratur 1901-1985".
Den inneholder korte artikler om Nobelpristakerne så langt (t.o.m. 1985) og har tegninger av vinnerne laget av B.O. Wennerberg.
Bak i boka er det en "Alfabetisk fortegnelse over forfattere som har mottatt Nobelprisen i litteratur. For hver forfatter angis et utvalg titler med utgivelsesår for første norske utgave, med noen få unntak."
Tror jeg kjøpte boka på en brukthandel for 2-3 år siden, og har stort sett brukt den som oppslagsbok, men kanskje jeg bør lese hele boka for å finne mer ut om disse forfatterne.
Ellers finnes det jo mye om Nobelprisvinnerne på nettet (de siste 24 års (1986-2009) er jo ikke med i boka, så der må man nok oppsøke andre kilder for å finne opplysninger om).
Ser at det finnes noen eksemplarer av boka på http://www.antikvariat.net og http://www.capris.no har noen bøker (på svensk) om Nobelprisen i litteratur.

PS. Jeg har nok ikke lest så mye av Nobelpristakere utenom de mest kjente (og "store"?).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

For nettsøk om Nobelprisvinnerne anbefales den norske wiki-siden og Nobelkomiteens egen liste. Det fine med disse sidene er at man kan klikke seg inn på hver enkelt forfatter og få masse tilleggsinfo om dem, inkludert hvilke bøker de har utgitt på originalspråket og på norsk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takker for linker..Ja, hva finner man ikke på nett nå...og nå har jeg gått over til kun "klikking" jeg; akkurat når jeg trenger ting, (he,he), før drev jeg copy-paste og lagret i dokumenter, printet ut og lagret i egnede mapper..nå er det stort sett behovsklikking eller øyeblikks-klikking. (Vel noe blir pasted i litteratur-mappen min fortsatt, noe som skal brukes i relasjon til blogg eller web-site, så helt frigjort fra gammel-metoden er jeg ikke enda)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaHilde H HelsethCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonHarald KSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn S