Jeg anbefaler Naguib Mahfouz - egyptisk romanforfatter som skriver slik at du kan lukte Kairo. Jeg leste flere av bøkene hans før mitt første egyptbesøk, og kunne nesten navigere utelukkende på bakgrunn av dem (men det er praktisk med litt Lonley Planet, også).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Jeg er midt i Mellom to slott nå, han skriver bra ja! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gøy at du skriver dette, Ida. Jeg har også manøvrert meg gjennom Kairo på leting etter Middaqq-smuget. Jeg fant ganske mange smug etter hvert. Når jeg tenker meg om, har vi vel liknende småsamfunn her hjemme også, om enn ikke så eksotiske. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å, takk! Jeg har bare lest Middaq-smuget, og den var bare HELT skjønn! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så kult at du har lest den! Det er jo ikke sånn kjempevanlig! Jeg anbefaler Gelebwais barn, også, selv om det er Middaq-smuget han fikk nobelprisen for.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, Gebelawis barn er kjempebra.
Er det noen som har lest Kairo-trilogien? Har den i bokhylla, men har ikke lest den ennå, så det kunne vært interessant å høre hva andre syns.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

O, ja. Les! En triologi som jeg opplevde som alt for snau. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Les!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kairo-triologien er den beste av bøkene hans som er kommet i norsk oversettelse, synes jeg. Gled deg, få den ut av hylla, sett igang. Gebelawis barn og Middaq-smuget er selvfølgelig også veldig bra. Jeg har alltid trodd at han fikk Nobelprisen for Kairo-trioligien. Jeg var ikke tilsnakkendes den påsken jeg slukte triologien.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har også Kairo-triologien og Gabelawis barn stående på listen over bøker som jeg skal lese!

En av Nobelprisvinnerne jeg har et ekstraordinært godt forhold til, er for øvrig Isaac B. Singer. Jeg tror jeg har lest det meste av det han har skrevet. Bøkene hans er helt fabelaktige! Ikke tungleste i det hele tatt, full av humor osv. ;-) Jeg aner ikke om Singer er en forfatter mange har et forhold til, eller om også han er i ferd med å bli glemt ... ?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bra da, jeg fant boka "Sjosja" av Singer. Har også funnet bøker av Canetti, Bunin, Kipling og har flere bøker av Mahfous.
Phu, nå blir det en knallhard prioritering framover.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har ikke noe forhold til Isaac B. Singer. Jeg får skaffe meg noen bøker og prøve :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da vil jeg anbefale "Familien Moskat" og "Fiender - en kjærlighetshistorie"! Fornøyelige bøker med et lass av humor!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaHilde H HelsethCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonHarald KSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn S