[ Slettet av bruker ]

Viser 14 svar.

Tror jeg skal lese litt Hamsun framover.
Hva er neste bok på programmet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Du verden! Der var det mye Hamsun.
Har en del selv også.
Tror jeg benytter en pocket-utgave (utgitt i 2000, tror jeg) i 15 bind når jeg skal lese (i alle fall noe av) samlede.
Er det noe (evt. hva?) i den nye samle-utgaven som ikke har vært med tidligere?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Til Minutten fra Nagel:

Min lesning spriker i alt for mange retninger til at jeg kan bli med i lesegrupper. Men jeg blir gjerne med på diskusjoner om det jeg allerede har lest! Og jeg har planer om å vende tilbake til Hamsun jevnlig (kanskje ingen overraskelse...)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må tenke litt på det.
Skal lese Shakespeare en god stund framover, men jeg ser gjerne at du kommenterer Hamsun-lesingen din. Har lest en god del av romanene opp gjennom årene, så det vil sikkert være interessant å lese hva andre syns.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende, - selv skal jeg lese mye fag i høst så den står jeg over. Tror nok jeg ville brukt lang tid på dette prosjektet, - jeg ville nok blitt farlig lei dersom jeg skulle hatt et så "ensidig" prosjekt...

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har stor interesse for Hamsuns diktning og synes dette er et godt initiativ. Imidlertid har jeg for tiden ikke mulighet til å være med i en slik boksirkel.

Dersom du legger ut dine tanker om de enkelte bøkene som kommentarer her inne (under hver enkelt bok), er jeg sikker på at du får mange synspunkter og at det vil skapes en god litteraturdebatt, som alle bokelskere kan delta i. Det er allerede i gang flere diskusjoner om Hamsuns diktning generelt og om enkeltverkene hans.

Lykke til med de 27 bindene. Det er en stor oppgave du har påtatt deg. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dere som har lest Hamsun tidligere... vil dere si at det er stor forskjell på Den Gaadefulde og resten av verkene hans? Jeg har nemlig lest den og likte den ikke så veldig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Takk for svar! :) Mener å huske at Hamsun skrev boken rundt 15 år, og det så slik ut også i skrivestilen. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den Gaadefulde er i en ganske annen liga enn hans senere verker, en ganske lavere liga. Hamsun skal etter sigende ha skjemmet seg over den og ønsket at han aldri hadde gitt den ut. Jeg vil anbefale deg å begynne med Sult eller Victoria, da begge er vidunderlige. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan dessverre ikke hjelpe deg, da jeg ikke har lest Den Gaadefulde. Den regnes vel heller ikke som et av Hamsuns mest sentrale verker. Var ikke dette hans første utgivelse? Jeg minnes å ha lest at det er en ganske liten og unnselig kjærlighetsfortelling som han senere selv mente ikke nødvendigvis burde ha vært trykket, at han nærmest sendte den inn til et lokalt forlag for å bevise for sin familie at han var en ekte forfatter som kunne greie å få noe på trykk. Mener også at opplaget var bittelite den gangen. Jeg tror neppe den er representativ for Hamsuns diktning. Les Sult, Pan og Mysterier. Hvis du fortsatt ikke begeistres, er kanskje ikke Hamsun noe for deg. Alle kan ikke like alt. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaHilde H HelsethCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonHarald KSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn S