Jo takk for det! Men når jeg setter meg ned for å faktisk skrive, tenker jeg med èn gang "nå skriver jeg bok", og da blir alt mislykket (som du sikkert skjønner). Å rable noe ned på en nettside eller i en e-mail, er så mye enklere. En trøst er at de i fremtiden ikke vil gi ut "samlede brev", "brev i samling" og alt det der, men "samlede facebookstatuser", "samlede internettkommentarer", "mailantologien" og "samtaler på msn".

Jeg tror et tips for dem som vil skrive seriøst, er å ikke skrive seriøst. Lat som om alt er facebook og blogg og tull og tøys, så får du det til. Så gjelder det bare å følge eget råd :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Ja jøss, for store forventninger til egen prestasjon har vel vært undergangen til mang en drøm, men akk, drømmer kan ikke dempes i styrke når de først er tilstede. 'Alt eller intet', eller hva denne Brand sa. Jeg tror min plan blir å okkupere en hytte og vandre under eikekroner for å søke inspirasjon, ja jeg er vel for mye romantiker til å gjøre noe annet. Hadde det ikke vært kjekt å bli forsørget av en eller annen fyrste i Bayern eller Luxemburg, slik som synes å ha vært vanlig i den gode gamle fortiden? Hehe. Du får jammen si ifra hvis - jeg mener selvsagt når! - du får noe antatt hos et forlag. ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal opprette Karlsen-stiftelsen og drive "Det Litterære Pensjonat" et eller annet stille og natuskjønt sted. Folk bare sender inn et par selvskrevne sider til vurdering, så vil de, hvis søknaden godkjennes, få opphold og mat og det hele gratis, med egne kontorer og egne soverom med franske balkonger, ehh, og lov til å røyke. Det kreves ingen formell utdanning, bare naturtalent eller eget engasjement. Et krav er at kandidatene innen to års opphold har produsert et publiseringsklart verk. Stiftelsen tar prosenter av utgivelsene, men ikke mer enn at forfattere selv kan leve godt og vel på tekstene sine, samtidig som pensjonat og ansatte kan holde det gående.

Jeg regner selvfølgelig med støtte fra statskassa, så det blir helt opp til økonomiske rådgivere og regnskapsførere å få alt til å gå opp.

Du er hjertelig velkommen til det fremtidige DLP for et toårig opphold. Det vil være nok av bjørketrær, benker og piker i gule kjoler i den gartnerstelte hagen utenfor.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Men dette var jo bare tull, hehe. Bær over med meg da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har ikke lest et eneste ord av Knausgård forresten. Er litt kjip sånn. Selv heter jeg egentlig Ken Ove Karlsen, og vurderer sterkt å bytte, for akkurat nå føler jeg meg veldig ukomfortabel med det navnet :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ja, jeg har tenkt en hel del på et Kapittel-besøk i høst. Det hadde vært temmelig awkward å presentere meg for den mannen. Vi har et par fysiske likhetstrekk også. Jeg skulle ønske han aldri var født. Min onde tvilling. Man får konspirasjonsteorier av mindre :D

Lurer på om ikke jeg heller skal presentere meg for Petter Amundsen AKA Organisten, hehehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

3500 for festivalpass og overnatting på enkeltrom ser jeg. Hmm...

Hadde nå tenkt meg et halvårskort til Nationaltheatret da... Og det skal de ha 1600 for. Også et periodekort på NSB (som riktignok ikke blir aktuelt hvis jeg ikke kjøper halvårskortet). Det er noe helt spesielt med teateret i Oslo om høsten.

Men samtidig. Har aldri vært på noen litteraturfestival av noe slag. Skal jeg ringe min gamle far da? Eller har han glemt meg nå tro. Jeg hørte han hadde solgt huset. Kanskje jeg kan slå to fluer i en smekk her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Ingeborg GsiljehusmorBeathe SolbergOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanKristine LouiseLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitKirsten LundEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalleLars Johann MiljeEirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallamarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemine