Vel, 26.-28. august, står det på Tronsmos nettside... Takk for tipset og lenken, Mohamed Abdishazan!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Bare hyggelig. Viktig å dele slik informasjon. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

... og for de av dere som i likhet med meg leste følgende på www.tronsmo.no:

26.-28. august er det tid for årets bakgårdssalg! Det betyr at vi igjen fyller bakgården med romaner, kunstbøker, graffiti, musikk, politikk og overraskelser til usivilisert lave priser. Vi har vært inne i de mørkeste kjellerdyp for å sikre at dette blir Marianergropa av boksalg, tre dager til ende.

  • og lurer på hva i all verden en Marianergrop er for noe (eller vet alle det, unntatt meg???):

*Wikipedia sier:*

Marianergropen (ofte skrevet Marianegropen) er verdens dypeste dyphavsgrop. Marianergropen ligger vest i Stillehavet, øst for Marianene, på 11°21′ N 142°12′ Ø, 342 km sør-vest for Guam. Gropen markerer også grensen der to tektoniske plater møtes; Stillehavsplaten trykkes under den Filippinske platen.

Så nå ble i alle fall jeg en smule mer opplyst...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du verden hvordan ord/stedsnavn kan brukes, om det er til glede og nytte er en annen sak.
Jeg må ærlig innrømme at jeg synest det bare er tull og vas å bruke slike betegnelser ser ikke nytteverdien i det. Jo foresten nå vet jeg litt mer om Marianergropa og hvor den er takket være dine observasjoner.
Er litt usikker på om jeg kommer til å få bruk for det, men jeg kan jo "blafre" litt med det i festlige lag :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med deg - i alle fall synes jeg nok det var litt blærete av den Tronsmo-skribenten å benytte det uttrykket i akkurat den sammenhengen - for etter å ha slått opp "Marianergropen" og lest hva det var, synes jeg ærlig talt ikke det var særlig vellykket brukt om et boksalg!!!

Når dét er sagt, synes jeg jo det er morsomt å oppdage nye ord og uttrykk - ikke nødvendigvis for å bruke dem selv, men for å lære litt mer enn jeg kunne fra før. Og forstå dem når jeg snubler over dem neste gang. For ikke mange dagene siden støtte jeg faktisk på "Marianergropa" på nytt, denne gangen i en avisartikkel - og jeg sverger på at jeg aldri hadde hørt om fenomenet før Tronsmo "prakket det på meg" for tre uker siden...

Karin, lov å fortell oss om det når du har vært ute og blafret med Marianergropa, da!!! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du skal ikke se bort fra at journalisten mottar nyhetsbrev fra Tronsmo og derigjennom ervervet seg et nytt begrep.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TalmaLilleviHarald KEvaKari ElisabethBerit RSynnøve H HoelIreneleserKirsten LundTanteMamieTor Arne DahlEllen E. MartolMarteTor-Arne JensenKristine LouiseAjiniakraAnne Berit GrønbechToveElisabeth SveeBeathe SolbergalpakkaMariannePiippokattaIngunn STone SundlandAliceInsaneHilde H HelsethKaramasov11Amanda AEivind  VaksvikMarianne MAnniken RøilConnieMarianne  SkageTorill RevheimReidun SvensliGroSolCecilie EllefsenBerty