Jeg syntes det kunne være greit med en lenke til listen over nobelprisvinnerne her i tråden - så her er lenken:

Vinnere av Nobels litteraturpris

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Det var smart...her fikk jeg frisket opp litt i hukommelsen, mange gode minner nedover den listen...Wole Soyinka for eksempel var jeg veldig fascinert av i sin tid,husker at noen av novellene hans falt i god jord hos mine elever (Telefonsamtalen blant annet)..Steinbeck, Golding (The Spire), Bellow, Singer. Lessing, Morrison, Becket var/er andre favoritter...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å ja - Wole Soyinkas Aké - en afrikansk barndom har vært en av mine absolutte favoritter siden jeg leste den første gang som tyveåring! Og likevel har jeg aldri kommet så langt som til å lese mer av ham - det er egentlig ganske talentløst av meg som leser, alvorlig talt! Enda mer å rette på, jaja - tror jeg skal jakte litt på Soyinkas noveller, takk for tipset!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har nå laga meg ei bokhylle som heter "bøker av Nobelvinnere".
Det var i grunnen både artig og morsomt å finne fram til disse bøkene rundt om i de forskjellige bokhyllene mine. Jeg har registrert både de leste og de uleste og mange av de eier jeg også.
Til nå har jeg 65 bøker av 24 forfattere, går ut fra at flere kommer til, ja det er jeg nok temmelig sikker på at det gjør.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bård StøreBur1Elisabeth SveeHarald KAmanda ATove Obrestad WøienHegeCathrine HvasshovdKikkan HaugenKirsten LundWencheHilde Merete GjessingEllen E. MartolKristine LouiseBerit RPiippokattaIreneleserAkima MontgomeryLinnLene AndresenHeidi BBsiljehusmorIngvild SVibekeBjørn SturødBjørg Marit TinholtWenche VargasYvonne SandbergSigrid Blytt TøsdalTatiana WesserlingHilde H HelsethEgil StangelandKaramasov11K. H.Marit MogstadNorahKjersti SKarin  JensenTrude OmaAnne-Stine Ruud Husevåg