JA - den tanken har jeg tenkt, og jeg er i gang. Jeg tar det "over langen" - går ikke veldig systematisk inn for oppgaven, leser masse annet innimellom, men innrømmer at jeg er ganske fornøyd når jeg en gang i mellom får "huket av" for en ny nobelprisvinner på min merittliste.

I år kan jeg notere meg for både Laxness og Mahfouz som "nye" bekjentskaper på "nobel-listen min", og TO nye i løpet av et par måneder er nokså selsynt. (Da jeg begynte å lete opp I.B.Singer for noen år siden, opplevde jeg at bokhandel-ekspeditrisen aldri hadde hørt om mannen. Så bare å finne nobelprislitteratur i handelen krever jo litt innsats... Men i dag fant jeg Naguib Mahfouz' Middaq-smuget til 20 kroner i en brukthandel!)

Må likevel innrømme at en veldig stor del av disse prisvinnerne fortsatt fremstår som rimelig obskure for denne leser...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg kommer også til å smugtitte på Nobel-lista som jeg ikke har laget for det har Wikipedia gjort for meg . Fant J.M.Coetze på Fretex i går så det går sakte framover. Jeg kommer heller ikke til å stormlese bøker fra Nobelprisvinnere som jeg ikke har lest noe av men vil ha navnene lett tilgjengelig på min vandring i bruktbok butikker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Av og til kan man ha litt "flaks" også... På nattbordet i mitt fedrene hjem har jeg for tiden en bok fra 1930-tallet som jeg fant i et av husets mange bokhyller. Jeg hadde aldri hørt om forfatteren, men boken vekket min interesse. NÅ i kveld, etter å ha sjekket Nobelpris-listen på nytt - oppdager jeg at forfatteren Grazia Deledda ble tildelt prisen i 1926! Neste gang jeg oppsøker opphavet, får jeg se å lese boken ferdig. (Tittelen på boken? Vel - Maria et-eller-annet... Tull, nå har jeg sjekket på (engelsk)wikipedia: "Annalena Bilsini" heter boken!)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og JA - jeg synes absolutt det er bryet verdt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

ToveRoger MartinsenSol SkipnesAnniken RøilHarald KBård StøreBur1Elisabeth SveeAmanda ATove Obrestad WøienHegeCathrine HvasshovdKikkan HaugenKirsten LundWencheHilde Merete GjessingEllen E. MartolKristine LouiseBerit RPiippokattaIreneleserAkima MontgomeryLinnLene AndresenHeidi BBsiljehusmorIngvild SVibekeBjørn SturødBjørg Marit TinholtWenche VargasYvonne SandbergSigrid Blytt TøsdalTatiana WesserlingHilde H HelsethEgil StangelandKaramasov11K. H.Marit MogstadNorah