Noen som har erfaring med disse bøkene!?

  • Moderne litteraturteori - en innføring

(http://www.tanum.no/product.aspx?isbn=8200077330)

  • Moderne litteraturteori - en antologi

(http://www.tanum.no/product.aspx?isbn=8215004792)

  • Klassisk litteraturteori - en antologi

(http://www.tanum.no/product.aspx?isbn=8215010024)

Uten å formulere så altfor mange spørsmål; hva synes du/hva slags inntrykk har du/hva føler du at du har lært - etter å ha lest en/flere av disse?

Er det eventuelt andre tilsvarende bøker du vil anbefale?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Det er vel nå man skal svare: Noe av Harold Bloom? Hehe.

Ellers så anbefaler jeg "Orientalismen" av Edward Said - det er ikke direkte litteraturteori - men mer litteraturkritikk og er meget meget informativt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Av de der har jeg lest Moderne litteraturteori - en innføring og Klassisk litteraturteori - en antologi. Den første gir en fin oversikt over litteraturteori fra slutten av 1800-tallet og frem til 1970, hvis jeg nå ikke husker feil. Den siste er en av de bøkene jeg fikk mest utbytte av på førsteåret litteraturvitenskap, den inneholder betydningsfulle tekster helt fra Aristoteles til Schiller til Nietzsche, originaltekster og utdrag som kanskje ikke sier så mye direkte om litterære strømninger, men som utvilsomt vil være med på å forme din smak.

Ellers kan jeg anbefale Terry Eagletons Literary Theory - An Introduction som har et veldig kritisk blikk på de fleste av de moderne litterære skolene (også her frem til ca. 70-tallet).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok, takk for svar! :-)

Kanskje du kan svare meg på dette også: Jeg har fortstått det slik at Moderne litteraturteori - en innføring hører litt sammen med Moderne litteraturteori - en antologi....

Og så lurer jeg på om det finnes en bok som går hånd i hånd med Klassisk litteraturteori - en antologi, på tilsvarende vis..? Har du (event. andre) greie på det!?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hm, jeg vet ikke av en bok som er skreddersydd eller skrevet som et tillegg til Klassisk litteraturteori. Vi brukte ihvertfall disse to ved siden av:
- Literary Theory from Plato to Barthes http://bokelskere.no/amazon.co.uk/0333714229/
- Verdenslitteratur - den vestlige tradisjonen
http://bokelskere.no/bok/verdenslitteratur/35093/

Håper det hjelper! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

HelgeJordheim: Lesningens videnskap. Eide, Kittang og Aarseth: Europeisk litteraturteori Kittang, Linneberg; melberg og Skei: Litteraturteori Lothe: Fiksjon og film. Alle disse er bra, tror det er lurt å begynne med Lothe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil gjerne anbefale Erik Bjerck Hagens "Hva er litteraturvitenskap". Det er en lettlest og veldig klar liten sak som på en enkel måte tar for seg de temaer som du blir møtt med i de bøkene du nevner ovenfor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TalmaLilleviHarald KEvaKari ElisabethBerit RSynnøve H HoelIreneleserKirsten LundTanteMamieTor Arne DahlEllen E. MartolMarteTor-Arne JensenKristine LouiseAjiniakraAnne Berit GrønbechToveElisabeth SveeBeathe SolbergalpakkaMariannePiippokattaIngunn STone SundlandAliceInsaneHilde H HelsethKaramasov11Amanda AEivind  VaksvikMarianne MAnniken RøilConnieMarianne  SkageTorill RevheimReidun SvensliGroSolCecilie EllefsenBerty