Ja, jeg har ofte lekt med tanken, men har ikke starta odentlig ennå ;) Men jammen meg tror jeg at jeg skal sette meg opp en liste i kveld over hvilke jeg HAR lest, he he.

Ikke alle er tunge og dystre, jeg vil f.eks. ikke kalle George Bernard Shaw hverken tung eller dyster!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Heller ikke John Steinbeck og Knut Hamsun. Etter min mening!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Heller ikke Undset og Morrison :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke Halldor Laxness eller Naguib Mahfouz heller.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg må innrømme at Hamsun syns jeg er tung å komme gjennom, dog syns jeg ikke Steinbeck er så tung nei. Og Toni Morrison er ikke tung :D Mye av Hemingway er lett å lese og Beckett og Marquez. Mahfouz leser jeg nå (Mellom to slott), den er heller ikke tung. Og Lessing er jo ikke tung å lese, men litt dyster lesing ja. Men for all del, det er nok MANGE tunge på vinnerlista også, men det er altså noen enklere innimellom :-P

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tunge og dystre bøker kan være interessante og ha litterære kvaliteter utenom underholdningsverdien.
Av og til kan det være svært givende å lese noe som yter motstand og som er tankevekkende/lærerikt (det kan underholdende litteratur også være). Språk og stil har også svært mye å si.
Og jeg har en følelse av at MANGE Nobelprisvinnere ikke skriver/har skrevet så "tungt og dystert" som noen vil ha det til.
Tror mange som unnlater å lese bøker FORDI de er skrevet av en (Nobel)prisvinner går glipp av mange store leseropplevelser.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har lest Pan, Markens grøde og Sult...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

VannflaskePiippokattaTore HalsaLinda NyrudKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAstrid SæverhagenHilde MjelvaConnieBjørn SturødTheaAvaHarald KBeathe Solbergandreas h. o.Ingrid HilmerIngvild STonesen81Hilde Merete GjessingBjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundRune U. FurbergLilleviIngunn SCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleAlice NordliLene AndresenAmanda A