Trur jeg ikke har lest en bok av en Nobelprisvinner jeg, ikke engang Hamsun, eller jeg har sett Pan på film da. Men uansett, grunnen til dette er at bøker av Nobelprisvinnere som regel har ett og samme tema i undergrunnen et sted. De handler som regel om sult og fordærvelse og krig og hvordan folk lever og har det rundt om i verden i dag. Og livets skyggeside. Og de er som regel veldig dype og dramatiske. Og alt dette er ikke min type litteratur, det blir for kjedelig og nesten litt for ekte og nær virkeligheten. Jeg vil fordype meg i en bok og komme inn i en fantasiverden. Ikke komme inn i en bok hvor verden er akkurat som den ekte verdenen. Men det er vel sikkert på grunn av disse temaene at de ble Nobelprisvinnere. At boka er basert litt på virkelighet og at de liksom "opplyser" folk om hvilken verden vi lever i. Har en dyperen mening og gir et dypt inntrykk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Les Steinbecks Cannery Row. Definitivt ikke mye dystert og kjedelig... Bare for å ta ett eksempel! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Morsom mening, men holder den? Vil ikke en "fantasy" bok også speile virkeligheten? (sånn i bunn og grunn slipper ikke de heller unna). Dermed raser litt av argumentasjonen din. Men bevares ... Jose Saramago vil jeg fremheve som en mann som holder et bemerkelsesverdig speil opp for virkeligheten han skildrer. Mye fantasi der gitt ... Nei, ikke vær redd for en tung pris sier jeg, tyngden ligger i prisen og ikke i bøkene. Har hatt fryktelig mye morsomt, og har rømt inn i behagelig mange fantasier gjennom Nobelprisvinnernes ærverdige, men akk så menneskelige klubb.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

HegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaHilde H HelsethCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiMathildeRonny