Ikke enig - slik jeg oppfatter profeten er den fullstendig fritatt fra religion, og går helt til bunns i menneskets "sinn". (Ikke helt sikker på om sinn er det riktige ordet i denne sammenhengen, men kom ikke på noe bedre i farten...) For meg handler den utelukkende om kjærlighet. Men, nå er det jo slik at ingen tolker en bok ut fra de samme premissene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg har moderert (eller kanskje prøvd å tydeliggjøre) mitt utsagn lenger ned i denne tråden. For øvrig har jeg vanskelig for å se at visdomsord om liv og død, om kjærlighet og om tro, er totalt "fritatt fra religion", særlig når boka har navnet "Profeten". Men det kommer sannsynligvis an på hva man legger i begrepet religion.

Sjel er kanskje et alernativt ord for sinn? Men da er vi midt oppe i en debatt der religion i hvert fall ikke kan unnlates. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med "psyke" istedetfor sinn? Eller blir det kanskje litt teit? Jeg har ingen problemer med å forestille meg temaer som liv og død, kjærlighet og tro uten at religion er blandet inn i det. Men - som du sier - det kommer an på hva man legger i begrepet religion, og det er en diskusjon som man aldri kommer til enighet om. Ihvertfall etter min erfaring.

Jeg er på ingen måte anti-religiøs, jeg bare synes det var merkelig at noen leste religion inn i "Profeten", når jeg selv ikke tolket det slik. Men, selvfølgelig, det finnes like mange forskjellige tolkninger av et verk som det finnes publikum for verket, og ikke en tolkning er hundre prosent riktig :)

Det er uansett interessant å se andre tolkninger, bare så det er sagt. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

HegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaHilde H HelsethCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiMathildeRonny