Hei! Jeg er ny her, så ha tålmodighet med meg hvis dette er diskutert tidligere. :)

Det jeg lurer på er om det er noen som kan anbefale meg noen romaner fra latinamerikanske forfattere? Jeg har ikke lest så mye litteratur herfra, men er veldig interessert i å lese mer! (Jeg har selvfølgelig hatt min runde med Paulo Coelho og Cecilia Samartin, begge veiet og funnet for lett). Det jeg ser etter romaner med litt tyngde, som ikke faller i kiosklitteratur-kategorien.

Håper noen der ute har noen forslag!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Takk for mange flotte tips alle sammen! Gleder meg til å ta fatt på disse romanene i høst :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På spanskstudiet hadde jeg Manuel Puigs "Boquitas pintadas" (malte munner??) som en av mine favoritter, kan ikke se at den er oversatt til norsk. Her inne finner jeg bare "Edderkoppkvinnens kyss" av Puig, så det er kanskje bare den som finnes på norsk? Argentinsk forfatter som skriver veldig fornøyelig :-) Men for all del: ta Marquez og Rulfo først... De er i en helt annen liga enn Samartín!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nobelprisvinneren Marques er det vanskelig å komme utenom. Han spiller også en viktig rolle politisk og kulturelt i det colombianske samfunnet. I tillegg til de obligatoriske Hundre års ensomhet og Kjærlighet i koleraens tid (som jeg ser er foreslått tidligere), kan jeg anbefale Beretningen om et varslet mord og Ingen skriver til obersten.

Andre jeg vil anbefale, er de peruvianske forfatterne Jose Maria Arguedas (blant annet hans glimrende bok De dype floder) og Carlos Castaneda (Reisen til Ixtlan), den kubanske Alejo Carpentier (Riket av denne verden), den chilenske José Donoso (for eksempel Den søndagen), den meksikanske Carlos Fuentes (prøv Hvor luften er klarest) og hvis du liker dikt, ta en titt på den peruvianske poeten Cesar Vallejo.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bokklubben kjem med norsk utgåve av Pablo Nerudas "Canto general" snart, og hans "Oder" og "Kapteinens vers" har komme tydelegare. Og nyt Mario Benedettis "La tregua" ("Nådetid") sakte, og fleire gonger, til du ser samanhengen både innanfor boka og mellom boka og livet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Isabel Allende fra Chile er en forfatter som veldig mange har lest og likt.
Jeg vil foreså disse bøkene: "Åndenes hus", "Kjærlighet og skygge" og "Eva Luna".
Jeg synest disse 3 bøkene er absolutt de beste av hennes forfatterskap.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Isabel Allende står høyt på lista. Har bare hørt om Åndenes Hus, men det frister å lese mer :) Takk for tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ville i tillegg slengt på Lykkens Datter, som er min store Allende-favoritt :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jorge Luis Borges

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pedro Páramo av den meksikanske forfatteren Juan Rulfo.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne skal jeg sjekke ut! Takk for tips :) Reiser til Mexico snart, og er moro å lese litteratur fra det landet man reiser til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gabriel García Marquez, gjerne de romanene allerede nevnt her i tråden. Hvis du deretter skulle føle for å tilføye latinamerikansk poesi til leselisten; Pablo Neruda.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Pablo Neruda skriver vakker poesi, tårer i øynene hver gang jeg leser Neruda.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var akkurat han som poppet først opp i hodet mitt når jeg leste latinamerikansk litteratur - men jeg anbefalte ikke han siden det var snakk om romaner. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Poesi er aldri feil! Takk for tips :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke lest dem selv, men har fått dem anbefalt. Hundre års ensomhet og Kjærlighet i koleraens tid av Gabriel García Márquez (colombiansk forfatter).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er faktisk i gang med Kjærlighet i koleraens tid, den virker lovende så langt! Hundre års ensomhet føres opp på lista ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaHilde H HelsethCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonHarald KSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn S