Boken tar opp et viktig poeng. Hushjelpene og barnepikene er barnas fortrolige når de er små men når de vokser opp blir de akkurat like sine foreldre i sine holdninger.

Skal du lese om borgerettighetens kampene i USA på seksti tallet ville jeg valgt en annen bok –en dypere og mer grundig. Denne blir lett overfladisk. Men det skal sies at boken er godt skrevet og historien er underholdene, delvis trist men kampånden er der.

Jeg hadde ingen problemer med å lese denne boken fra perm til perm men jeg tror nok ikke dette er en bok som vil feste seg på minnet. Jeg vil allikevel anbefale boken da personkarakteristikkene er knakende gode i denne romanen med en tidløs og universell historie.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Til tider er persongalleriet noe karikert (særlig de slemme venninnene), men det plager meg lite. Til det er personene alt for lette å bli glad i. Dessuten er boka lite forutsigbar egentlig. Jeg ble overrrasket av både personer og handling flere ganger. Det er fint. Plottet er godt og orginalt, og tiden og miljøet Stockett beskriver er interessant. Forfatteren har selv vokst opp i et tilsvarende miljø, og det slår meg gang på gang at det er helt UTROLIG at vi her snakker om 1960, og ikke 1860. Segregeringspolitikken blomstrer, og Stockett gir den liv gjennom personene vi følger i boka. Hun viser også til historiske kilder, blant annet en lov som var gjeldende på den tiden som sier at “Ingen skal kreve av en hvit kvinne at hun skal pleie syke på avdelinger eller i værelser der mannlige negere er plassert” og “Det skal være forbundt for hvite personer å gifte seg med andre enn hvite personer. Ethvert ekteskap som strider mot denne paragrafen skal erklæres ugyldig” (s. 192). Jeg liker også utrolig godt bihistorien til Miss Celia, som har vokst opp i hvit underklasse (white trash) og hvordan hun også sliter med å finne en plass blant de andre hvite. Det gir en fin kontrast til fortellingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, viktig poeng - vondt, underlig og interessant hvordan den nære relasjonen endrer seg. Underholdende bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En av de beder bøkene jeg har lest...blant topp 10!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo Larsen