En bok å anbefale! Den er spennende og gir et bilde av en annen side av tiden med slavehovedhandel. Aminata, som er hovedperson, blir tvunget til å reise fra Vest Afrika som 11 åring. Men allerede da har hun erfaring med fødsler og fått en første innføring i å lese fra Koranen. Vi følger henne gjennom et langt liv- helt til hun får friheten tilbake. Jeg visste ikke at Kanada også var involvert i slavehandel. Tittelen på boka henviser til et historisk dokument om hva som skjedde med slaver som kom til Nova Scotia. I tillegg til å være spennende gir den også et levende bilde av en person - ikke bare en representant for en historisk hendelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Kjempeflott bok som gir et godt bilde fra innsiden av slavehandelen. Til tross for at jeg syns slutten ble litt Hollywood, nøt jeg denne boka over flere dager, og det stikker fortsatt i hjertet når jeg tenker på livet til Aminata. Hadde boka vært sann hadde den fått en 6'er fra meg. Det var noe som manglet, uten at jeg klarer å sette fingeren på hva.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

LailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian Axdal