Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg må nok si meg uenig her. Jeg har lest de første 5 bøkene i serien og synes denne absolutt var den beste. Noe av det som driver spenningen i boka er at alle detaljene, uansett hvor uvesentlige de synes når de leses, faktisk har en betydning for sammenheng og plot. Boka er krevende. Det du kaller Coelhosofi (for øvrig et morsomt uttrykk, da jeg absolutt ikke er begeistret for Coelhos vidløftige og selvhøytidelige betraktninger) vil jeg kalle et lyrisk språk som bare forsterker midtsommerstemningen i boka. Å sammenlikne Dahl med Coelho er etter min mening en fornærmelse (overfor Dahl). Her er det ingen filosofering, kun en solid dose høvelig samfunnskritikk med beina solid plantet på jorda og likevel en romantisk sans for det mystiske. Og plottet henger på greip for meg. Dahl knytter opp alle de løse trådene. Alt hører sammen og ingen ting er tilfeldig. Slik det skal være i en skikkelig krimbok. Hurra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men var dette bok nr 5.? Burde man lest de fire første , først. ? Jeg har kjøpt denne boken men det står bok nr 5 i den.!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er egentlig bok nr. 6 i serien. Hvis det står nr. 5 i den norske utgaven, så er det fordi de i Norge begynte med å utgi bok nr. 2 - de mente visst den ville slå bedre an enn bok nr. 1. Nå har de visst nettopp utgitt bok nr. 1, Misterioso, på norsk også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp, det er bok nummer 5 i serien om Paul Hjelm og A-gruppen.

Jeg har også lest denne, og det er så langt den eneste jeg har lest av Dahl. Jeg oppdaget flere referanser og detaljer i boka underveis som tydelig spilte på tidligere handling/bøker, så jeg bestemte meg etterpå for at om jeg skulle lese flere bøker av ham (ikke så sannsynlig med det første, ettersom jeg også ble litt skuffet dessverre), så skulle jeg lese dem i rekkefølge. Jeg vil gjerne vite hva som har skjedd i fortiden, spesielt når saker blir nevnt i forbifarten og man ikke får forklaring/utdyping siden det allerede er nevnt i tidligere bøker i serien, selv om En midtsommernattsdrøm kan leses frittstående også.
Men det er nå meg, det er ikke sikkert andre vil legge like mye vekt på dette/bite seg merke i det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil absolutt anbefale å lese disse bøkene i rekkefølge. Man lærer personene godt å kjenne etter hvert, og personlighetene og miljøet er en stor del av det som gjør at jeg koser meg med disse bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det var det jeg regnet med på forhånd, men siden jeg hadde kun den boka i serien og den fristet så ble det slik. Får se om jeg prøver meg på hele serien fra begynnelsen av en gang senere, man får nok et helt annet forhold til karakterer og miljø da ja. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

ritaolineHarald KIngvild SRufsetufsaJanne Kristin HøylandReidun Anette AugustinLinnMarianne  SkageVannflaskeStig TPilarisKjerstiAkima MontgomerygretemorKarin BergCathrine PedersenNeraLiljaKirsten LundTanteMamieBjørg Marit TinholtIngeborg GJulie StensethMonica CarlsenBeathe SolbergPiippokattaMorten BolstadNikkaChristofferKjell F TislevollAnniken RøilHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaEgil Stangeland