Hei - jeg har fått mer og mer interesse for fantasy-genren, men er veldig lite bevandret i den delen av litteraturens verden. Er det noen som kan anbefale meg noen flotte fantasy-bøker for voksne?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Sjekk fantasylista mi,eller bokhylla mi :) Der er det mye snopt! :) Mine personlige favoritter er i fantasy-lista mi :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Både Robin Hobb (Farseer triology, Liveship Traders, The tawny man,Rain Wild Chronicles) og Katherine Kerr (Deverry novels, The dragon mage, The silver wyrm) skriver gode serier med veldig lite machoman-fantasi, med flersidige karakterer og kompliserte problemstillinger og løsninger. De trenger aldri å fortelle ti parallelle historier for å oppretholde driv og interesse eller for å få ting til å gå ihop, men de har utviklet avanserte virkeligheter med nyskapende regler for både natur og samfunn.

Neil Gaiman er den beste av alle forfattere i alle sjangre i hele verden (den som sier noe annet må enten være dum eller full ...) Han skriver fantastiske romaner som ikke krever at du dedikerer et halvt år til å svelge ti tusen sider - med unntak av tegneserien Sandman som er gudebenådet genial og som fortjener mange flere timer av ditt lesende liv enn du kan få den til å vare.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Anne McCaffrey's dragebøker fra fantasiverdenen Pern er veldig gode. De andre bøkene fra McCaffrey faller inn under science fiction, men også noen av dem er veldig bra fantasy, f.eks. Crystal Singer og Killashandra. Ellers er Gandalara serien en forunderlig ambivalent bokserie som er nesten helt ukjent i Norge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du går inn på min profil, trykker på "Alle" bøker og sorterer etter terningskast, så får du kremen av fantasy(som jeg har lest) ifølge min mening. Dog er noen bøker som dårlig vin; de modner dårlig med tiden. Så noen bøker jeg leste i min spede barndom ville jeg ikke nødvendigvis gi samme karakter idag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ursula K. Le Guins Jordsjø-trilogi bør absolutt med her (joda, hun kom med ei fjerde bok seinere, men den er langt dårligere). Særlig de to første - Trollmannen fra Jordsjø og Atuans gravkamre - er fantastisk bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Codex Alera av Jim Butcher er en av de beste fantasyseriene jeg har lest. Eragon-serien er også veldig bra. Og Wheel of Time.=)

Ellers henger jeg meg på både Harry Potter og Riftwarsagaen som andre har nevnt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil gjerne få anbefale Mistborn trilogien av Brandon Sanderson, som handler om gatejenta Vin, som plutselig finner seg innvolvert i en revolusjon for å frigjøre landet/verden fra en nesten gudelignende keiser.. Masse (nyskapende) magi, intrikate plot og action..

Lies of Locke Lamora er som nevnt også en fantastisk bok som definitivt er en av mine favoritter innenfor sjangeren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk alle sammen, nå ble "må lese-listen" min enda litt lenger:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan varmt anbefale Sword of Truth-serien av Terry Goodkind. Første boka heter Wizard's First Rule.

Liker også godt Neil Gaiman - prøve for eksempel Neverwhere, som foregår i London, men "under bakken"...

Vil også slutte meg til anbefalingen av His Dark Materials-trilogien av Phillip Pullman. Barn er riktignok hovedpersonene, men jeg syns absolutt det er bøker for voksne også, mye å tenke over her som går langt over hodet på barn. (Det samme gjelder Harry Potter-bøkene, etter min mening - utrolig mange "voksentemaer" som tas opp her, som virkelig er noe å tenke og filosofere over, og som er vanskelig å få tak i for barn.)

Phantastes og Lilith av George MacDonald anbefales også.

Til slutt skal The Gormenghast Trilogy av Mervyn Peake også være veldig bra, men den har jeg ikke lest selv ennå.

Enjoy! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

A song of ice and fire - serien til George Martin er helt genial. Det lakker og lir med neste bok i serien, dog.

The gentleman bastards - serien til Scott Lynch er også knallbra. Første bok er "The lies of Locke Lamora". Ikke en typisk fantasy med en quest og heltemodighet og sånt. Den handler om en Con-artist, Locke Lamora. Det er omtrent som en krimthriller som foregår i et fantasyunivers.

The first law - serien til Joe Abercrombie. Vanskelig å si nøyaktig hva den handler om, uten å spoile villt. Men karakterene er langt ifra klisjeaktige. Hovedpersonene er en forkrøplet torturist, en "berserk", og en dandy.

Book of the new sun - serien av Gene Wolfe. Dette er en bok i Dying Earth - subgeneren. Handlingen foregår på jorden, millioner av år inn i fremtiden. Solen er i ferd med å svulme opp til en rød kjempe, og jorden er i ferd med å gå under. Her foregår handlingen om torturisten som blir utvist av sitt eget laug fordi han har vist medlidenhet med et offer.

Otherworld - serien til Tad Williams. Krysning av Sci-fi og fantasy. Handlingen foregår i en virtuell virkelighet.

Riftwar-sagaen av Raymond E. Feist. Han har skrevet ørten bøker i samme univers, med samme personer. Finnes oversatt til norsk.

The black company - serien til Glen Cook. Dark fantasy, det er ikke det gode mot det onde, men det onde mot det enda ondere.

The Belgariad - serien av David Eddings. Finnes også på norsk. Erketypisk fantasy, med en ung, forvirret gutt som blir kastet ut på et stort oppdrag mot det onde, med magikere og whatnot.

The Black Jewels - serien til Anne Bishop.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva med "Song for Eirabu" av Kristine Tofte. En fantasybok av norsk forfatter.Har ikke lest den selv, men har hørt mye flott om den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Støtter. Fantastisk bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefales varmt herfra også. Nydelig skrevet og en flott fortelling. Det var også den boken som virkelig fikk meg over nynorsk-kneika, etter påtvungen læring (med medfølgende hat) fra skolen. Boka kunne ikke vært skrevet på noe annet skriftmål enn nynorsk, og språket kler historien ypperlig! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil anbefale Abhorsen-serien av Garth Nix. Den første boka heter "Sabriel". Den er for voksne, mørkere enn mange bøker for ungdom, og den har en fascinerende måte å se på døden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har nettopp ferdig med The name of the wind av Patrick Rothfuss - den anbefales. En spennende og litt annerledes fantasy. Ellers liker jeg godt Den mørke materien - triologien til Phillip Pullman - den er egentlig skrevet for ungdom, men jeg leste den som voksen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde VrangsagenMarteHarald KIngunn SgretemorSol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiTor-Arne JensenHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger MartinsenAmanda AHanne Kvernmo RyeSynnøve H HoelEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågtuhamreMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingLailaReadninggirl30TanteMamieReidun Anette AugustinChristoffer SmedaasBirkaLeseberta_23Aud- Helen