Jeg jobber som lærer på mellomtrinnet, og synes bestandig jeg er i bakleksa når det gjelder aktuell litteratur til den aldersgruppen. Noe har jeg selvfølgelig oversikt over (har barn selv, om ikke akkurat i mellomtrinnsalder akkurat nå), men det kommer mye nytt hele tiden og synes jeg har veeeldig dårlig oversikt. Tenker mange ganger at jeg absolutt burde (og det burde jeg jo absolutt i mitt yrke)lese mye mer barnelitteratur for å kunne ha litt oversikt, men det blir dessverre altfor lite. MEN så oppdaget jeg på dette forumet at det er mange barn med, og da leita jeg meg fram til barn i rett aldersgruppe og skal nå "følge dem". Der får jeg se favorittbøker de har og enkelte skriver også kommentarer. Synes selv dette var kjempesmart. Så hvis det er foreldre der ute som lurer på hvorfor jeg følger mange barn, så er DET grunnen:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Hvordan finner du frem til dem? Leter du igjennom alle profilene, eller er det en enklere måte å gjøre det på?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du går på linkren i toppmargen som heter bokelskere - finn og følg. Så velger du den sorteringen du vil ha, og jeg valgte da de yngste først, og så var det bare å finne rette årstallene...:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Godt tenkt, mange burde gjøre som du, men det burde vel kanskje innarbeides noen sikkerhetsprosedyrer fra nettansvarlige. En kan jo bli skremt av hvor målrettet nettkommunikasjon kan misbrukes. Dette bør imidlertid ikke skremme positive krefter fra å bruke "bokelskere.no" til beste for å stimulere barns leselyst. Jeg har tro på deling av ideer om hvordan dette nettsamfunnet kan brukes også av "annenlinjepersonene", lærere, foreldre, besteforeldre (som meg selv). Jeg leste forøvrig "Karit"s klarsignal på sine døtres vegne. Forbilledlig! I neste omgang kan disse ideene spres gjennom samarbeidsfora i skolen, allmenne nettverk som facebook, twitter, etc.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei, Jorunn! Det var en lur idè! Det er jo gjennom barna direkte vi får tatt tempen på det som opptar dem. Jeg har selv to barn som begge har profil på bokelskere.no. Begge er i mellomtrinnsalder, og syns det er morsomt å komme i kontakt med barn i samme alder, og som deler interessen for lesing. For at de skal få lov til å "leke seg" innpå dette nettstedet, har vi foreldre vært klare på data- og internettregler.

Takk for at du sa i fra! Du må gjerne følge dem (sesse) og (Karri99). De har selv gitt deg godkjenning :0)

Lykke til med et nytt skoleår!

Vennlig hilsen Kari

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk ;) Litt komisk at to av dem jeg hadde valgt er dine barn. Det er helt tilfeldig hvem jeg har valgt, har bare sett på årstallene de er født, og så valgt noen av dem;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så lurt! Og så snilt at du tipser oss som ikke tenker så langt av oss selv :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Greit å vite. Du kan jo også følge barnebokforfattere - sikkert flere enn meg her inne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her for eksempel. :)

Lure nettsteder å være innom er f. eks www.barnebokkritikk.no og www.barnebok.no

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Barnebokkritikk kjenner jeg til, men ikke den andre siden. Takk for tipset!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Okei. Takk for tipset. Har sett at det er et par forfattere her (men ikke av banebøker). Skal legge det til med en gang:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Nora KjærstadKirsten LundmarithcRonnyLene AndresenRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagAnn-ElinLailaTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanInger-LiseTrygve JakobsenReadninggirl30TheaCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalTjommiLene M