Dette var ei bok som jeg i utgangspunktet ikke hadde lyst til å lese, nettopp på grunn av tema i boken. Vil mange ganger egentlig ikke vite. Dette er jo skjønnslitterært, men vi vet jo alle at dette skjer dessverre. Men så tenker jeg noen ganger at jeg kan ikke bestandig lukke øynene, og jeg tenker på diktet til Øverland "Du skal ikke sove", og da spesielt på frasen: du skal ikke så inderlig vel tåle den urett som ikke rammer deg selv. Synes dette var ei veldig god bok,og er imponert over "diskusjonen" hun klarer å få fram i boka, og de forskjellige meningene som råder i samfunnet.Boka anbefales i høyeste grad!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Veldig enig her også. Ikke intens spennende slik jeg er vant til at mange krimbøker er i jakten på oppklaring, men utrolig velskrevet og innsiktsfull. Fossum bruker trumfkortet sitt - evnen til å skildre mennesker, gjerningmann så vel som pårørende, på en imponerende måte. Interessant både tematisk og psykologisk.
Trekket som ble gjort med den andre saken gjorde også boka mer tragisk og gripende, uten at jeg skal røpe noe mer for evt. nye lesere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har også nettopp blitt ferdig med denne, begynte på den før 22. juli, og var fascinert over hennes beskrivelse av gjerningsmannens psyke. Brukte veldig lang tid på å fullført, hørte den på lydbok, og det ble et større behov for å høre nyheter i bilen...

Akkurat dette er et paradoks, da en av temaene hun tar opp, er pressens rolle i kriminalsaker. Reinhart er ganske usympatisk skildret, og litt vel stereoptypt. Samtidig er de tankene han gjør seg i forhold til media tankevekkende. Hva bunner den i, denne sensasjonslysten som tipsere, media og lesere tydeligvis har?

Man skal ikke røpe noe om krimbøker, men bakpå boka står det at to gutter forsvinner, og den andre av dem er som sunket i jorden...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kunne ikke vært mer enig. Det er sånne ting man synes er så vondt å lese om, og samtidig klarer Fossum faktisk å få frem sårbarheten til forbryteren. Det er nesten så jeg må legge fra meg boka litt for å tenke igjennom hvem jeg egentlig synes synd på. Blant topp tre av bøkene hennes etter min mening!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Helt enig at denne er blant topp tre:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

FarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieAlice NordliStig TNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland Skjeggerud