Det kan kanskje påstås at denne boka bruker balltre der den kanskje heller burde benyttet skalpell. Det betyr imidlertid ikke at den treffer dårlig. MAnge vil nok hevde at boka er hva man på internett kaller "a troll post". De av oss som har lest "Bad Boy" av Knut Faldbakken finner visse likhetstrekk, så betydelige at det lukter rip-off.

Men på den annen side, kanskje "Macht und Rebel" er sønnens oppdatering av farens verk? For er ikke Rebels illusjonstap 00-tallets? På 80-tallet døde ideologiene, på 90-tallet døde alvoret og 9/11 døde den uskylden som resten av 70tallsdrømmeriet støttet seg på (for ikke å snakke om Nordahl Griegs "Til Ungdommen" og idealene det representerer), samme dag som Slayer ga ut albumet "God Hates Us All". Macht und Rebel fanger opp - kanskje feirer? - bakrusen etter 90-tallet (den store hjemme-alene-festen) og den brutale oppvåkningen den høstdagen i '01. Hodepinen er Macht, og kvalmen er Rebel.

Det kan kanskje påstås at historien er "lite sannsynlig", men når ble det et argument innen skjønnlitteratur? Mer spesifikt er det blitt sagt at venstresidemiljøet som skildres er "lite sannsynlig", men så er det karikatur det er snakk om, ikke dokumentar.

Dessuten er det en helvetes morsom bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Er helt enig med den første og den siste setningen din. Dette var en, for meg, smart bok som traff meg midt i mellomgulvet.

I tillegg kalrte den å ta for seg den såkalte "undergrunnen" på en veldig morsom måte. Å lese Adbusterbladet ble liksom aldri helt det samme etterpå.

Ser også endel likhetstrekk med countrysangeren Todd Sniders "Talking Seattle Grunge Rock Blues". "We decided to be the band who wouldn't play a note, under any cirkumstance, we called it silence, musics originally alternative"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig at det er en helvetes morsom bok. Spesielt for de av befolkningen som lider av schadenfreude.

Jeg har desvere ikke lest noe av Knut Faldbakken så jeg kan ikke si noe om likhetstrekk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De av oss som har lest "Bad Boy" av Knut Faldbakken finner visse likhetstrekk, så betydelige at det lukter rip-off.

Jeg har ikke lest noen av de to bøkene, men dette er jo veldig interessant, med tanke på at forfatteren er sønnen til nettopp Knut Faldbakken! Det åpner jo opp for alle slags tanker og teorier...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

TorAnn-ElinKristin71Rade AlmudaffarTanteMamieMarianne  SkageReadninggirl20Stine AskeBertyYvonne SandbergmirNorahmoiraEivind  VaksvikJulie StensethHallgrim BarlaupAnniken RøilBjarne AashaugTor Arne DahlAliceInsaneAgnete M. HafskjoldNeraBabynemiLinda LarsenIngeborg GMaren Hjelle Aunejens storhaugPilarisKjerstiToveJakob SæthreGunillaFlettietteAlice NordliTjommiReidun SvensliAnneWangMorten BolstadGodemineMangosaft45Hilde H  Helseth