Hei! Noen som vet om Aschehoug skal ha bakgårdssalg i år, eller kommer de bare til å ha sommersalg på nettbutikken sin?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 35 svar.

Nettopp vært nedom nå. Fikk med meg 5 bøker til tilsammen 225,-. Blandt annet 3 bøker fra Thorleif Dahls Kulturbibliotek. I den serien er det mye gull assa, min nye favoritt tror jeg.

Forøvrig siste dag for bakgårdssalget idag. Det er live musikk og høytlesing og greier. Fort dere ned der!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig med deg: å oppdage Thorleif Dahl-bunkene var jo rent som å finne gull i skjerpet! Det ble tre av dem på meg også... (Live musikk og høytlesning og greier var det derimot dårlig med sånn helt på tampen da jeg var der - men det var helt greit, altså.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjøpte disse:

1) Vinens vinnere 2009 - Tom Marthinsen (Innbundet)

2) Europas barn under nazismen, I Hitlers grep - Lynn H. Nicholas (Innbundet)

3) Englemakerne - Jessica Gregson (Innbundet)

4) Kvinnen i buret - Jussi Adler-Olsen (innbundet)

5) Farmor har kabel-tv, Videogutten - Tore Renberg (Innbundet)

6) Hva skjedde med Esme Lennox - Maggie O'Farrell(Innbundet)

7) Blått som alentejo - Monica Ali (Innbundet

8) Moby-Dick - Herman Melville (Innbundet)

9) Sønner og elskere - D.H. Lawrence (Innbundet)

10) Den ulende mølleren - Arto Paasilinna (Innbundet)

11) Familieanliggender - Rohinton Mistry (Hard pocket)

12) Jorun Thøring - Tarantellen (Innbundet)

13) Pasta - Kristin Jacobsen (Innbundet)

14) Sjokolade - Marie Skogström (Innbundet)

15) Desserter og kaker - Kristin Jacobsen (Innbundet)

16) Svermen - Frank Schätzing (pocket)

17) Madame Bovary - Gustave Flaubert (pocket)

18) De hengte revenes skog - Arto Paasilinna (pocket)

19) Udyret - Roslund, Hellstrøm (pocket)

20) Oppreisningen - Roslund, Hellström (pocket)

21) Hendelser ved vann - Kerstin Ekman (pocket)

22) Boks 21 - Roslund, Hellström (pocket)

23) Uro - Finn Skårderud (pocket)

24) Harens år - Arto Paasilinna (pocket)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Flott tiltak! Kjøpte ni bøker, 285 kr! Ser vi kjøpte flere av de samme. Da jeg var vel ute, følte jeg en sterk trang til å gå inn igjen og kjøpe flere :)Men klarte å stå imot, skulle jo tross alt bære de med meg hjem :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ni bøker til 285 kr er ikke galt nei. :) Hehe..kan være greit å stå i mot trangen til tider ja. Posene til Aschehoug er jo ikke alltid like solide, så kan fort gå hull i hvis de blir for tunge å bære, og det blir jo tungt for armene også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for fin rapport - dette ga et godt inntrykk over hva man "risikerer" å finne dersom man våger seg inn i den bakgården sånn helt på tampen... :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig. Det er alltid verdt turen å ta seg en tur på bakgårdssalget. Dyreste boka jeg handla kosta 100, billigste 25. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og nå er det over... og jeg klarte ikke å holde meg unna, men svingte innom en time før de stengte for godt... og fikk med meg åtte bøker, selv om det var mange tomme bok-bord der da jeg kom... Akk ja. Man faller så lett...

P.S. Men jeg så forresten ikke én av de bøkene du kjøpte - jo, kanskje et par av mat/vin-bøkene, jeg overså dem og styrte rett mot skjønnlitteraturen i dag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvilke bøker endte du opp med å kjøpe da? Var en liten tur innom i 1530-tida i dag, men da var det for lite bøker til at jeg hadde lyst til å kjøpe noe. Hehe..fikk nok uansett nok med de 24 bøkene jeg kjøpte her om dagen. Får ta meg noen pausefrie-kjøpebøker-måneder nå. :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vel - da var vi kanskje der samtidig? Jeg har lagt inn de nyinnkjøpte i boksamlingen her inne, så da tenkte jeg raskeste måten å fortelle hva jeg endte opp med, ville være å lage en liste. Da jeg var begynt på listen, syntes jeg selv den var litt sær, så jeg ville slenge på noen ord om hvorfor jeg endte opp med nettopp de bøkene. Dermed ble det litt mer ordrikt enn planlagt - men i alle fall: her er listen over mine kupp på bakgårdssalget!

Jeg har for øvrig hatt nesten innkjøpsstopp i hele sommer, så jeg kunne hatt verre samvittighet over dagens utskeielser (fikk med meg tre fra Tanums hyller først, nemlig...) ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt mulig vi var der samtidig. Jeg var der bare et par minutter, siden jeg alt hadde vært der på torsdag. :) Bra du er fornøyd med bøkene da. Det er nok ikke helt min type bøker du kjøpte, men bare bra man har forskjellig boksmak. :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja - ikke sant? Nå har jeg sansen for flere av titlene på din liste, men for det ene var ikke de der lenger, og for det andre så har jeg flere av dem fra før av. "Harens år" og "De hengte revenes skog" er for eksempel blant de beste av bøkene til Paasilinna, synes jeg: der har du noe å glede deg til! Godt å ha noe å tære på nå når det uunngåelig blir kaldere og mørkere ute for en stund...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser at vi har noen fellesbøker utifra profilen din, så alt er jo ikke ulikt. :) Ja, liker Paasilinna ganske godt. Har foreløpig bare lest den elskverdige giftblandersken, men likte den godt. Hehe..nei, er jo ikke noe poeng i å ha flere eksemplarer av samme utgave. :)

Ja, greit å ha en del lesestoff til høsten. Jeg eier en del bøker jeg ikke har fått lest enda, så da har man litt å velge mellom, alt avhengig av humør. Så det er en bra ting. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, istemmer annelingua's takk for utfyllende liste og informasjon. Når jeg var der ned i dag så det ikke ut som det var så mye som var utsolgt. Men ser at du har fått med deg et par bøker jeg ikke så der nede. (Bl.a. Skårderuds Uro, den ville jeg lagt merke til om den var der. Anbefales sterkt forøvrig.)

Forøvrig - 24 bøker! Imponerende, du må ha bært ganske tungt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig. :) Tror jeg fant den på et av bordene på høyre sida, litt lenger inn i lokalet. Tok meg en tur innom i dag i 1530-tida mens jeg venta på ei venninne. Jeg skulle ikke ha noe, men da var det nesten ingen bøker igjen.

Ja, det ble ganske tungt den dagen. Men det hjalp å ha med seg sekk. Da ble det ikke så mye å bære i hendene. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da var bakgårdssalget i gang. Jeg endte opp med 24 bøker til 900 kr. :D Ble litt mye, men er man glad i bøker, så er man glad i bøker. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg minner om bakgårssalget som starter på torsdag. :D Jeg er klar for salg på bøker. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ingen som vet når ulike bokhandlere rundt om i landet har sine høstsalg? Hvis det er noen som jobber i bokhandlere her mener jeg så burde det kunne hintes litt... :) Har virkelig lyst å komme meg på et godt salg snart, men har ingen mulighet til å dra helt til Oslo bare for det.(Ikke at det er bare bare liksom men...)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tronsmo skal også ha bakgårdsalg: http://www.tronsmo.no/

Godt sagt! (2) Varsle Svar

så flott, vet du når?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vel, 26.-28. august, står det på Tronsmos nettside... Takk for tipset og lenken, Mohamed Abdishazan!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig. Viktig å dele slik informasjon. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

... og for de av dere som i likhet med meg leste følgende på www.tronsmo.no:

26.-28. august er det tid for årets bakgårdssalg! Det betyr at vi igjen fyller bakgården med romaner, kunstbøker, graffiti, musikk, politikk og overraskelser til usivilisert lave priser. Vi har vært inne i de mørkeste kjellerdyp for å sikre at dette blir Marianergropa av boksalg, tre dager til ende.

  • og lurer på hva i all verden en Marianergrop er for noe (eller vet alle det, unntatt meg???):

*Wikipedia sier:*

Marianergropen (ofte skrevet Marianegropen) er verdens dypeste dyphavsgrop. Marianergropen ligger vest i Stillehavet, øst for Marianene, på 11°21′ N 142°12′ Ø, 342 km sør-vest for Guam. Gropen markerer også grensen der to tektoniske plater møtes; Stillehavsplaten trykkes under den Filippinske platen.

Så nå ble i alle fall jeg en smule mer opplyst...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du verden hvordan ord/stedsnavn kan brukes, om det er til glede og nytte er en annen sak.
Jeg må ærlig innrømme at jeg synest det bare er tull og vas å bruke slike betegnelser ser ikke nytteverdien i det. Jo foresten nå vet jeg litt mer om Marianergropa og hvor den er takket være dine observasjoner.
Er litt usikker på om jeg kommer til å få bruk for det, men jeg kan jo "blafre" litt med det i festlige lag :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med deg - i alle fall synes jeg nok det var litt blærete av den Tronsmo-skribenten å benytte det uttrykket i akkurat den sammenhengen - for etter å ha slått opp "Marianergropen" og lest hva det var, synes jeg ærlig talt ikke det var særlig vellykket brukt om et boksalg!!!

Når dét er sagt, synes jeg jo det er morsomt å oppdage nye ord og uttrykk - ikke nødvendigvis for å bruke dem selv, men for å lære litt mer enn jeg kunne fra før. Og forstå dem når jeg snubler over dem neste gang. For ikke mange dagene siden støtte jeg faktisk på "Marianergropa" på nytt, denne gangen i en avisartikkel - og jeg sverger på at jeg aldri hadde hørt om fenomenet før Tronsmo "prakket det på meg" for tre uker siden...

Karin, lov å fortell oss om det når du har vært ute og blafret med Marianergropa, da!!! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du skal ikke se bort fra at journalisten mottar nyhetsbrev fra Tronsmo og derigjennom ervervet seg et nytt begrep.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ooh, så spennende. Håper det. Noen som vet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har fått tilbakemelding fra Aschehoug. Det blir bakgårdssalg i Oslo fra 2-4 sept. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for datoen! - uff, dette blir farlig...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig. :) Ja, boksalg kan fort bli farlig. Ender alltid opp med mange bøker for en billig penge, men det er jo noe å se fram til for oss bokelskere. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ellers pleier jo Pax/Samlaget/Spartacus/Oktober ha flott salg i bakgården sin hvert år. Der har jeg funnet mange gode bøker til en billig penge. Vet ikke tidspunkt, men det er nå tidlig på høstsemesteret, når studentene fortsatt har penger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De skal ha 9.-11. september

bakgårdssalg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hm, hvordan lager man en link som funker?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trykk på "tekstformatering" under boksen du skriver inn innlegget i når du skriver, så får du opp et eksempel på hvordan du lager linker (og andre ting :)).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

ellinoronillesiljehusmorEmil ChristiansenTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinHilde H HelsethMarit AamdalKirsten LundKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdHeidi BBHarald KSiljeJarmo LarsenBerit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LSteinar HansenToveTor-Arne Jensen