Jeg har laget et script i PHP som henter ut en liste over de bøkene man leser. Du finner scriptet her:

http://hessel.no/fetch_leser_eksempel.zip

Scriptet kan bl.a. brukes i sidestolpen i Wordpress, eller hvor som helst ellers.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Jeg satt faktisk akkurat og vurderte å gå over til goodreads.com, på grunn av at jeg ikke fikk API'en til bokelskere til å fungere på min wordpress-side - helt til jeg så denne posten.

Dette er jo helt genialt..... bortsett fra det at jeg ikke får det til å fungere (JEG er nok dessverre ikke genial :P).

Jeg har prøvd å lime inn koden i sidebar.php på flere steder, uten at det blir noen effekt. Jeg har også prøvd å legge det i footeren, bare for å se om det fungerte. Videre har jeg prøvd å bruke et plugin som heter Exec-Php, som i teorien skal gjøre det mulig å bruke PHP i text widgets i "sidestolpen", men det er ingenting som dukker opp! Samme plugin skal også gjøre det mulig å legge inn php i vanlige sider eller poster, men dette fungerer heller ikke.

Jeg tenkte også at det muligens var temaet mitt som skapte problemer, og prøvde på en annen wordpress-blogg jeg har; men det samme skjedde der også..

Det er ingen feilmeldinger som kommer opp. Det er bare helt tomt der koden er limt inn.

Har du noen teori om hva jeg har gjort feil? Det er sikkert noe veldig enkelt, men jeg har ingen erfaring med php selv, så jeg har ingen anelse :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mads er nok inne på noe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veit ikkje om dette er problemet, men nye versjonar av WP har ein dynamisk sidebar og ein manuell. Dersom ein brukar dynamisk sidebar (med widgets), så blir den manuelle sidebaren som ligg i malen hoppa over. Dersom du har lagt koden innafor denne taggen, så vil den dermed ikkje vise. Footeren burde imidlertid fungere.

Eg har for øvrig også forsøkt å legge koden via ein PHP-widget, men det gir feilmeldinger, den må ligge direkte i malen. Det kan muligens fungere å lage ein plugin av koden med ein widget som ein kan legge inn i den dynamiske sidebaren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for det, fungerte fint!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt at det fungerer. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Teit spm,men er det det samme som html?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

PHP er ikke det samme som HTML nei. PHP er et eget scriptspråk for hjemmesider, men det kan brukes i kombinasjon med HTML. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

aha :S

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er veldig lite flink til sånne ting, finnes det noen bruksanvisning? Prøvde å legge inn mitt brukernavn og kopiere all kode inn i en tekstboks-widget i wordpressbloggen min, men det fungerte dårlig :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den kan nok ikke legges inn i en tekstboks-widget i Wordpress, tror jeg. Du kan redigere ditt theme som du bruker i Wordpress, under "Utseende" og "Redigering" på menyen i administrasjonspanelet. Så velger du f.eks. filen som heter sidebar.php (sidekolonne) til høyre på siden. Inni koden der kan du legge PHP-koden som jeg har lagd. Da vil den komme opp i sidekolonnen i Wordpress-bloggen din. Men man må ha litt html-kunnskap for å redigere Wordpress-temaer egentlig. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du burde kanskje lenke til bloggen din også, for å vise frem hvordan det ser ut i bruk. Skal vurdere det om jeg stabler på beina en bokblogg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er på http://hessel.no

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtHarald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetil