Hvor mange bøker har dere i bokhylla på "vent", bøker som der enda ikke har lest, men skal lese. Jeg kjøper bøker raskere enn jeg får tid å lese dem. Leser absolutt hele tiden, men mengden varierer naturlig nok. Dette har resultert i at jeg har iallefall 150-200 bøker på "vent". Og bedre blir det jo ikke av å være inne på dette fora, bare enda flere bøker å sette på huskelista i Bokklubben, eller å kjøpe. Jeg må ha noen bøker på vent, for jeg MÅ ha noen bøker å velge blant. Men det begynner å bli litt mange no:) Hvordan er det med dere andre der ute????

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 33 svar.

Jeg har 15 bøker på "Skal lese", og 59 på "ønskelista". 150-200 bøker var jo en ganske fræsk mengde. Men jeg hadde ikke bekymret meg om jeg hadde hatt så mange, det er snarere det motsatte som vekker uroen i meg. Et luksusproblem som man kaller det.

Men etter en spandabel sommerferie prøver man nå å stramme livreima litt, så bokbudsjettet settes tilsvarende ned. Men jeg hadde uansett tenkt meg innom boksalgene til Aschehoug og Tronsmo som følger på de neste to helgene nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjenner meg sånn igjen i nesten alt som er skrevet her. Har det akkurat sånn selv, jeg blir litt urolig i kroppen hvis jeg har mindre enn en hyllebredde med uleste bøker. Med jevne mellomrom, (les når jeg kjøpt nytt (nå igjen sier kona)), rangerer jeg bøkene om igjen etter hvlke jeg skal lese først. Stadige forandringer etter lyst og hva dere skriver her på siden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har det nøyaktig såom med bøker som med sko. Mistet litt oversikten, egentlig... men det er nok å ta av til enhver tid. Og anledning. Og humør. Noen til bruk umiddelbart og noen må på vent en stund. Noen så lenge at de ikke helt passer til noe lenger. Noen tar man ekstra godt vare på og noen kan gis videre til andre. Og det er alltid etpar nye et sted som roper "ta meg med hjem, jeg skal gi deg mye glede".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

49 bøker på vent :) Så glad jeg ble når jeg så at det var så mange. Når jeg er ferdig med en bok så er det en stor fornøyelse og velge seg en ny bok. Dette kan jeg bruke lang tid på. Jeg velger ikke tilfeldig, men tenker på hvilken sjanger jeg vil lese, hva jeg akkurat har lest, hvor jeg er og hva jeg tenker akkurat nå etc.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ca 1600 bøker og av dem har jeg lest 850... :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He he og jeg som trodde at jeg hadde mange:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Huff ja, den evinnelige ventelista... Jeg har 21 bøker på ventelista nå, og jeg har vel hatt ca det antallet i noen måneder nå. :p Prøver å lese de jeg eier fra før av, men så kommer jeg plutselig over et godt tilbud, og så insisterer moren min på å kjøpe en bok til meg, og så kommer jeg over posesalg og får kjøpt 25 bøker for 400 kroner, og så finner jeg ei bok via Bokelskere som jeg bare MÅ lese med en gang, og så må jeg jo på biblioteket med ujevne mellomrom fordi jeg elsker biblioteket, og sånn fortsetter det. I tillegg til de 21 jeg vet jeg skal lese har jeg en Word-liste på fire og en halv side med bøker og forfattere jeg vurderer å lese en eller annen gang, men den vokser raskere enn den minker. SUKK... :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg kjenner ingen som er så "gal" med bøker som jeg er. Kjenner mange som liker å lese, og som leser mye, men likevel virker de ikke like engasjert som meg. Derfor er det så deilig å være her inne på "Bokelskere", for her oppdager man at det er mange som meg her inne, og det er veldig gøy. Jeg har jo noen ganger lurt på om jeg er litt "unormal". Kan ikke tenke meg et liv uten bøker, og ELSKER å se bøkene mine i bokhylla, og glede meg til historiene mellom permene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Toril, du som bor i England har vel kunnskap om hvordan de blir verdsatt og hvem av de engelske Nobelprisvinnerne i litteratur som har slått an der borte.
Jeg sitter med lista over alle som har fått prisen og det ca 10 personer fra England, hvorfor jeg sier ca er at noen står oppført også under andre land.
Som du kanskje har fått med deg har jeg og andre satt fokus på N. prisvinnere og ønsker å lese noen av bøkene deres.

Det hadde vært moro om du kunne fortelle hvem av de og hvilke bøker som har slått an av de Engelske vinnerne i England.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hehe, det var det jeg var redd for. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sånn er det hos meg også.... et velkjent problem...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjenner (naturligvis!) igjen det der med "ventelisten" som vokser fortere enn jeg rekker å lese - men sukk ikke så tungt: tenk så FORFERDELIG om det en dag skulle TATT SLUTT - at du hadde lest ALT som var verdt å lese? Det er jo FANTASTISK at det alltid (får vi håpe!!!) vil finnes MASSE bøker å kaste seg over - vi burde heller sende opp fyrverkeri og juble vilt så lenge ventelisten vokser!

:-D

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, det var egentlig en mye bedre måte å se det på. :D Det ville vært grusomt å plutelig gå tom for bøker, hva skulle jeg finne på da?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke sant? Å gå tom for bøker må være det absolutte marerittet. Sånn som man får en smakebit på når man har feilberegnet behovet for ferielektyre og går tom før ferien er over - og setter det inn med tidenes regnvær...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser jeg har 27 bøker i "ventehylla" mi, og 25 på "ønskelista" her inne på forumet, - samt ørten bøker i tillegg til dette. Har sluttet å legge inn på "vent", - det blir jo helt uoverkommelig...

Har kjøpt mange bøker i år, - det er jo boksalg til alle tider og da bare MÅ jeg kjøpe. Og så fyller jeg år om litt og da "detter" det inn med bøker.

Men det er jo et luksusproblem da:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har kjøpt mange bøker i år, - det er jo boksalg til alle tider og da bare MÅ jeg kjøpe.

Skjønner hva du mener. Var hos frisøren og klipte meg her om dagen. Og da jeg var ferdig bare måtte jeg innom bokbutikken ved siden av, og de hadde bokskred. Jeg er igrunn blakk men utrolig nok ente jeg opp med å kjøpe fire bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er nok endel. Har en god del bøker av Margit Sandemo jeg ikke har fått lest enda. Halve heksemesteren, hele lysets rike og endel enkeltstående romaner. Og nå har jeg akkurat bestilt meg alle Twilight og True blood bøkene, som jeg gleder meg til å begynne på. Også har jeg endel dokumentariske bøker stående, noen av de er jeg usikker på om jeg kommer til å få lest faktisk, men har da ambisjonene der fordet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hmm...har igrunn ganske få bøker i min private bokhylle her hjemme en mange andre personer her inne har i sine bokhyller. Har kanskje bare en 200 bøker i alt. Men av de er faktisk ganske mange på vent, kanskje en 30 stykker. Det blir så jeg kjøper bøker jeg ønsker meg og vil lese når det er salg, men så blir de prioritert sist ovenfor bibliotekbøker. Jeg låner stadig masse på biblioteket, og siden det er tidsfrist på de leser jeg de først. Tenker liksom at de i bokhylla har jeg hele livet på å lese så de kan vente. Men nå vet jo ingen hvor langt livet blir, kanskje dør jeg i neste uke:p og da kommer jeg til å angre på at jeg ikke leste de bøkene i hylla da :p

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Huff da! syv - ni - tretten, bank i bordet, salt over venstre skulder, og så videre og så videre. Er jo ikke overtroisk, selvfølgelig, men likevel!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åh, jeg har også handlet bøker i langt større tempo enn jeg har lest dem. Nå er det ca 50 uleste i hylla mi, men i tillegg kommer alt det jeg har stappet inn i kindlen min og ikke rukket å lese ennå, hehe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, her snakker vi ikke antall, men meter med uleste bøker. Men jeg har ihvertfall de neste 20 bøkene linet opp og i hvilken rekkefølge de skal leses.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, ja, jeg burde egentlig ha målt i meter jeg også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå blir det metervis med uleste bøker og de står i bobbelt i hyllene. Snart må jeg ta taket i bruk.
Noen som har noen gode ideer til takbokhyller?
Jeg har løst "hvilken bok velger jeg nå" problemet med å velge forskjellige sjangere for å unngå sammenblanding. Unngår også å lese flere bøker etter hverandre av samme forfatter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tipper at jeg har 150 - 200 bøker på vent - og da har jeg i grunnen bare tatt med de bøkene jeg allerede har kjøpt inn selv. Jeg er helt uforbedrelig og klarer rett og slett ikke å gå forbi en bokhandel uten å stikke innom og kjøpe noe. Derfor klarer jeg aldri å komme ned på null uleste bøker i bokhyllene mine.

Etter at jeg ble bokelsker på disse sidene, har antall uleste bøker bare økt og økt. Mange skriver jo så entusiastisk om den ene boka etter den andre, og jeg føler meg rett og slett som et mindreverdig menneske uten å stifte nærmere bekjentskap med alle disse storverkene.

Hele tiden lager jeg leseplaner for meg selv, men så kommer det nye bøker som forrykker rekkefølgen igjen og igjen. Nå holder jeg hardnakket på at jeg skal lese en ny, en gammel, en ny osv. Ellers har bøkene som har ligget lengst på vent ingen sjanse ... Og det var jo en grunn til at de også ble innkjøpt i sin tid.

Jeg har vanligvis som mål å lese rundt 120 - 150 bøker pr. år, men i år klarer jeg ikke det dessverre. Og i mellomtiden vokser "restansene" mine ... ;-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Orker ikke å telle etter hvor mange jeg har på vent. Jeg bygger høye (ustøe) tårn av bøkene mine nå som ingen hyller lenger er ledige...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her har jeg 31 bøker på vent, men det øker stadig grunnet dårlig impulskontroll i bokbutikker ;-) Men det er som du sier, mye bedre å ha mange bøker som skal leses i hylla, enn å plutselig "ikke ha noe å lese på".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg vil helst ikke tenke på hvor mange jeg har på vent, men nå har jeg kjøpt en egen lav Billy til de fleste av dem. De jeg planlegger å lese snart ligger i en egen stabel for å holde litt oversikt, og av og til er det noen jeg må innse at jeg aldri skal lese - likevel. Da gir jeg dem videre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har nok ikke så mange på vent for øyeblikket, er vel en 5-10 stk. Dette har nok noe med at jeg lever på fattig studentøkonomi for tiden, men regner med at det bli flere bøker på "vent" ettersom økonomien forbedrer seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her inne har jeg 291 bøker på vent i "Skal lese"-hylla, men samlet sett har jeg over 500 stående ulest i leiligheten. Det er ikke alle jeg har lagt inn her, enten fordi de ikke finnes registrert her fra før av, fordi jeg ikke har orket eller husket å legge inn alle ennå osv.

Sååå, jeg blir ikke tom for lesestoff med det første, nei! Kan gjerne snø inne noen måneder til vinteren så jeg får lest unna litt, hehe... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har vel en 15-20 bøker som står og venter på tur. Skal også kjøpe meg bokhylle snart, en slik: http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/80102132

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TalmaLilleviHarald KEvaKari ElisabethBerit RSynnøve H HoelIreneleserKirsten LundTanteMamieTor Arne DahlEllen E. MartolMarteTor-Arne JensenKristine LouiseAjiniakraAnne Berit GrønbechToveElisabeth SveeBeathe SolbergalpakkaMariannePiippokattaIngunn STone SundlandAliceInsaneHilde H HelsethKaramasov11Amanda AEivind  VaksvikMarianne MAnniken RøilConnieMarianne  SkageTorill RevheimReidun SvensliGroSolCecilie EllefsenBerty