Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Å lese var ikke løsningen for Emma Bovary og Alonso Quixano.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

lesing; kur eller lidelse? det er sikkert mange eksempler; de cuyo nombre no quiero acordarme; hvor startet du reisen fra selv?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He,he...;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg er ikke ute etter løsningen; jeg er ute etter spørsmålene!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Javel, er det å lese å bli kurert eller smittet?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

magneten har også to poler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmm...er svaret så enkelt? Så klart, å kunne lese er en gave. Og elsker man å lese så burde man lese. Men livet byr på mang en situasjon og mange følelser. Det finnes sikkert "dårlige lesedager," kanskje livssitusjonen tilsier at man ikke kan fordype seg i bøker, eller kanskje noen bøker er feil i ulike perioder av livet. Noen bøker lønner seg å vente med til man er eldre, andre bøker passer bedre når du er ung. Så "To read, or not to read" kommer helt ann på boka og andre livsfaktorer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Men, har du aldri vært på et sted i livet hvor lesing bare ikke har føltes riktig, eller strukket til. Vært inne i perioder hvor du ikke orker tanken på å ta opp ei bok. For meg hvor bøker har vært både til terapi og underholdning, så har jeg likevel hatt perioder hvor jeg ikke har lest ei bok for jeg har trengt en pause.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har hatt en sånn periode i to år. Det var de samme to årene jeg studerte på universitetet. Jeg fikk rett og slett nok av å måtte lese kjedlig pensum, så jeg droppet alt som het lesing ellers. Noe jeg egentlig virkelig savnet faktisk. Så utrolig deilig nå når jeg er ferdig der inne, og kan konsentrere meg om det jeg vil lese igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Er også blant dem som "alltid" leser, men har hatt noen perioder der jeg har litt vanskelig for å konsentrere meg om den boka jeg "egentlig" ønsker å lese. Så av og til må jeg legge vekk en bok, - finne en annen (i annen sjanger) for deretter å hente boka fram igjen når hodet er på "riktig" sted...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

oppmerksomhet er viktig. men hvorfor ønsker du "egentlig" å lese en bok? hva er skulle, burde, måtte - sammenlignet med kunne og ville?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke burde, men ville!! Jeg leser mye, både fag og skjønnlitteratur (mye mer enn hva jeg har ført opp i mine bokhyller). Akkurat nå har jeg veldig lyst å lese "Ute av verden" av KOK, fordi jeg har lest alle "Min Kamp"-bøkene og da blir jeg veldig nysjerrig på det han skrev forut disse.

Men av en eller grunn så er det ikke riktig tidspunkt for det kjenner jeg. Kanskje fordi jeg har lest så mye KOK at han bør få "hvile" en stund, - kanskje fordi det blir så mye gjentakelser (Min Kamp-bøkene omtaler mye av de samme hendelsene som "Ute av verden" gjør, - men førstnevnte er med fiktive navn, - og kanskje er ikke alt sant, - hva vet jeg. Eller er kanskje årsaken at jeg for tiden har mye å tenke på av andre ting/jobb, - slik at hodet mitt trenger litt "hvile". Men lese MÅ jeg, - så da blir det ofte å "tilpasse" sjanger/bok etter mitt eget humør, stemning og forhold ellers. Hvorfor jeg MÅ lese? Fordi jeg trives med å lese, koser meg rett og slett, - det er min form for avkobling, slik stresser jeg "ned", - men da må jeg finne den "rette" boka:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nettopp; tekstlinjenes suggererende virkning... Jeg trengte en pause fra perioder hvor jeg ikke har lest en bok; det er fantastisk å være tilbake til der hvor lukten og lyden av en bok som åpnes for første gang får neseborene til å vibrere. Galskap? Tja... ;-) Er vel en grunn til at dette nettsamfunnet har en god tilhengerskare nå!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er det godt å høre at du er tilbake til bøkenes verden.
Jeg leser mye nå for tiden. Har nok ikke hatt lange leseopphold men i perioder ble det nok litt mindre lesning pga jeg var opptatt med så mye annet. Nå er jeg til de grader på rett spor igjen. Klart jeg har blitt postivt påvirket ved å være her inne, det er en berikelse å få boktips å ha bokvenner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

... ikke sant; det er en smitteeffekt i dette! man ser omslag som ellers står i halvskyggen i bokhandelen;... kanskje jeg skulle ha... kanskje en virtuell eller reell lesesirkel av godt gammelt merke hadde vært noe. sterk kaffe og godt selskap...

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

ConnieGrete AastorpBjørg RistvedtIngeborg GPiippokattaTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågSolveig Sofie Øvrewall BerntzenHilde VrangsagenVannflaskeRune U. FurbergLeseberta_23Lars MæhlumSynnøve H HoelAnn ChristinHarald KHeidi Nicoline ErtnæsAnneWangTor-Arne JensenRufsetufsaKirsten LundTatiana WesserlingNorahAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAlice NordliTone Maria JonassenKnut HauglandTherese HolmSigrid Blytt TøsdalBeathe SolbergINA TORNESTove Obrestad WøienHeidiMathiasSiv ÅrdalStine AskeJulie StensethmgeReidun Anette AugustinTrude Jensen