Bill & Ben Nick Carter Clay Allison Neal Fargo Aleksander Dumas Sherlock Holmes Agatha Christie Jack London Cocktail-boka (under dyna) Harold Robbins Alistair MacLean Desmond Bagley Jens Bjørneboe Donaldpocket Krim-krønikene Wilbur Smith Hardy-guttene Bobsey-barna Lykke-barna Trygve Bratteli (han var jævlig sulten)
Alt om krigen fra bestefars bokhylle
Kamp-serien På vingene Fantomet Sølvpilen Agent X9 Heavy Metal Magnum
Hva mangler?
Viser 47 svar.
Pennyklubben, Marigt Sandemo og alt av kliss klass som jeg ikke engang husker navnene på :) Bøkene i TL-klubben også, men den fikk jeg ikke lov av morra mi å være medlem av, så de bøkene måtte lånes.
Robin Hood, Ivanhoe og Den Røde Pimpernell. Om igjen og om igjen. Føler plutselig at det kan forklare mye.
Ellers Gulltopp, Bobsey-barna, Annik Saxegaards Ina-bøker, Bente Lohnes serie om Julia, Narnia-bøkene og mer eller mindre hele utvalget på barneavdelingen på Hamar folkebibliotek, før jeg fikk lov til å låne på voksenavdelingen og fant Alister MacLean og andre rare ting som Linda Lovelaces selvbiografi (den egner seg nok strengt tatt ikke for en 13-åring...)
I forhold til Lovelace, så egner vel ikke filmen seg heller til trettenåringer.
Fjorten og et halvt, derimot :-)
Tror muligens du har et poeng.
Jeg leste mye frk. detektiv, hadde/har veldig mange slike bøker, ellers leste jeg bobsey-barna, TL-klubben bøker etc. :)
Jeg leste Tuppen og Lillemor, Sølvpilen, hele Morgan Kane-serien og Isfolket. I tillegg leste jeg en bok av Theresa Charles - mange ganger. Aner ikke hva det var med akkurat den boken... Usynlige Bånd, het den. Ellers husker jeg at jeg lånte Onkel Toms hytte og Veien til Agra på barneskolen, og da jeg hadde passert 15 leste jeg et par bøker av Harold Robbins og Jaqueline Susann som jeg lånte av min eldre søster. Ja, og så bøkene om El Diablo, selvsagt, sønnen til Morgan Kane. Jeg trøster meg med at selv om det jeg leste ikke akkurat var stor litteratur, så fremmet det i alle fall leselysten, og det er jo viktig :-)
Her var det mye bra, men jeg husker noe som het Det beste-serien. Et blad/magasin som kom ut 1 gang i måneden og som min bestefar abonnerte på. Der var det mange spennende historier som jeg brukte å lese på senga når jeg overnattet hos mine besteforeldre. Og det var ofte:)
Ja Det Beste leste eg og mye i som barn. Det var allemulige typer historier der og tilog med vitsesider. Eg har ennå noen få av de liggende på hytta, så de blir fremdeles lest i av yngre lesere, så av og til er det bra å ta vare på ting.
Det magasinet leste jeg også, og der fant jeg bl.a. mange gode sitater som jeg skrev ned. «Det beste» eller «Reader’s Digest» som det heter i USA, lever i beste velgående og de har 80.000 lesere i Norge.
Det er sant, Sturla - jeg husker jeg pløyde de få tegneseriene som var - og alle sitatene: "Godt sagt" eller noe.
Så tok jeg de korte og ofte morsomme tekstene.
Som Castro nevner: 5-bøkene - Enid Blyton. Og bøkene om Tamar og Trine, og etterhvert Taimi og Tom Tangloppe (utgitt på Aschehoug)
Morgan Kane og Mytteriet på Bounty. ...Jack London og Villmarksserien. (Små hefter som ble utgitt månedlig)
Hva med Anne-Cath. Vestly, Astrid Lindgren og Maria Gripe. Leste omtrent alt av disse forfatterne. Bøkene om Anne fra Bjørkely ble slukt opptil flere ganger. Ser at bøkene om de 5 er nevnt. Mimre, mimre...
Næ, jeg kan ikke si det - det var jo TV og Knerten og Kanutten og Pippi, selv om jeg nok har lest Lindgren, så er det bildene som står sterkest.
Barnetimen for de minste før tv, på gulvet foran kaminen. Det er like lunt som Lingren under dyna. Kakao og greier.
Barnetimen om lørdagen husker jeg godt. Den var et must!
Sku vøri fire år i romjul, å kjint ei jinte som va næst'n fæm. :-)
Roald Dahl er tilføyd, til og med noe noveller - og tegneseriene naturligvis. Jeg tror jeg har lest alle tegneserier som har kommet ut i perioder.
(også pornoen som gubbene gjemte i skogen sånn at kona ikke skulle ta de på fersken)
Merkelig nok? Insektsommer og Sin mors hus?
Hvordan kunne jeg glemme Sagaen om Isfolket hehehe Husker hvordan man ventet på at neste bok skulle komme ut. Den gangen hadde serien alt, helter, skurker, kjærlighet, hat og ikke minst erotikk : ))
Jeg så de samlede verker på loppis på Nesodden i fjor. Hele kassa gikk til en ungjente for et par hundrelapper.
Man burde vært flinkere til å oppsøke loppemarked når det er i nærheten. Utrolige mange skatter som kan finnes der. Jeg bor litt sånn "der ingen skulle tru at noken kunne bu" hehehe ikke mange loppiser her nei : ))
Du har glemt: "Historien om"-bøkene. Disse elsket jeg som jentunge; Historien om Henry Ford, John F Kennedy, Thomas Alva Edison, Madame Curie osv. Og farmor var medlem av Det Beste og jeg leste "alt" som ramlet ned i postkassen hennes.
Og i tillegg for oss jenter; Nancy Drew, Victoria Holt, Theresa Charles (skjems nesten å si det; men jeg har samlinger av de 2 sistnevnte....:-)
Ikke bry deg du Jan; vennene mine forstod lite av min lesehunger i barndommen. Nå har jeg heldigvis også funnet andre venner..:-)
Ja, «Historien om» var kjekke bøker.
Og av jentebøkene husker jeg også serien «Puk på pensjonatskole». Den likte jeg veldig godt!
Og jeg minnes også lesingen av bøkene til Jules Verne: «En verdensomseiling under havet», «Jorden rundt på 80 dager», «Den hemmelighetsfulle øya» osv.
Jeg anskaffet bortimot komplett sett Puk-bøker på dansk for noen år siden i den orginale rosa utgaven. Leste dem om igjen gjorde jeg også...
Visste du at de er skrevet av en mann? Samme forfatter som Jan-bøkene (men under pseudonym, selvsagt).
Jules Verne er tilføyd.
Minnene strøymar på (så ein knapt kan andas). Husker godt da jeg mottok Jules Vernes samlede i 8 grønne praktbind fra Boklubben Ekstrabøkene som vervepremie. Det var etter at jeg hadde fylt mors kjøkkenskap med rødvins- og hvitvinsglass fra den samme bokklubben. Bøkene står der fortsatt, og fortellingene til Verne er i høyeste grad lesverdige ennå.
Dette er nesten som lukten av nybakt brød. Takes you back. Det blir jul i år også. :-)
Ribbe, sitronbrus og tørre Fantomet-sider mellom fingrene? Udødelig!
Snørrete, svart under nesa - morra mi trodde jeg sniffa lim, og så var det Fantomet i sort/hvitt midt i forkjølelsestida :-D
Bryr meg ikke så mye lenger, Hilde. Det er ganske lenge siden jeg var en sær liten gutt. Men takk for hyggelig håndbakstryk over kinnet. :)
Ingen årsak. Er det noen som husker samejenta Laila? Den arvet jeg etter min mor; det var en nydelig bok! Leste den mange ganger, - og gråt synes jeg også å huske. Kanskje jeg skal hente den fram igjen?
Det har du rett i. Jeg har lest alle historiene om... og husker Louis Armstrong best, og alle Det Beste-bøkene som bestefaren min fikk i posten.
SÅH innrømmer jeg Nancy Drew, men aner ingenting om de to andre. Så det så! :-)
Den norske Bokklubben (Møter med voksenlivet): Moberg, Capote, Undset, Falkberget
Ibsen: Brand (ja, jeg var en sær liten gutt)
GGB og GGG-bøkene, Tempo, Vill Vest, Sølvpilen.
Litt sær jeg også da hehe Glemte jo at det var i denne perioden jeg ble kjent med og leste Ibsen, Undset, Falkberget, Hemingway og Tolstoj blant annet. Det er sikkert mye man har glemt : ))
Det er jo en av de tingene som er morsomt med denne nettsida, at den hjelper oss til å huske bøker vi har lest. Selv om det er grusomt lenge siden. :)
Sant det Jan. Har vært mange turer bort til bokhylla mi etter at jeg kom inn hit. Hentet frem bøker, bladd i dem, lest små utdrag og mimret og kost meg. Det er en fantastisk hobby vi har : ))
Jeg henger meg på sistelinja di. Jeg tror du var en sær liten gutt når du sier det.
Bjørneboe; Haiene og Jonas - for en guttunge, var ikke bra. Like lite bra som Pompel og Pilt.
Jepp: Haiene. Og Omre: Smuglere. Tøffekule greier.
Harold Robbins var keen på våt-sex.
Dette er lenge siden hehe Selvfølgelig må Frøken Detektiv Nancy Drew nevnes, hun som løste små og store mysterier. Som deg husker jeg med glede Sølvpilen og Fantomet. Arvet noen romaner av pappa og de slukte jeg og har lest noen av dem som voksen siden de er bra. JANET COOMBE av Daphne Du Maurier, GIGANTEN av Edna Ferber, FRIBYTTERE av Jacob Bech Nygaard, FORDI VI SKAL LEVE av Leon Uris, HENNE av H.J. Van Nynatten, FLAMMENDE UNGDOM av James A. Michener, LIVETS KRONE av Margit Søderholm og KJÆRLIGHETENS BUD av Loyd Douglas. Mange gode minner her : ))
Her er det bare Uris og Michener hvor det ringer klokker. (og feiende flotte Nancy) :-)