Hmm...nesten så jeg ikke kan uttale meg om hva som er best siden jeg nesten ikke har hørt på lydbøker. Leser kun bøker i papirutgaven. Er litt gammeldags faktisk. Føler at å lese en bok faktisk går ut på at du leser den selv, ord for ord, side for side. Og oppleve vært ord som du selv leser på din egen måte å gjøre deg opp bilder i hodet ditt av hva du leser akkurat når du leser det selv. Konsentrere seg fullt og helt om boken. Har prøvd lydbok et par ganger gjennom skolen, men føler at tankene mine da vandrer til andre steder og andre ting, noen lydbokopplesere blir så monotone i lengden at jeg ikke klarer å holde fast på hva som blir sagt over lang tid. Kanskje hører jeg på en fantastisk bok som jeg får et dårlig inntrykk av nettopp fordi den blir lest opp for meg og jeg ikke leser den selv. Og som sagt igjen jeg føler ikke at jeg har lest en bok når jeg ikke har lest den selv.
Viser 5 svar.
Bare en ting til.. Jeg hadde aldri klart å lese boken Kilden av Gabriel Scott så godt som Sverre Anker Ousdal! Måten han formidler denne på, med sin sørlandsdialekt, går meg en høy gang! Han gjorde denne levende for meg, så noen ganger er lydbøker topp!
Jeg ble også like begeistret som deg over denne lydboken. Alt står og faller på oppleseren av lydbøker. "Hellemyrsfolket" av Amalie Skram lest av Eilif Armann er en av de beste opplesingene jeg har hørt. Liker du Amalie Skram så lån denne og gled deg.
Helt enig! Har lest en del Amalie Skram tidligere, blant annet "Folket på Innhaug". Men, lenge siden... Husker ikke så mye. Kanskje en idé å høre på denne snart da? NB! Beklager sent svar - ferie og sjelden på nett!
Du tenker vel heller på Hellemyrsfolket? :)
Takk for godt tips.
Takk for god refleksjon! Det er jo akkurat slik jeg har tenkt og ment hele tiden - at noe går tapt fordi jeg ikke får lest på min egen måte, brukt nok tid m.m. Men igjen, skjønner at jeg må revurdere - i hvert fall prøve over tid; for å utnytte tiden bedre, når man trener osv. For meg må det kanskje bli begge deler - etter hvert.