Jeg har blitt helt avhengig av lydbøker....det begynte på en biltur jeg skulle ta alene for 8år siden. Hadde brukt litt lydbøker før det. Det fungerte vedlig fint og holdt meg våken under bilkjøringen. Så fortsatte jeg med dette for å utnytte tiden jeg brukte på gåing til og fra jobb og ellers gå- og sykkel-turer. (Utrolig hvor mange flere treningsmil jeg får med meg med lydbok på øret). Begynte først med ulike MP3 spillere, men gikk over til iPod da den kom og de siste par årene med iPhone. (Så slipper jeg å drasse på annen mobil i tillegg, dessuten har iPhone en kjekk bryter på ledningen så jeg slipper å ta den opp av lomme/sekk når jeg skal snakke med noen eller inn i en butikk). Nå er lydboken og min daglige trenings-tur blitt en fin rutine. Det hender jeg har lydbok på øret når jeg er på trenings-senteret med egen-opplegg også.(Går eller sykler minimum 10km hver dag, noe lengre turer innimellom, sist uke ble det Trondheim- Stjørdal tur-retur pluss litt ekstra, da ble det 8mil med lydbok på samme dag.) To-tre lydbøker i uken går det gjerne med da. (Fagbøker og en del bøker jeg ikke får i lyd leses ofte på sengen..) En annen fordel med lydbok er at de ikke har så lang ventetid på biblioteket. Det er mange fantastisk gode opplesere, og noen av bøkene leses av forfatteren selv, det er interessant. (Per Petterson, Erlend Loe, Tore Renberg og flere)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Samme her :) Jeg begynte å høre lydbøker fordi jeg hadde en lang busstur til jobben og blir kvalm av å lese på buss. Sånn sett er lydbøker helt perfekt. Var litt tilvenning i starten, måtte ofte spole tilbake litt for å få med meg alt. Men nå beveger jeg meg nesten ikke utenfor døra uten en lydbok på øret :)

Syntes imidlertid det kan være veldig avhengig av hvem som leser. Torbjørn Harr syntes jeg er bra, han snakker tydelig og er engasjert (leser feks Hodejegerne av Jo Nesbø). Har hørt noen andre bøker (uten at jeg husker hvilke) der oppleseren hadde en tendens til å svelge veldig høyt, da ble det vanskelig å fokusere på noe annet :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for godt svar! Sprekt! Begynner å skjønne at dette er smart med tanke på å utnytte tiden bedre. Går jo noen turer selv, selv om jeg skjønner at jeg har mye å ta igjen.. Hehe...Bør kanskje gå til anskaffelse av den lenge etterlengtede iphonen da. Men, får du med deg og husker det lille "ekstra" i bøkene? Kanskje med trening? Vel, skal jeg få med meg alle de gode bøkene som omtales her, må jeg nok begynne å tenke annerledes ja...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det jeg ofte gjør etter en "leseøkt": I iPhone er det en notatblokk, jeg skriver inn noen stikkord eller setninger der, ikke mye..boken jeg hører på er ofte en vi har satt opp i den lille Lesesirkelen jeg har på nett, og da skal den diskuteres med innlegg etter lesingen, ofte skal jeg lage et blogg-innlegg på boken også, så jeg har et doc. liggende på datamaskinen slik at jeg har noen tanker og stikkord etter hvert. (Kanskje den skal diskuteres her også, og da er det greit å ha noen stikkord. I tillegg har jeg på egen datamaskin samlet "Min Historikk" fra biblioteket, der er alle lydbøkene lagt inn etter hvert og jeg har skrevet noen få vurderings-stikkord på hver bok etter lesing)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er imponert! Utrolig mange dyktige lesere her! Og så mye som dere klarer å rekke over.. Vel, jeg får prøve meg fram med stikkord, men å huske lange setninger og sitater fra lydbøker vil ta tid. Takk igjen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KBård StøreBur1Elisabeth SveeAmanda ATove Obrestad WøienHegeCathrine HvasshovdKikkan HaugenKirsten LundWencheHilde Merete GjessingEllen E. MartolKristine LouiseBerit RPiippokattaIreneleserAkima MontgomeryLinnLene AndresenHeidi BBsiljehusmorIngvild SVibekeBjørn SturødBjørg Marit TinholtWenche VargasYvonne SandbergSigrid Blytt TøsdalTatiana WesserlingHilde H HelsethEgil StangelandKaramasov11K. H.Marit MogstadNorahKjersti SKarin  JensenTrude OmaAnne-Stine Ruud Husevåg