Jeg er så enig. Ja takk til innbundne bøker og pocketbøker. Det er så mye tiltrekkende med bilder med farger på bokcovere. Føle permene i hendene. Åpne boka og høre den fantastiske lyden når vi går videre til neste side. Og hvor irriterende måtte det ikke være å komme til den spennende delen og så må man skynde seg å lade opp dingsen før den slår seg av selv pga for lite strøm? Nei takk. Dessuten blir jeg fortere sliten i øynene av å lese tekst på en skjerm enn når jeg leser i bøker. Dessuten vil jeg se boksamlingen min stående i hyllene enn å se dem på skjerm som filer. Grøss og gru. Lenge leve boktrykkerkunsten:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg er mer for skriftrullen og pergament selv, får ikke samme lukten av papir. Særlig med nymotens trykkpresser, før var ting håndskrevet og kaligrafert. Da var bøkene verdt å lese. Med bøker kan jo hvem som helst trykke opp store mengder, mens i gamle dager måtte man vente i måndesvis. Da visste man at det var kvalitet som ble produsert...

Spøk til side, bokens innhold må jo være hovedpoenget her, ikke formatet. Selvsagt er det noe eget med å lese en bok i innbundet form, men hver ganger jeg flytter eller drar på feire, eller bare tar T-banen, drar jeg med meg store mengde bøker. Gleder meg til å få muligheten til alltid å ha tilgang til bøkene jeg vil lese.

Overgangen til e-bøker er som med overgangen fra CD til mp3, plasssparende og ikke videre problematisk. Nå kan jeg endelig gjøre plass i hylla til de gode, innbundene verkene jeg virkelig vil ha på utstilling, og kan kvitte meg med pocketversjonene av bøker jeg bare leser en gang i blandt.

For ikke å snakke om at forfatteren raskt får mellom 40-50% av salgsverdien på e-bøker, og blir ikke avspist med 17-20% av de store forlagene.

Anbefaler likevel Kindle over Ipad om man bare skal lese på den, ikke bare er Apple et fælt selvskap, men Kindle har en skjerm som sparer øynene mye mer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jo da, du har helt rett i at det er innholdet som teller, og man sparer jo plass når ting blir lagret som filer. Men syns da at bøkene mister mye av personligheten. Designet er jo med på å pirre nysgjerrigheten til leseren. Dessuten blir jeg ikke helt gira med tanke på at når man leser og er konsentrert og skjermen slår seg plutselig av på grunn av strømmangel. Nei, det har jeg ikke tålmodighet til. Da vil jeg heller plukke opp en papirutgave jeg kan slappe av med i stedet å håpe at skjermen ikke slår seg av før jeg har lest ut et kapittel eller lest noen sider til. Dessuten syns jeg det er litt trist om alt skal være på skjerm. Men, men hver sin smak og behag. Jeg holder meg til papirutgaver så lenge som mulig. Jeg vil heller fylle hyllene mine med bøker enn med nips jeg ikke har bruk for :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

LilleviDinaSigrid NygaardHeidiElisabeth SveeStig TMarit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo LarsenLisbeth Kingsrud KvistenTone SundlandAlice NordliMarianne  Skage