Har lest trilogien om August mange ganger, helt fantastisk. Sist gang hørte jeg den som lydbok, tror alle bindene utgjorde ca 45 timer. (Kjører mye bil i perioder!) Lest av Arne Thomas Olsen, leser veldig bra. Utrolig trist da det var slutt, blir jo fanget inn i Hamsuns verden på en magisk måte. Lydbøker gir en egen "leseopplevelse", er ikke mulig å "skumme" sider, som jeg ofte gjør når jeg leser, får med alle detaljer. Viktig at den som leser ikke legger for mye "farge" på lesingen slik at en kan tolke selv.
Viser 2 svar.
Jeg er helt enig i at Landstrykere (ja, hele trilogien om August) er god litteratur.
For meg ble likevel Vandrer-serien den fullkomne "Landstryker"-serien. Her er rotløsheten i Landstrykere erstattet med en mer fredfylt aksept av livet på loffen i vakker natur og "i nuet". Der August står i brytningen mellom det moderne bylivet og naturen, har Knut Pedersen akseptert begge deler og drar nytte av moderne innretninger når han hjelper til i gårdsarbeid rundt omkring.
Jakten på kjærligheten er selvsagt der, men likevel finner Knut Pedersen fred med seg selv i arbeidet nært naturen. Kanskje den første norske Carpe Diem-forkynnelsen?
Forøvrig helt enig, PerBro: Lydboka er en fantastisk måte å oppleve bøker på.
Så å si alt jeg har "lest" de 5 siste årene har vært lydbøker. Også Landstrykerserien. Repeterte i fjor det meste av Hamsun i lydbøker. (Begynte straks mpr3, og senere iPod kom på markedet, nå går det mest på iPhone.) Jeg går, trener, sykler en del ..til og fra jobb og ellers noe daglig trening i tillegg, da slår jeg flere fluer i en smekk. Så lydbøker til gå/sykle-opplegg er fantastisk. (I tillegg "vanlig" bok på nattbordet)