Mine boklister består bare av mine egne bøker. Jeg har bevisst unngått å legge inn bøker jeg ikke eier selv, selv om jeg har lest dem. Jeg har jo også lånt mange bøker på biblioteket i mitt liv. Nå lurer jeg på hvordan det er med andres boklister. Hvis man har lange lister med leste bøker, men ingen bøker i bokhylla, så blir på en måte boklista litt abstrakt, eller? Jeg har tenkt på at jeg i tillegg til mine egne bøker, burde ha ei liste over leste bøker som jeg ikke selv eier. Er det noen andre her som har tenkt på det samme?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 15 svar.

enda har jeg ikke skilt på bøker jeg har lest og som jeg eier. Alt har gått inn på samme post. Men nå har jeg lagd ei hylle som heter ''lånebøker'' og dit skal jeg etterhvert sette inn de bøkene jeg har lest men ikke eier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke noe skille på om jeg har lånt boka eller om jeg er eier av boka av de jeg har lest.
Jeg har ingen i "ønskeliste" hylla har de heller i "skal lese" hylla. Det er fordi jeg ikke er sikker på om jeg kommer til å kjøpe bøkene eller ei.
Jeg deler bokhyllene opp i noen emner/land for å få en grei oversikt.

Hvis jeg finner ting som gode sitater, gode avsnitt, ord o.l. skriver jeg sidetallet foran i boka med blyant i mine bøker. Da er det så lett å finne de igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min bokhylle er mine hjerneganger, der skal alt forhåpentligvis være husket og renne frem i bevisstheten fra tid til annen! ;-) Ellers skiller jeg mellom "skal lese" og "ønskeliste" ved at "skal lese" er bøker jeg eier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, "skal lese" er bøker jeg eier også, - og den er ganske lang... - så jeg har mye å glede meg til. Men jeg stoler ikke helt på at jeg skal huske alt jeg leser til enhver tid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skjønner ikke helt hvorfor folk er så opptatt over hvilke bøker de eier og ikke, og jeg blir nesten (bare nesten) litt irritert når jeg ser folk som har bokhyller som heter "eier", "lånt", "biblioteksbøker" og sånt, for da er det umulig å se hva slags bøker den personen leser. Sammenlignet med de som har krimhyller, tegneseriehyller o.l. altså.

Jeg legger inn alle bøkene jeg leser og skal lese enten jeg eier eller låner dem, og så har jeg et Word-dokument utenom med en liste over alle bøkene jeg eier. (Selv om jeg akkurat nå har så få at jeg husker alle jeg eier.) Problem løst.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, private lister trenger jeg også, både over bøker, filmer og musikk. Jeg liker å eie bøker, - særlig de bøkene jeg liker ekstra godt, og det gir en god følelse å holde min egen bok i hånda akkurat når jeg har lyst, rett og slett.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg legger inn alt jeg har lest og ønsker å lese, uansett om jeg eier bøkene eller ikke. Hvis det er en bok som har gjort så dypt inntrykk på meg at jeg vil ta den fram eller vise den til andre kjøper jeg den sannsynligvis, hvis jeg ikke allerede eier den. Ellers syns jeg det er uproblematisk å huske hvilke sitater og kapitler som tilhører hvilken bok, uansett om boka står fysisk i hylla mi eller ikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du er heldig som tydeligvis har en god hukommelse. Jeg er avhengig av å markere avsnitt og sitater i bøkene mine, slik at jeg kan finne tilbake til dem når jeg trenger det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg legger inn bøker jeg har lest + bøker jeg eier. De jeg har lest, men ikke eier er i egen bokhylle/liste "Eier ikke selv". De jeg eier, men ikke har lest er merket med "Skal lese". Før øvrig er bøkene sortert på sjanger. Men jeg har ikke lagt inn så mange ennå, ikke helt sikker på om jeg skal ta meg bryet med å legge inn alle heller.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal vurdere å ha en egen liste over bøker jeg ikke eier selv. Men hvis det er ei bok jeg liker, får jeg en sterk trang til å eie den selv, og da havner den sannsynligvis på en annen liste etter hvert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lagt til alle bøker jeg har lest uansett om jeg eier de eller ikke jeg. Jeg føler ikke at det blir mer abstrakt av den grunn. Det spiller jo ingen rolle om man eier boka, poenget er jo at man har lest boka og vil fortelle andre at denne boka har jeg lest, jeg kjenner den og vet hva som står mellom de to permene. Føler at min sortering fungerer for meg og gir meg den oversikten jeg trenger. Har jo også tonnevis med bøker som jeg ønsker/skal lese som jeg har lagt til her inne. Men for å få en oversikt over bøker jeg faktisk eier selv så har jeg laget en side under "lister" hvor jeg har listet opp alle mine egne.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, jeg tror det er lurt å ha en liste over alle egne bøker et eller annet sted, for hvis du har lest mange bøker (og det har man ofte etter å ha levd i noen år), er det ikke alltid så godt å huske hvilke du eier selv eller ikke når det har gått en tid...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siden jeg aldri skriver eller markerer ting i bøkene så tar det ikke lange tiden før jeg ikke husker hvilke bok et godt sitat kom fra. Så for meg er bokhyllen hjemme mer abstrakt enn bokhyllen her på bokelskere.
Grunnen til dette er vel at jeg titt og ofte ’plukker’ fram en bok fra bokhyllen her for å se hvilke terningskast jeg har gitt den eller for å sjekke bokomtale for å lettere huske hva boken handlet om når det er diskusjoner om en bok jeg har lest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selv har jeg ikke liste over bøker jeg eier i det hele tatt, jeg legger bare inn bøker jeg har lest, enten jeg eier den selv eller jeg har lånt den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Savner du da ikke å kunne gå i bokhylla og finne fram ei bok du har lest, for å finne igjen gode sitater eller kapitler som har gjort inntrykk på deg? Enten for å minne deg selv om noe, eller for å vise/fortelle noe til andre?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingvild SMonica CarlsenAlice NordliChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. Martol