[ Slettet av bruker ]

Viser 12 svar.

Neineinei. Til dere som har sagt at dere skal styre unna boken etter å ha lest negative kommentarer her: Ikke gjør det! Ja, den er tung å lese i en porsjon, men hva er så negativt med det? Dette er en type bok som man leser i mindre porsjoner. Resultatet er at den følger deg gjennom flere uker, og at alt som leses rekker å synke inn.

Denne boken er som en av bøkene Carlos Ruiz Zafón skrev om i Vindens skygge (og etter min mening hva han prøvde for hardt å lage selv). Den er rett og slett fantastisk skrevet. Noen av bildene som er brukt henger i meg like sterkt i dag som da jeg leste boken for noen måneder siden. Om man liker å lese bøker som setter spor inni en, da er dette boken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka burde kanskje leses i porsjoner. Det ble rett og slett for mye på en gang for meg. Det tas opp veldig mange spørsmål som leseren skal reflektere over; språk, vennskap, lojalitet, religion og veldig mye mer. Den er skrevet av en filosof/filolog, og han har nok hatt noen pedagogiske mål, men det blir "over the top".

Historien i og for seg er av en slik type som ofte tiltaler meg, og det er ikke det langsomme tempoet i fortellingen som er problemet. Det er rett og slett en krevende bok, og så blir den på samme måte nesten overfladisk i det at det blir for mange ulike tema.

Noen ganger under lesingen tok jeg meg selv i å tenke mer på forfatteren enn på fortellingen. "Hmm, der har du tenkt at jeg skal fundere litt over forfengelighet ja... Sorry, du er ferska Mercier, det passer ikke med filosofiforelesning akkurat nå, vil heller finne ut om Mundus får snakket med Jorge..." Språk er et av de store temaene, og det går forsåvidt igjen gjennom romanen, men det blir så innevevd i alt det andre at jeg desverre mister tråden (og tålmodigheten!).

Men kan 2 millioner europeiske lesere ta feil? Tar jeg feil? Hva innebærer det egentlig å ta feil? Kan noe som er feil for meg også være feil for deg? Eller ikke? Eller kanskje likevel? Mista vi tråden her nå? Hvilken tråd?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg for min del likte ikke Vindens skygge heller... Har gitt nattoget en sjanse foreløpig, men har følelsen av at den har litt for lite substans. Selv om den later som det motsatte. En viss skepsis til forhåndsoppskrytte bestselgere av denne typen er nok på sin plass.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har faktisk fått anbefalt denne boken nettopp i dag! Av en bokvenn jeg har har stor tillit til. Blir ekstra nysgjerrig etter å ha lest "anbefalingene" her :-) Er svak for det stillestående.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Også JEG avbrøt denne boken, og det er det ikke ofte jeg gjør... Akkurat nu ble dette for tørt og for filosofisk for meg. Det aner meg at dette kan være interessant, men da må en som leser skru hodet på riktig plass først, tror jeg... Det aner meg at det er masse verdifulle tanker om vår eksistens i denne boka, men da må en være i modus for dette...

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg er forsåvidt enig med deg, det er ikke ofte jeg legger ifra meg ei bok ulest. Men av og til tenker jeg at det finnes SÅÅÅ mange andre gode bøker som jeg har problemer med å rekke over. (Eks: Jeg er ikke så glad i sur-sild, derfor tar jeg sjelden det når jeg har andre muligheter... Ha Ha )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest cirka 130 sider og nå må jeg ta en pause. Sliter med å få et ansikt på hovedpersonen, og får mark i kroppen av den langsomme progresjonen. Begynnelsen var lovende men så flatet den ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

OK! Da styrer jeg unna denne boka. Jeg som trodde at den skulle være helt ekstraordinært god ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Takk. Tror jeg lytter til disse anmeldelsene. Var på nippet til å kjøpe den, men det er mange andre på lista.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skuffet meg og, jeg avbrøt den. Så veldig innbydende ut, men den ble for stillestående for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

gretemorKarin BergCathrine PedersenNeraLiljaKirsten LundHarald KTanteMamieBjørg Marit TinholtIngeborg GJulie StensethMonica CarlsenBeathe SolbergPiippokattaMorten BolstadNikkaChristofferKjell F TislevollAnniken RøilHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsHenrik  Holtvedt AndersenLisbeth Marie UvaagTine SundalDemeterMargrethe  Haugen