Det er litt av ei bok ja. Den byr leserne på engelsk overfladiskhet og forfengelighet. Ønske om "evig ungdom" speiler også holdninger vi kjenner igjen i dagens samfunn.
Den godeste Oscar Wilde "krydrer" språket i boka så det er en fryd å lese. Det flommer over av flotte sitater og som Sisyfos sier er boka sitatvennlig.
Dette sitatet synest sier mye om boka.

" Grenseløs lidenskap, raffinerte og hemmelige nytelser, vill glede villere synder alt dette skulle han ha".

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Fant frem denne boken nå, for jeg skal se filmen tenkte jeg. Min utgave fra 1959, Gyldendal "Hjemmenes Boksamling" fant jeg ikke blant utgavene her. Husker jeg leste den for lenge, lenge siden...som en slags psykologisk "thriller". Nå skal jeg repetere den; den er ganske full av "bilder" (ikke bare det av Dorian-maleriet), og spekket av mystikk..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synest boka er utrolig facinerende lesning. Jeg har ikke sett filmen men det hadde vært artig å ha sett den. Vet du om den er i salg fremdeles?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fant også filmen på salg da jeg googlet, ca 50kr. Har sammenlignet roman og film litt her i en blogg-kladd. Filmen er nok en slags adaptation av romanen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter å ha lest hva du skriver om filmen får jeg lyst til å både lese boka på nytt og ikke minst se filmen. Jeg tror faktisk jeg må få kjøpt meg den. Takk for flott tips :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takker...jeg ble forundret over hvor mye mer jeg fikk utav boken denne gangen. Det er veldig lenge siden jeg har lest den og nå fanget jeg opp mange flere detaljer og nyanser. Tror det har noe med modenhet å gjøre, hmmm...Oscar Wilde kunne jo ikke skrive så åpent om dette den gangen, (det var sjokkerene og åpent nok i tiden det han fikk publisert); og jeg skjønte liksom mer av disse antydningene nå...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet ikke, men jeg fikk den med en gang på biblioteket..så jeg skal se den etter trim-turen nå, og da blogger jeg vel litt på den etterpå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Sigrid NygaardIngeborg GConnielittymseAnineEvaTorill RevheimBård StøreHarald KLogikaKirsten LundBjørg RistvedtDemeterHegeMargretheTarjeikriraAndreas BokleserAnne Berit GrønbechTove Obrestad WøienEli HagelundRufsetufsaOleTorTor Arne DahlTonesen81Linda NyrudNinaVibekeVegard BorgenKjell F TislevollRandiMorten MüllerMarieKjetilEster SBjørg  FrøysaaKjell PsomniferumHilde