Hvem skriver best krim, menn eller kvinner?? Jeg leser både mannlige og kvinnelige krimforfattere og liker både Stieg Larsson, Jo Nesbø, Unni Lindell og Karin Fossum (og enda flere).Er menn mest glad i mannlige krimforfattere eller leser dere mange kvinnlige forfattere også. Hva sier dere?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 23 svar.

Spiller ingen trille så lenge boka underholder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange gode svar. Har tenkt på dette noen ganger. Har et par stykker på jobben som jeg låner bøker til (en dame og en mann, og ser at jeg med en gang tenker på om denne boka er noe for menn. F. eks. om en mann liker Lisa Marklund like godt som meg osv. osv. Morsomt å høre hva andre mener om det:) Selv velger jeg ikke ut fra kjønn, og leser krim like godt av både mannlige og kvinnelige forfattere. Jeg har likevel et inntrykk av kvinnelige krimforfattere er mer opptatt av det mellommennskelige på en litt annen måte enn menn. Men selv om jeg har lest (og leser mye) mye så er det jo enda VEEEELDIG mange jeg ikke har lest.... Tenk alle de godt bøkene som ligger der og venter på en bokelsker...Ha en god sommer videre alle sammen:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette har du nok mye rett i, Jorunn. Men jeg syns at mange mannlige forfattere også er blitt flinkere til å ta med mellommenneskelige forhold i sine kriminelle skriverier, tenk bare på Harlan Coben og Jo Nesbø (og Stieg Larsson er i en klasse for seg selv) bl.a.... - Uansett, vi har mye å glede oss til, ja!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ja takk, begge deler. Det er skrivemåten, innlevelsen, persongalleriet og spenninga som er viktigst, ikke om forfatteren er mann eller kvinne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser både og, mine kvinnelige favoritter er Ruth Rendell's Wexford romaner, Dorothy Simpson, Catherine Aird og har lest det meste av Agatha Christie. Av manlige liker jeg Jan H Jensen (Gribb og Lykkejegerne), Sverre Årnes (Gribb og Fantomet), Ed McBain, Ellis Peters og James Patterson.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser de forfatterene jeg synes skriver bra, uavhengig om de er menn eller kvinner. Jeg har lest dårlige krimbøker fra begge kjønn. Karin Slaughter, Joy Fielding og Patricia D. Cornwell, Karin Fossum og Unni Lindell er eks. på gode kvinnelige krimforfattere - Harlan Coben, Henning Mankell, Jo Nesbø og Jeffery Deaver er eksempler på gode mannlige...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter ein rask titt i "krim bokhylla", kan eg konstantere at eg les omlag like mykje kvinnlege som mannlege krimforfattarar. Har til no les 42 krimbøker av kvinner og 37 menn.

Men eg har notert meg at nokre kvinnlege forfattarar, til dømes Unni Lindell og Camilla Läckberg, har ei form for mønster i krimgåtene sine som gjer at ein lett kan avsløre kven mordaren er. Lurer på om dette er ein "kvinneting", men eg fann også eit liknande mønster i Nesbø sine bøker (i alle fall dei siste..).

Nokon som har teoriar?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det interessante er vel om vi hadde merket forskjell hvis vi ikke hadde visst om forfatteren var mann eller kvinne ... Jeg tror forskjellen er illusorisk og at det viktigste er om personen kan skrive en god historie.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg trodde at P.D. James var en mannelig forfatter er ikke så alt for lenge siden at jeg fant ut at jeg hadde helt feil :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Samme med meg, og jeg tror den godeste P.D. James brukte sine initialer nettopp av den grunn...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

P.D.James gjorde det valget nettopp for å skjule at hun var kvinne da hun begynte å skrive. Det samme gjorde George Elliot, Charlotte Bronte og såvidt jeg husker, Jane Austen. også J.K.Rawlings om jeg ikke tar helt feil.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror faktisk at kvinner tendenserer til å lese mer kvinnelige forfattere og menn mer mannlige forfattere. Kanskje man forventer at man lettere identifiserer seg med handling/personer i en bok av noen av eget kjønn? Jeg vet ikke. For min del leser jeg flest mannlige forfattere, og har stor overvekt av mannlige favoritter, men jeg leser også mange kvinnelige forfattere altså, og synes ikke de står tilbake for noen av de mannlige. :) (eks: Mo Hayders "Tokyo" eller Natsuo Kirinos "Ute" som begge er glimrende.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har Tokyo av Mo Hayder i bokhylla på vent...Gleder meg til å lese den...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmmmm det der stemmer ikke helt for min del. Noen av mine favoritter så langt av krim forfattere er menn. Nesbø, og Mankell blandt dem. Leser kvinnelig og Mye av lindell men hun skriver litt varierende etter min mening.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

:) Jada. Jeg sier ikke noe på det. Jeg prøver bare å si at kvinner leser oftere kvinnelige forfattere, og menn mannlige forfattere. Hvis man ser på kjønns-andelen som leser Lindell kontra Nesbø, så tror jeg Nesbø har en veldig mye større prosentandel lesere som er menn enn Lindell har... Nå er jo dette kun min synsing/erfaring da. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bra spørsmål. Første gang jeg leste Raymond Chandler, tenkte jeg: Dette var KRIM!. Så leste jeg Dashiell Hammett, og reduserte Chandler til "greit nok". Så leste jeg første bok av Sara Paretsky. "Dette er en kvinne som har lest mye krim", tenkte jeg. "Det er jo ingen forskjell mellom dette og stilen til f.eks Ross MacDonald".

Etter dette har verden forandret seg litt. Kvinnelige forfattere idag skriver mer "kvinnelig", og mennene skriver mer "mannlig". Og før alle bestemmer seg for å "ta" meg; Paretsky har blitt mer "kvinnelig" i sin stil etterhvert. Eller rettere, hun har funnet sin egen stil.

Så joda, menn leser kvinnelige forfattere, og av og til liker vi dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liker egentlig best kvinnelige krimforfattere, men finnes også en del gode mannelige forfattere, som blant annet Jo Nesbø og Stieg Larsson..

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hehe, så enig så enig med de to skøyerne under her :p Men vil uansett komentere at man kan se en forskjell i skrivestil og handling mellom mannelige og kvinnelige forfattere. Aller helst i måten de fremstiller de ulike persongalleriene. Jeg finner det slik at en kvinnelig forfatter gjerne går dypere i å forklare om en kvinnekarakter og hennes indre stemme, og at en mannelig forfatter takler bedre å gå dypere i en mannelig karakter. Og dette har jo sine naturlige årsaker, men det gir likevel forskjellige skriveutrykk i bøker. Men i forhold til krim så kan plottet i seg selv like gjerne være helt likt uansett hvem som skriver historien. Jeg har igrunn ikke tenkt over selv hvilket kjønn jeg leser mest krimbøker av, nå er ikke krimbøker det jeg foretrekker mest. Men trur de fleste jeg har lest er mannelige, men det er ikke noe grunn eller tanke bak det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjønn, alder, seksuell legning, utvekster i panna, utvekster andre steder, hårfarge, brillestyrke, blodtrykk, håndtrykk, rulleblad, diagnose, vekt og/eller høyde avgjør hverken om jeg påbegynner eller avbryter en bok.

Det er det som er det fine med kunst!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hva?! Selv nekter jeg å lese bøker av forfattere med klamme håndtrykk. Bruker dessverre mye penger på å reise rundt på boksigneringer for å finne ut av dette.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da er jeg stygt redd for at du går glipp av min heseblesende debutroman som tar for seg temaet dårlig samvittighet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SNorahSolHeidi HoltanEivind  VaksvikKirsten LundWencheTerje MathisenBookiacLars Johann MiljeritaolineHanneVigdisPer LundWilliam BillisonBjørn SturødINA TORNESLinda NyrudSivHarald KJarmo LarsenTor Arne DahlVannflaskeNicolai Alexander StyveCarine OlsrødDagfinn JakobsenMarianne  SkageAlice NordliGro-Anita RoenIngeborgChristofferHilde Merete GjessingIngunnAnne-Stine Ruud HusevågIngunnJDiddiHanne Kvernmo RyeIngeborg GCecilie EllefsenTone H