Dette er en nokså tilfeldig utgave av Tom Sawyer vil jeg tro. Ikke desto mindre en av mine store leseopplevelser, etter at jeg fikk den som bursdagsgave fra mor og far til min tiårsdag i 1971. Leste den nok mange ganger også etter første gangs lesning, den henger såvidt sammen. Noen av mine fem søsken kan selvsagt også ha bidradd til at den er så godt brukt...:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

En kjempefavoritt til å være den boka som har betydd, betyr mest for meg. Har lest den så mange ganger at jeg er ute av tellingen. Har også eid flere forskjellige utgivelser. Kjærlighetsforholdet mellom Tom og Becky har Edens hage som mønster, og der Tom "tar skylden" som vel Adam burde ha gjort da Eva spiste eplet (Becky tittet i boken til læreren som hadde plansjer av det menneskelige legeme), sier Becky til Tom: "Hvordan kunne du være så vidunderlig!" Den oppmerksomme leser vil her gjenkjenne Henrik Ibsens gjennomgående moment der Nora etterhvert ikke holder ut herr Helmer, som slettes ikke skjønner "det vidunderlige", ja at han burde tatt på seg skylden som Tom Sawyer, min, Becky og Mark Twains ubestridte helt, gjorde, til det var herr Helmer for vankelmodig, lite klartseende. Har aldri sett dette analysert hos noen - om så er tar jeg patent på oppdagelsen! :-)))) Jeg har lest den for mine barn, heldigvis med stort hell, så den er sikret foreløpig udødelighet ... så fortjent. Av nevnte årsaker synes jeg du Stein Willumsen Kippersund er en svært så grepa kar, med en utmerket smak. Fortsatt en god dag!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for veldig hyggelig svar! Er fersk som "bokelsker.no"-medlem, men veldig hyggelig og morsomt så tidlig å finne en som har hatt sterkt møte med en favorittbok. Kikket på bokhylla di, og fant masse spennende! Lykke til videre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

HegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaHilde H HelsethCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiMathildeRonny