For meg er dette ei av verdas beste forteljingar, så full av eventyr og handling, så svinaktig godt fortalt. Odysseen er grunnlaget for all seinare forteljing i den vestlege tradisjonen. Eg har studert verket nøye, på gresk og i gjendiktingar, og eg kjem aldri til leggje det frå meg.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 4 svar.

[ Slettet av bruker ]

Jo, og den boka har eg, sjølv om eg enno ikkje har fått lagt ho inn. Arne Garborg samarbeidde med Steinar Schjøtt, professor i gresk: Odyssevskvædet. Men Garborg er ganske fri og legg til nokre ord og uttrykk som det ikkje er dekning for i originalen, og kvar verselinje har for mange stavingar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også denne boka, fra 1918, og har lagt den inn. For øyeblikket leser jeg litt i begge, enda jeg er kommet mye lenger i bokmålsutgaven og har kommet bedre inn i takten i denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Anniken RøilKaramasov11Astrid Terese Bjorland SkjeggerudJulie StensethKirsten LundChristoffer SmedaasKaren PatriciaBertyFlettiettesiljehusmorSigrid Blytt TøsdalLailaHarald KDemeterIngvild SBeathe SolbergRisRosOgKlagingLars Johann MiljeTrude JensenAnneWangTine SundalIngunnEileen BørresenVigdis VoldBerit B LieAnn ChristinStine SevilhaugErlend Rødal VikhagenIngunn STralteTheaTerje MathisenRune U. FurbergEgil StangelandCarine OlsrødDressmyshelfLisbeth Marie UvaagIna Elisabeth Bøgh VigrePiippokattaTove Obrestad Wøien