Eg likar at bøker ser brukt ut, og for meg er det ikkje ei større skam enn å ha ei bokhylle full av bøker, som ser uleste ut (har ei gamal tante som kjøper bøker for å nytte dei som pynt - fysj!).

På den andre sida synes eg det er kjekkast å kjøpe bøkene nye frå butikken. Problemet då er korleis eg skal få frem den litt fillete og rufsete "looken", eg setter slik pris på.

Eg brukar derfor å ta med meg ein del bøker i veska ("manbagen") min, og lar dei ligge fritt der ilag med alt skrotet eg likar å drasse rundt på, resultatet vert stort sett svært bra. Om eg ikkje er heilt nøgd, lar eg hundene min, Karsten, tygge litt på permen.

Bøker eg kjøper med paperback, er sjølvsagt eit unntak frå denne regelen..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Synes ikke at det er en uting å ha bøker som pynt. En velfylt bokhylle er kanskje det peneste møbelet man kan ha i et hjem, og det er betydelig verre å ha masse nips og stæsj enn å ha en flott boksamling som pynt. Selv om man kanskje ikke klarer å lese alle bøkene når man bruker de som pyntegjenstander, så stimulerer det kanskje til å lese mere enn hva man ellers ville ha gjort... Personlig tar jeg godt vare på bøkene mine og kaster aldri et smussomslag dersom det ikke er ødelagt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er eg heilt enig med deg i, bøker er noko av det flottaste ein kan dekorere heimen sin med, men då fortjenar dei å bli opna og bladd i ein gong i blant, og ikkje spinne ut i gløyma.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Virkelig, lar du hunden tygge på boka? :D Morsomt. Hunden min tygget på en av yndlingsbøkene mine da han var valp, da ble jeg nesten litt sinna...

Fascinerende at du "sliter ut" bøker med vilje, det hadde jeg aldri tenkt på. Men det er vel ikke mer sært enn å behandle bøkene sine som glass, når jeg tenker meg om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mogleg eg overdreiv litt der, sjølv om det stadig vekk hender at bøkene mine vert misshandla av den vesle tosken - akkurat som eigaren sin setter han bøker høgare enn til dømes sko.

Men nye og velbrukte bøker er ein fin ting =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

LailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalIngeborg GReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitKirsten LundEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalleLars Johann MiljeEirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallamarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly Duck