Jeg er "allergisk" mot pocket-bøker. Jeg syns det er les og kast bøker og mener dermed at det er en uting. Bortkasta trær... Når de i bokhandelen kun kan skaffe meg boken i pocket vil jeg ikke ha den. Opplever da at de ser litt rart på meg og antageligvis mener at dette er litt sært. De bøkene ser jo bare helt forferdelige ut i hyllen når de er lest.

Sært?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 46 svar.

Jeg sier; Ja takk, begge deler!

Kjøper og leser både pocket og innbundet. Hjemme foretrekker jeg innbundet, men på toget og stranden er pocket best. Det er også veldig prisavhengig hva jeg velger. For et par uker siden solgte de pocket for 40 kroner fraktfritt på Capris.no. Da ble det 6 bøker til 240 kroner rett i postkassa! Det jeg kan like bedre med innbundne er at det ofte står litt mer på omslaget om både boka og forfatteren. Så bøker jeg virkelig har ønsket meg lenge vil jeg nok helst ha innbundet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt sær er jeg tydeligvis, men godt å se at jeg ikke er helt alene ihvertfall. Jeg er helt enig i at det er innholdet som teller og det er jo det samme uansett. Jeg kaster IKKE bøker, det var bare et uttrykk. Pocket bøkene mine står også i hylla. Og jeg kjøper bøker for å lese de, men jeg er også en samler så jeg liker at de kan leses noen ganger og fremdeles se bra ut. Jeg syns innbundene bøker er bedre å holde, spesielt hvis de er tykke. Vekten er heller ikke noe problem og jeg har stortsett alltid med meg en bok. Ikke like ofte nå som før jeg ble mor da. Men jeg må si at jeg likte det bookcrossing opplegget selvom det nok ikke er noe for meg...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er så enig med deg! Jeg kjøper aldri pocketbøker - og jeg leser heller aldri pocketbøker. Dette har noe med å gjøre at jeg er ivrig boksamler i tillegg til at jeg er bokelsker. Og samleobjekter må som kjent ha en viss kvalitet for å kunne vare lenge - og det skal se pent ut selv etter gjentatt bruk! Leser man pocketbøker mer enn en gang, kan sidene lett begynne å falle ut - og permene spriker. I tillegg gir det meg ingen god følelse å holde i en pocketbok. DET er i hvert fall sært...

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Har en god del pocketbøker. Ikke det jeg velger om jeg har råd til hardback, men det har blitt endel av de opp gjennom årene. Gjør meg absolutt ingenting

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Innbundne bøker ser naturligvis mest imponerende ut, men de koster flesk, og egner seg dårlig som reiselektyre. Jeg foretrekker pocket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Enig! Jeg reiser mye med flere bøker i bagasjen, og har ingen problemer selv om de alle er innbundet! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Helt enig med deg. Jeg tar med meg 4-5 pocketbøker når jeg er på ferietur, og bytter til meg noe nytt når de er lest. Bookcrossing, tror jeg det heter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet det finnes spesielle bookcrossingmerker en kan lime i boka. Har hørt at hvis en registrerer ei bok kan en følge boka på sin ferd hvis den som finner den også registrerer.
Hvor får en evnt.tak i slike "merker", tror dere det er mange som bruker det?
Er det noen som har noe info om dette for jeg synest det hørest litt spennende ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bookcrossing-merker kan du kjøpe her: http://secure.bookcrossing.com/

På denne siden finner du ogå en oversikt over hvor mange som driver med bookcrossing der du befinner deg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Står litt om det her, spesielt avsnitt 4 og nedover! :) Merke kan man visst lage selv ser det ut som.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Dette har du rett i, Tao. Jeg har hatt god nytte av nettopp det med å plukke bøker fra en bokhylle et sted jeg har vært på ferie, bl.a. Kjempefin ordning det der!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja, er vel litt sær du, ja... Mine pocket-bøker varer mer enn en lesning. Kommer vel an på behandlinga? Om du leser i badekaret, ute i regnvær, mens du ligger på bademadrassen i sjøen osv... Jeg har mange pocket som holder seg bra. Og bøker kan godt være preget av å være lest, etter min mening. Bøker er ikke bare til pynt. Det er vel innholdet som teller? Pocket er fint å ha med på reiser. Særlig syns jeg at krim passer godt i pocket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syns det er ganske sært. Jeg kjøper ikke bøker for å vise dem fram i hylla, men for å lese dem. Og som flere har nevnt, man får samme innhold til en tredjedel av prisen om man kjøper en pocket. Jeg ville aldri finne på å kaste en bok, og jeg har lest mange av pocketbøkene mine mange ganger uten at de blir slitte og faller fra hverandre av den grunn.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg kjøper også bøker for å lese dem. Lesing og bøker er min store lidenskap. Det er bare så synd at innbundne bøker er så dyre, men jeg kjøper mye brukt...Min store utskeielse økonomisk er nok bøker...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei jeg synes ikke det er sært, for jeg kjøper heller aldri pocket. Da prøver jeg heller å få tak i boken på antikvariat eller på bytte torget i Bokklubben min. Akkurat nå har jeg lenge prøvd å få tak i "Saras nøkkel" innbundet, men uten å lyktes, men til slutt er det en eller annen som har den og kan tenke seg å selge den. Jeg tenker også på bokhylla mi, og vil derfor ha innbundet. Har dessverre ikke alle mine bøker i bokhylla, men med tiden skal jeg få et eget rom i kjelleren vår hvor jeg bare skal ha bokhyller og et skrivebord. Gjett om jeg gleder meg :) :) :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er i og for seg enig med deg i utgangspunktet, men uenig når det gjelder pocketbøker fra biblioteket. Da vil flere lese nettopp den pocketboken, og det er ikke noe mer sløsing av trær enn en innbundet bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Pocket er alltid best. Koster mindre og tar mindre plass.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tipper at du aldri kommer til å satse på e-bøker, de kan jo ikke stilles ut i det hele tatt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er helt bestemt på at bøker er bruksting. Bøker lever når de leses!! Derfor har jeg gått over fra å bruke bokmerker til å lage eselører. Bøker er vakrest sånn. Jeg heller til pocketbøker, nettopp fordi de ligger best i hånda. - God bok!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg synest at "vanelige" bøker ser finest ut i bokhylla.. Men må innrømme at jeg heller kjøper 3 pocketbøker enn 1 "vanelig". Jeg kaster aldri bøkene mine.. Ser jo ikke såå forferdelig ut i bokhylla.. Synes 300-400 kr er altfor mye å betale for en bok, bare for at det skal se fint ut..Ivertfall hvis en kjøpe mye bøker, som jeg gjør.. Men hender at jeg kjøper en innbundet bok, hvis den er ny og akkurat har kommet ut å jeg MÅ ha den.. Ellers er pocketbøker fine å lese på senga, pluss at de ikke smeller så høyt når de detter på golvet etter jeg har sovnet med boka i handa :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg er det innholdet i boka som er viktig, ikke hvordan den ser ut i hylla. Jeg kan dessuten kjøpe meg 3 pocketbøker for prisen av 1 innbundet og da blir valget enkelt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hehe, jeg har noen slike bøker jeg også :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg syns nesten det er bedre med pocket, jeg. De er gode å ta med seg, tar ikke stor plass, fine å bla i når de ikke er stive sånn som de som er innbundet. Men minusen ved dem er ofte liten skrift (har selv stær) og at de detter fra hverandre. Selv behandler jeg bøkene mine godt så har egentlig ikke opplevd at de har falt fra hverandre eller at sider har falt ut. Heldigvis!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er kanskje LITT sært, men jeg kjenner meg igjen, selv om jeg aldri kaster bøker! Det anser jeg som vandalisme. Da gir jeg dem heller bort. Når jeg har kjøpt en pocketbok og har likt denne veldig godt, og det senere viser seg at den innbundne kommer på salg, så kjøper jeg gladelig en ny innbundet bok. Ellers plages jeg med dårligere syn etter hvert som jeg har blitt eldre, og jeg har rett og slett problemer med å lese enkelte pocketbøker fordi skriften er så liten. Av den grunn er det enkelte bøker jeg ikke får glede av - med mindre jeg får tak i brukte innbundne bøker. Et tips for hvordan du kan ta vare på pocketbøker: det finnes noe som heter kontaktplast, som man kan "kle" boka inn i. Da bevares permene pene, og den tåler også å bli lest noen ganger uten å bli seende ut som en "lørve".

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Helt uenig! Jeg vil mye heller ha pocketboken enn den innbundne utgaven - mye lettere å ta med seg i vesken, og så tar de (som regel) mindre plass i hyllen etterpå, også. Og ingen av mine pocketbøker ser forferdelige ut i hyllene hjemme hos meg - alle de fargerike ryggene livner opp i heimen, og bare et blikk på dem minner meg om hvordan det var å lese dem. "Beauty is in the eye of the beholder", heter det jo....

Godt sagt! (6) Varsle Svar

En bok er en bok er en bok? Jeg for min del kjøper begge typene. Innbundet av forfattere jeg "samler på" og klassikere jeg ønsker å ha. Pocket-utgaver er et must på reise, og alle leveres videre til nye lesere etter at jeg er ferdig, og jeg overtar også bøker andre har lest før meg. I min familie og omgangskrets er vi ihvertfall 5-6 personer på pocket-bøkene, og da er det ikke sikkert de klarer mer heller...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvem i all verden har råd til å kjøpe, lese og kaste bøker etterpå? Bortkasta trær er det i alle fall ikke. Innholdet i en bok er det samme enten det er pocket eller innbundet, så da får man jo den samme leseopplevelsen selv om det kanskje ikke ser like pent ut.

Jeg kjøper helst innbudne bøker, men noen ganger blir det for fristende når jeg kommer over en pocket til 69 kroner... Og da legger jeg vekk kresenheten min og slår til. :) Og de skal ikke kastes!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Nei - for man KASTER jo ikke bøker!!! Bare tanken... (joda, jeg vet det skjer, men jeg prøver av alle krefter ikke å tenke på det!)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det er ikke så sært tror jeg. Det er veldig mange som foretrekker inbundne bøker. Kan ikke si at jeg er "allergisk" mot pocket, men liker godt å ha bøkene innbundet. Når det er sagt, så føler jeg det på samme måte som Amalie, at det er greit med pocket, da de passer så fint i vesken, og at man ikke trenger å være redd for å ødelegge dem litt. Det er pent når det ser ut som om du har lest bøkene i hyllen også :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjøper aldri innbundne bøker dersom de ikke er nedsatt eller kjøpt brukt på finn.no, fretex eller liknende. Jeg elsker pocket fordi de ser leste ut. Bøker er til for å leses, derfor liker jeg at de ser leste ut. Jeg elsker dem fordi de er lette og passer fint i veska. Jeg elsker dem fordi man kan bøye dem uten å være redd for at de skal gå istykker. Jeg elsker dem fordi det ikke er krise om du kjøpte en og ikke liker den så godt.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg liker godt pocketbøker. Jeg leser dem og gir dem videre. Innbudne bøker kjøper jeg nesten bare når de er blitt billige og det er noen jeg kommer til å lese flere ganger. Synes pocket er genialt på reise, trenger ikke være så redd for at de skal bli sølete, slitt osv.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Uenig i dette med "bortkastede trær" ettersom jeg nekter å tro at de fleste som kjøper pocketbøker kaster dem igjen i nærmeste søppelkasse når de er ferdiglest. - Men som personlig preferanse er det ikke sært å foretrekke det ene fremfor det andre.

Selv foretrekker jeg pocket både fordi, som så mange nevner, de er billigere, lettere å reise med og mer komfortable i hendene - og i tillegg på grunn av bokhyllene, hvor jeg ville hatt et enda større plassproblem om alt inni den hadde stive permer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig med deg. Hyllene mine består av en salig blanding av stive og myke permer, men jeg foretrekker, som du, pocket fordi det er billigere og enklere å ha med seg i veska. Dessuten er de lettere å lese på senga :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hmm...jeg vet ikke, kanskje litt sært men skjønner hvordan du har det. For hadde jeg vært rik skulle alle mine bøker vært innbundet, og en dag kommer jeg sikkert til å bytte ut pocketene i bokhyllen med innbundete. For det er jo penest med innbundet, i tillegg er det mer holdbart. Men jeg vet ikke om jeg noen gang vile ha kastet en pocketbok, jeg har jo tross alt betalt en 70-129kr for den, og penger er penger. Men jeg synes at de kan sette ned prisen på de innbundete og selge flere av de, enn å masseprodusere pocketer. Så det at det er litt bortkasta trær kan jeg være så og si enig i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For meg spiller det ikke så stor rolle hvilken innpakning bøkene kommer i selv om jeg, av samme grunn som Kine, kjøper flest hardback fordi jeg ønsker bøkene når de kommer ut. På ferie er mykpermer å foretrekke fordi de er lettere å håndtere og veier mindre.

Kan forsåvidt innrømme at bøkene jeg har i bokhylla mi på stua er hardperm. Pocetutgaver er forvist til andre rom, mest pga plassmangel, men og fordi de ikke tar seg så godt ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har hatt med meg en del mykpermer på ferie i varmen og på stranden i vind og blæst ( de siste ukene). Samtlige har løsnet fra permen :( Ikke så greit når en må løpe etter sider som løsner i vinden. Litt irriterende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He, he jeg har det litt motsatt av deg. Jeg elsker pocket bøkene, de er bedre å holde i og bedre å lese. Dessuten synes jeg det er sjarmerende med "slitt" rygg på boka. Det viser at den er lest og brukt. Det er enkelte bøker jeg har kjøpt i hardback fordi jeg MÅ ha den med en gang den kommer ut. Men når den kommer i pocket utgave kjøper jeg den til senere lesing :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg synes som mange andre at innbundne bøker er finere, men når de koster 3-400 kroner stykket lar det seg bare ikke gjøre å velge dem framfor paperback med mindre de er på salg. Ikke med min økonomi i alle fall...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Problemet med å ikke like pocket-bøker er at det ofte blir vanskelig å få fatt i en innbundet bok etter et par år. Pocket-versjoner holder seg i omløp mye lengre.

Sært er det nok ikke - tror det har vært en diskusjon her tidligere hvor man har forklart hvorfor man liker pocket eller innbundet best. Mange foretrekker innbundede bøker. Jeg foretrekker pocket, syns det er greiere å lese. Men det kommer også an på hvordan pocket-utgaven er. De med bredere sider er bedre å holde i. Jeg er likevel ikke kresen, leser både innbundet og pocket, og setter de på forskjellige steder i bokhyllene, slik at det ikke ser rart ut =)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. Martol