Tilfeldigheter. Gikk i gågata i Kristiansand plutselig ser jeg et skilt utenfor en bokhandel: Bøker kr 39 pr kilo. Oj dette høres spennende ut. Plasserer datter og hund utenfor butikken og går ned og begynner å se.Mange spennende titler og forfattere, roter og leser bak på bøkene... blir avbrutt av kjent hundebjeff utenfor og går skynder meg til kassa med 1,6 kilo dvs 6 bøker som jeg betaler 58,50 for. Har nå kost meg på terassen siste to timer med "Uvær" av Erik Kolstad. Fantastisk bok om all slags vær og uvær. Tror alltid jeg har lurt på dette med lyn og torden og hvordan det kan skje, og nå vet jeg faktisk noe om hvordan og hvorfor...deilig. God bok, fantastiske bilder og fin innføring i all slags vær. Anbefales til alle som er opptatt av værfenomener.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 37 svar.

Note to self: Ikke gå i bokavdelingen på Fretex i Drammen rett etter at man har vært noen timer på bokelskere.no.

Jeg fant bøker jeg har lånt bort og ikke fått igjen, bøker jeg skulle lest, men som man ikke får i bokhandelen lenger og bøker jeg har lest og likt så godt eller som refereres så ofte at det føles riktig å eie dem. ( Som Haikerens guide til galaksen.)

200kr for ti pent behandlede bøker, (en med signatur.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er dette lenge siden? For jeg skal til Kr.sand nå og da hørtes jo dette bra ut! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når du kommer til Kr sand bør du også ta en tur til Shalam og et bokantikvariat som heter Papyrus, de ligger i de to siste kvartalene mot broa over Otra i Dronningensgate. Vet ikke om bok og media har det tilbudet fremdeles, men den ligger på hjørnet Markens gt og Krs.IV's gt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En annen sørlandsby som man med hell kan besøke hvis man er på jakt etter bøker er Tvedestrand, som endog omtaler seg selv som bokbyen.

Var innom en dagstur i sommer og mista nesten pusten av å gå på det ene antikvariatet etter det andre. De lå regelrett som perler på en snor. Det gjorde vondt langt inn i sjela når jeg måtte dra etter alt for kort tid.

Jeg tror jaggu jeg skal prøve å ta en tur innom der igjen til neste år, bare pga. antikvariatene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja var det ikke utrolig bra. Jeg har vært i Tvedestrand 2 ganger i sommer og kommet hjem med ganske mange bøker.
Du kan se noen av bøkene jeg fant der i "nyeste lister", har lagt ut 2 lister.
De har åpent hver dag, året rundt, jippi!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Var i bokbyen selv i fjor, uheldigvis med reisekamerater som ikke var like ivrige som meg etter å titte innom alle små bokhandlere på veien..Utrolig søt by, og masse spennende bøker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvilken bokhandel var du på/hva heter bokhandelen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror den het "Bok og Media"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg jobber på bibliotek, eller som en kollega uttrykker det: Midt i godteskålen! Det gjør at jeg til stadighet finner bøker jeg ønsker å lese. Jeg prøver meg også på bøker jeg i utgangspunktet ikke ville trodd var noe for meg. Rett og slett fordi det ikke koster meg en krone å prøve boken.

Men når det er sagt så kjøper jeg også bøker. Men mest bøker jeg har likt så godt at jeg bare MÅ ha dem! Eller bøker av forfattere jeg er spesielt glad i. Jeg elsker salg i bokhandelen og kunne brukt timesvis med å rote gjennom bokkasser både der og på brukthandler.

Det jeg vil frem til er at bibliotek og bokhandler ikke trenger ekskludere hverandre. Kanskje en er villig til å ta flere "risker" når bøkene er gratis? Og kanskje bokhyllen blir fylt av bøker en virkelig elsker når en ikke trenger kjøpe bøker en er litt usikker på?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

åhh, det var billige bøker. Hvilken bokhandel var det? Kanskje jeg finner et slikt salg i nærheten av her jeg bor også. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Man kan finne mye spennende på boksalg! Jeg har kjøpt flere eldre bøker via biblioteket som kvitter seg med bøker i ny og ne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har nettopp beriket meg gjennom boksalg på biblioteket her jeg bor. 10 kr pr bok og jeg fant en del. Jeg laget foresten lister her inne på det jeg fant :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det som er så bra med boksalg er at da blir jeg mer vågal enn ellers. Da er det enklere å komme over bøker og forfattere jeg kanskje ikke har turt å sjekke ut tidligere. Men på grunn av billig pris er det lettere å ta sjansen og da kan man bli positivt overrasket :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

haha...jeg vet det, men jeg vil helst eie bøkene jeg leser og lage mitt eget private bibliotek :) Men så har jeg jo blitt modigere med årene også da. Leser ikke bare av forfattere jeg er vant til, og prøver meg på forskjellige sjangere. Alt etter humøret :) Biblioteket er for all del en grei løsning det også, men som sagt, jeg er for glad i bøkene (både gode og de dårlige) til å levere de i fra meg. Dessuten er det ikke dumt å bruke penger på bøker. Bedre å bruke penger på bøker enn sminke og annet tull.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja, helt enig det er et fantastisk tilbud vi har, jeg har benyttet og meg av det i mange år og bruker det fortsatt.
Men det å gå i bruktbokhandlere gir meg også stor glede og så lukter det så "gammelt og godt" der. Du vet liksom ikke hva du kan finne der, mange overraskelser kan vente i neste reol.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Er enig i at biblioteker er fantastiske - det er noe eget ved det å bevege seg mellom rad etter rad med bøker, ta ut enkelte bind, studere dem og til slutt kanskje til og med ta dem med hjem.

Likevel foretrekker jeg å kjøpe bøker. Jeg liker å lese ei bok når jeg selv har bestemt meg for det, uavhengig av tidsfrist. Har ambisjoner (en drøm!) om en gang å få til et eget lite bibliotekrom. Er veldig glad i å sette bøkene inn i mitt eget system etter at de har blitt lest. Liker også å ta meg en tur bort til bokhyllene mine; kanskje finner jeg ei bok jeg ennå ikke har lest eller en favoritt som godt kan tas fram igjen. Salg på bøker i bokhandel eller turer innom bruktbutikker har gitt meg mange skatter som jeg setter pris på. Det er en deilig følelse å komme hjem med poser full av bøker jeg faktisk selv eier.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Gode bøker er jo bra uansett hvor man finner dem, som storforbruker av bøker er jeg ofte innom både biblioteket, fretex og bokhandlere. Bokklubber derimot har jeg meldt meg ut av. Utvalget der blir for snevert

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du som bor i Telemark, har du vært innom Gjerpen antikvariat? Masse billige bøker, de fleste sjangre. Jeg finner noe nesten hver gang jeg er der.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ennå ikke vært innom ( tross utallige oppfordringer). Ser at de har sesongåpning på lørdag med konsert så da skal jeg ta turen innom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og så støtter man et Gjerpen skolekorps - ikke dumt det heller. Ikke si det bort, men jeg fant dessuten en Laxness-bok til ti kroner på Kenya-hjelpens brukthandel i Porsgrunn for et par dager siden - et kupp! Og eldoradoet i Kjosen, som Karin Jensen tipser om, står nå på listen over drømmereisemål - hvem skulle trodd at lykken skulle være å komme til Drangedal? ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He, he, Drangedal, verdens sentrum og ønskereisemål. En liten rettelse, man støtter ikke Gjerpens skolekorps men Gjerpen idrettsforening. Ikke dumt det heller, dugnadsånd og gode bøker, det liker jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja søren - der blandet jeg kortene! Jeg har jo sett at de har en liten stabel bøker om Gjerpen I.F.s historie (noe jubileums-relatert, i alle fall) godt fremme når de står på stand i byen (Matfestivalen i Skien) - isj da, men vel: fin måte å drive dugnadsarbeid på, okkesom. Mine gjenlagte kroner er dem vel unt - det blir sikkert flere.... takk for påpekningen, nå vet jeg bedre! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Halvtan's bokhus er en drøm og en god opplevelse, men husk de har kun oppe i helgene, hadde i det i allefall.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å - det var jeg faktisk ikke klar over, der kunne det fort blitt en bomtur, er jeg redd. Tusen takk for opplysningen! Ja - for det er drivkraften bak antikvariatet i Kjosen som du sikter til med "Halvtans bokhus", ikke sant?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt riktig. Det går jo an å ringe dit for å høre ang åpninstider. Finner du deg ikke ei bok der som du ønsker deg, finner du den aldri,hehe
Et kjempested, de fikk forresten kultuprisen i år. God tur til Kjosen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eller du kan dra til Kjosen i Drangedal, der kan du lete mellom 70 000 bøker i hyggelige omgivelser.En opplevelse å rusle fra rom til rom med bøker som "tapet".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har ikke kommet meg innom der enda. Skal prøve å ta en tur i sommer, det må vel være en bokelskers drøm?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg synes Taos holdning er spennende fordi den er så ulik min egen. Jeg liker å ha hjemmet mitt fullt av bøker, men jeg mistenker at det først og fremst er av forfengelighet, som å føre en slags litterær CV. Men innimellom dukker det opp genuint verdifulle opplevelser med eide bøker, som en ikke kunne fått på biblioteket. For eksempel:

Faren min er ingen stor leser, men i en av bokhyllene i kjelleren fant jeg en gang "Travels With Charlie" av Steinbeck, og på innsiden av permen var det pertentlig skrevet

"I. F. Sørensen"

og en dato for mange år siden - omtrent da han var på min alder, noe som fikk meg til å le.

Ettersom jeg leste så jeg at far hadde streket under ord og uttrykk her og der, og det var tydelig at han hadde kjøpt boken for å bedre engelskkunnskapene. Men så kom jeg over et avsnitt, et spesielt filosofisk og klokt et, med et ganske annet budskap enn det jeg ville forbundet med far slik jeg kjente ham. Og her hadde han streket under alt og skrevet "sant!" i margen!

Jeg ble lammet; tenk at gode gamle I.F. som helst leser Kapital og Båtnytt, hadde stoppet opp og tenkt over akkurat det samme avsnittet som jeg, og kjent at Steinbeck her hadde truffet Innertieren så det sang.

Jeg husker ikke lenger hva som sto i avsnittet, men fordi jeg fikk boken av far kan jeg slå opp når som helst og så er vi plutselig enige igjen.

Og det minner meg på å lese med blyant og gi bøker til barna mine, hvis jeg noengang får noen.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Des'ree - You Gotta Be

Listen as your day unfolds
Challenge what the future holds
Try and keep your head up to the sky
Lovers, they may cause you tears
Go ahead release your fears
Stand up and be counted
Don't be ashamed to cry

You gotta be
You gotta be bad, you gotta be bold
You gotta be wiser, you gotta be hard
You gotta be tough, you gotta be stronger
You gotta be cool, you gotta be calm
You gotta stay together
All I know, all I know, love will save the day

Herald what your mother said
-Read the books your father read-
Try to solve the puzzles in your own sweet time
Some may have more cash than you
Others take a different view
My oh my heh, hey 

You gotta be bad, you gotta be bold
You gotta be wiser, you gotta be hard
You gotta be tough, you gotta be stronger
You gotta be cool, you gotta be calm
You gotta stay together
All I know, all I know, love will save the day

Don't ask no questions, it goes on without you
Leaving you behind if you can't stand the pace
The world keeps on spinning
You can't stop it, if you try to
This time it's danger staring you in the face
Oh oh oh Remember

Listen as your day unfolds
Challenge what the future holds
Try and keep your head up to the sky
Lovers, they may cause you tears
Go ahead release your fears
My oh my heh, hey, hey

You gotta be
You gotta be bad, you gotta be bold
You gotta be wiser, you gotta be hard
You gotta be tough, you gotta be stronger
You gotta be cool, you gotta be calm
You gotta stay together
All I know, all I know, love will save the day
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fin historie! Og er det ikke underlig hvordan så mange av "den eldre farsgenerasjonen" til avkommets store forundring viser seg å ha en fortid som lesere av skjønnlitteratur? Hvorfor sluttet de å lese skjønnlitteratur, montro? Mødrene ser jo ikke ut til å ha gitt skjønnlitteraturen på båten med årene? Jeg har riktignok uhyre litë empiri å slå i bordet med som grunnlag for denne tesen - men det er nå min familie, og så din, og så et par til jeg kjenner, og enda noen jeg har hørt om.... ;-)

Selv fikk jeg for en ukes tid siden lagt mine klamme små hender på en heftet utgave av I.J. Singers (nei, ikke nobelprisvinneren; dette er storebroren hans!) "Brødrene Ashkenazi". Originalen kom ut i 1936, og denne norske oversettelsen ble utgitt allerede i 1937. Og utvilsomt innkjøpt av min far, som imidlertid aldri kom så langt som til å lese den - noe jeg oppdaget natt til sist søndag, da jeg måtte ty til kniven for å sprette boken slik at jeg kunne starte lesingen. (Med et volum på 606 sider tok dét sin tid...) Fantastisk å være beviselig den første som leser en bok, 73 år etter at den ble innkjøpt... Bare så synd at min far aldri fikk lest Brødrene Ashkenazi slik han øyensynlig hadde planer om - for boken er fengslende, en glemt klassiker, våger jeg å si.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig på en prikk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He he - regner med at det finnes en del bokmaterialister på denne siden, ja;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jat takk - begge deler! Veldig kjekt å gå på skattejakt i eget bibliotek, men det er få av de bøkene jeg eier og har lest jeg ikke gladelig kan gi videre til neste leservenn!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Karamasov11Astrid Terese Bjorland SkjeggerudJulie StensethKirsten LundChristoffer SmedaasKaren PatriciaBertyFlettiettesiljehusmorSigrid Blytt TøsdalLailaHarald KDemeterIngvild SBeathe SolbergRisRosOgKlagingLars Johann MiljeTrude JensenAnneWangTine SundalIngunnEileen BørresenVigdis VoldBerit B LieAnn ChristinStine SevilhaugErlend Rødal VikhagenIngunn STralteTheaTerje MathisenRune U. FurbergEgil StangelandCarine OlsrødDressmyshelfLisbeth Marie UvaagIna Elisabeth Bøgh VigrePiippokattaTove Obrestad WøienSissel Elisabeth