En ny white male i mitt liv er Philip Roth. Har nylig lest ferdig The Human Stain - nydelig bok! Så fleksibelt, komplekst og velartikulert språk! Og fascinerende hvordan han liksom smyger inn under huden på personene han skildrer. Kommer særlig til å huske Faunia Farleys kråke-betraktninger, det er så VAKKERT. Tidligere i vår leste jeg American Pastoral og fikk helt bakoversveis av den - det var kanskje en enda mektigere leseopplevelse, og boka er jo rett og slett tjukkere også. Imellom disse to har jeg begynt på - og avbrutt Exit Ghost, tror jeg det var, som bare virket pratete i forhold. Fins det andre Roth-lesere der ute som kan gi råd om neste bok? Han har jo skrevet så mange, og det er vel litt gråstein der også, ikke bare gull.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Takk for anbefalinger! Hyggelig å høre fra flere Roth-lesere, han er ikke den det er mest snakk om, syns jeg (ikke til forkleinelse for Knausgård, men - ) Har merket meg "The Plot...", har vel også stått med den i hånda ei gang og lest vaskeseddelen. Det samme har jeg gjort med Portnoy, men den har jeg liksom ikke orket å begynne på - en følelse av å ha lest den allerede, på en måte... Men den er vel på et vis obligatorisk, og jeg vil nok lese både den og Zuckerman i tidens fylde. Vi er heldige som har oppdaget en så god forfatter som også er så produktiv!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker "The Plot Against America" best av de Roth-bøkene jeg har lest. I denne romanen følger man en liten jødisk gutt (naturligvis) i New York under begynnelsen av 2. verdenskrig. Men Roth har gjort det til en kontrafaktisk historie (som det så fint heter). For i boka har flygerhelten Charles Lindbergh utfordret Franklin Roosevelt i presidentkampen, og han er mer interessert i samarbeid med Hitlers Tyskland. Roth viser hva som kunne skjedd om dette hendte, samtidig som han følger den unge hovedpersonen og familien hans i en hverdag som blir stadig mer usikker. Flott bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste "Portnoys besværlige liv" for en mannsalder siden, og den gikk rett hjem - selv om den er veldig spesiell. Jeg skal ikke si hvordan, for det finner du ut når du begynner å lese. ;-)

En bok jeg leste for ikke veldig lenge siden, het "Zucherman". Vanvittig god bok som handler om berømmelsens pris, og som antakelig er basert på Roths virkelige liv - dvs. det som hendte etter at han hadde utgitt "Portnoys besværlige liv". Nettopp derfor ville jeg nok ha startet med "Portnoys besværlige liv".

Ellers er jeg enig med Anna Kristina i at "Hvermann" er en skikkelig flott roman!

Jeg har "Menneskemerket" liggende på vent, og kommer snart til den på leseplanen min. Jeg har innmari lyst til å kjøpe den nyeste boka til Roth (sabbath et eller annet), men først må jeg lese "Menneskemerket" ... ;-)

Lykke til videre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har bare lest den som heter "Hvermann "på norsk,likte den veldig godt. På baksiden av boken står det: Dette er Philip Roth på sitt aller beste. Hans tjuesjuende bok er årgangslitteratur.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tipset! Skal se om jeg finner den på bibl. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Karina HillestadHege HopenTone Maria JonassenJoannHeidi BellinoronillesiljehusmorEmil ChristiansenTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinHilde H HelsethMarit AamdalKirsten LundKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdHeidi BBHarald KSiljeJarmo LarsenBerit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperNicolai Alexander StyveBård Støre