Hvilken mannlig forfatter mener du skriver best og hva fascinerer deg ved bøkene hans?

Jeg har oppdaget at jeg omtrent bare har lest kvinnelige forfattere de siste månedene og det vil jeg gjøre noe med. Derav spørsmålet mitt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 37 svar.

Jeg er veldig glad i André Bjerke og kanskje spesielt krimbøkene han skrev under pseudonymet Bernhard Borge. De Dødes Tjern er en uforglemmelig klassiker med mystikk, underfundighet og humor :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fjodor.M.Dostojevskij - få ved siden, men ingen over!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Best syns jeg er vanskelig å avgjøre, er så mye forskjellig det kommer an på. Men vil slå et slag for Johan Harstad! En fantastisk forfatterstemme! Buzz Aldrin f.eks. er en fabelaktig bok :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil gjerne slå et slag for Dean Koontz, spesielt bøkene hans om Odd Thomas. Koontz har skrever vanvittig mange bøker, og alle er selvsagt ikke like bra, men i Odd Thomas er han på sitt beste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er det "Broder Odd" du tenker på? Jeg har ikke lest boka enda, men har den stående her i hylla mi...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp, det er vel den første.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er veldig glad i Finn Carling, kanskje især i de tidlige bøkene hans. Han skriver veldig "psykologisk" og det liker jeg. Best av bøkene hans syns jeg er novellesamlingen "Marginalene" og romanen "Tårnseileren".

Jeg liker også godt John Irving. Hans veksling mellom sprø humor og dypt alvor er genial.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er stor tilhenger av Pat Conroy, forfatteren bak Tidevannets fyrste, Strandrytmer og The last Santini, bl.a. Desverre er det ikke mange av hans bøker som finnes i norske bokhyller, verken på engelsk eller norsk. Ellers er det mange som er nevnt nedover som er flotte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg er John Irving best. Ingen over, og ingen ved siden. Stort sett ren, medrivende underholdning fra første til siste side. Det jeg liker best ved Irvings bøker er de merkelige, og ofte tragiske, hendelsene og skjebnene som beskrives med så mye humor. Og selvfølgelig de tilsynelatende usammenhengende avsnittene som viser seg å være viktig senere i handlingen.

Andreplassen deles av Jo Nesbø, Lars Saabye Christensen og Tore Renberg (og faktisk ganske mange andre :)).

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har det motsatt, leser mest av menn, der er også mine store favoritter: Haruki Murakami Cormac McCarthy Thomas Mann Joseph Conrad Carl Frode Tiller Knut Hamsun Thomas Pynchon Charles Bukowski Amitav Ghosh

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil anbefale den sørafrikanske forfatteren J.M.Coetzee som vant nobelprisen i 2003.Han skildrer mennesker godt,også våre mørkere og mindre flatterende sider.Han har samensatte karakterer ,mitt tips er:Vanære fra 2000,der han skildrer en universitetsprofessor som flytter til datteren sin pga.han føler stor skam for noe han har gjort.Nydelig fortelling om du også tåler å lese om livets mørke sider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har falt veldig for Gert Nygårdshaug etter å ha lest Mengele Zoo, så leste jeg Dverghesten som var noe helt for seg selv på en enestående, fengslende og utrolig positiv måte. Vært å lese!!! Så har kjøpt et par bøker til av han som jeg gleder meg å sette i gang med.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

John Boyne - "Gutten i den stripete pysjamasen"

J.R.R. Tolkien - "Hobbiten", "Ringenes Herre"

Lars Saaby Christensen - "Maskeblomstfamilien"

Khaled Hosseini - "Tusen strålende soler"

Chris Cleave - "Little Bee"

Paulo Coelho - "Veronika vil dø", "Alkymisten", "Ved elven Piedra satt jeg og gråt", "Elleve minutter", "Zahir", "Heksen fra Portobello", "Pilegrimsreisen", "Djevelen og frøken Prym", "Brida"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må få nevne Charles Bukowski, han er den første som spretter opp i minnet mitt når jeg blir bedt om å nevne mannlige forfattere. En skikkelig Man's Man, hvis liv og litteratur besto av sprit, gambling og kvinner. Jeg er glad noen lever slike liv og klarer å skrive om det. "Ham on Rye" er et fint sted å starte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Nedenom og hjem "av han er også veldig bra!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har du helt rett i, for det er den norske tittelen til "Ham on Rye" ;-) Mitt favorittavsnitt er det hvor Henry får i lekse å skrive et essay om president Hoovers tale;

"Henry, were you there?" I sat there trying to think of an answer. I couldn't. I said, "No, I wasn¹t there." She smiled. "That makes it all the more remarkable." "Yes, ma'am..." "You can leave, Henry."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje John Marsden. Det som fascinerer meg er det som er så annerledes ved andre bøker som bare handler om kjærlighet, osv. Men disse bøkene har både det og action. Og beskrivelsen på alt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker Johan Borgens Lillelord-trilogi veldig godt. Her er en forfatter med dyp psykologisk innsikt. Er ellers enig med Ellen M. om at Per Petterson er en fantastisk forfatter!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg troner Per Petterson på toppen, han skriver så utrolig bra og har en følsom innsikt i menneskesinnet, - hos begge kjønn! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for mange forslag! I bokhylla mi er det mange krimbøker siden jeg kun leste krim i mange år, den er derfor ikke representativ for smaken min i dag. Det er fint å få forslag for å utvide lesekretsen sin! En del av forfatterne som er nevnt ville jeg ikke kommet på av meg selv.Takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er glad i mange mannlige forfattere - og forfatterskap. Har så vidt vært inne i bokhylla di for å sjekke hva du har lest og hvem du ikke har lest bøker av. Ut fra dette vil jeg gjerne anbefale følgende:

  • Umberto Eco. Når jeg leser bøkene hans blir jeg stadig slått ut av kunnskapsnivået til mannen - utrolig. I tillegg skriver han spennende bøker, gjerne med svært originale og intelligente plot. Anbefaler spesielt Rosens Navn, Foucaults Pendel og Øya Fra Dagen Før.

  • Tom Robbins. Herlig surrealistisk. Fantastiske og eventyrlige fortellinger, ispedd en god porsjon galskap. Vil spesielt anbefale Still Life With Woodpecker (vet at iallefall denne er oversatt til norsk...) og Fierce Invalids Home From Hot Climates.

  • John Irving. Bøkene hans (og i og for seg karakterene) er alltid underfundige, rare, vittige og ikke minst såre. Kan spesielt anbefale En Bønn For Owen Meany og Garps Bok. Skal selv snart til å lese hans siste (den ligger klar i bokhylla) - gleder meg

  • Carl Frode Tiller. Ser at du allerede har lest Innsirkling. Vet ikke om du likte den, men slår likevel et slag for spesielt Skråninga, men også Bipersonar. Språket er fantastisk og historiene er sterke og vonde.

Kunne sikkert listet opp mange flere (f.eks Kjærstad og Fosse - som jeg nettopp har begyntå lese selv), men dette var iallefall noen av de mannlige forfatterne jeg kom på i farta.

Håper dette kan være til hjelp

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du lest den siste til Irving?I så fall kan den anbefales?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har dessverre ikke lest den ennå, men den ligger klar i bokhylla. Gleder meg ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Både Lars Saabye Christensen og Roy Jacobsen skriver tøfft. Maskeblomstfamilien og Frost er to forslag.

Fascinerende at de filer og pusser på hver setning til den ligger som konfekt i munnen. Om du liker tematikken er en annen sak, skrive kan de.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er en stor fan av Jostein Gaarder. Jeg er selv interessert i filosofi, derfor facinerer hans bøker meg. Han skriver bra, og er flink å flette bøkene sammen. Han for også leseren til å tenke. Bøkene er også spennende og lærerike. I det siste har jeg også fått sansen for den japanske forfatteren Haruki Murakami.

Også må jeg selvfølgelig nevne Tolkien, C.S. Lewis og David Eddings, som en stor fantasy fan.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fascineres av et lass av mannlige forfattere, men når jeg blir bedt om å trekke frem en spesiell, er det nærliggende å tenke på en av mine siste nyervervede favorittforfattere - den britiske forfatteren Ian McEwan. Ikke bare er historiene hans fascinerende og ikke rent lite bisarre, men språket .... det er litteratur på meget høyt nivå!

Jeg er også Knausgård-fan så det holder. I motsetning til McEwan bruker han til dels nokså mange ord på å beskrive noe. Der McEwan kommer med treffende beskrivelser i et skarpt, presist språk, bruker Knausgård en helt annen fortellerstil. Det flommer over med ord. Men jeg liker dem begge! Alt til sin tid! Dessuten er det befriende deilig med spennvidde i det jeg leser. Jeg har ingen drøm om at alle skal skrive på den samme måten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ryktene sier at Ian McEwan kommer til Norge i september :D Da kan du nok møte ham på Litteraturhuset :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mange enkeltbøker av forfattere er gode og fascinerende, men bøker av en forfatter da blir det adskillig værre.

Fjodor Dostojevskij er en forfatter som har gitt ut mange bøker som selv i dag er populære og blir lest av veldig mange.
I de fleste av hans bøker skriver han om mennesker som ikke lever livet på "solsiden" i samfunnet i Russland.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

kjedelig å svare, men Knausgård er en åpenbar kandidat med sitt fengslende språk. skriver bedre enn de fleste....

men har du prøvd Norman Mailer? Prøv "Slottet i skogen". strålende bok som en bare blir dratt inn i. minner litt om en annen kanskje enda bedre bok; "De velvillige" av Jonathan Littell. begge er i hvert fall strålende, mannlige forfattere...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du prøvd Michel Houllebecq?

Han er meget provoserende og muligens sjokkerende. Han skriver sabla godt, og stikkordene kan vel være sex, moral og religion. Gjerne i en eksotisk setting.

Vi har godt av å bli shaken and stirred i vår normalitet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Plattform fasinerte meg på en vemmelig samtidig fasinerende måte.Han provoserer men har mange poeng ift.fenomener i vår samtid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har jeg bare lest norske oversettelser, men er det en ting jeg synes Houllebeqs forfatterskap lider av så er det mangelen på gode setninger. Han fører etter min mening et ganske tamt språk. Ellers en meget spennende forfatter hva det tematiske angår, som du sier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest ham på norsk og engelsk - fransken min strekker dessverre ikke til - og synes han er veldig umiddelbar i språket. Her og nå, om du forstår.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Foretrekker du ham forresten i engelsk eller i norsk språkdrakt? Kunne vært greit å lagt seg på minnet til neste gang jeg skal lese noe av mannen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På norsk. Engelsktalende er generelt dårlige oversettere. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg forstår, du har et poeng der, for til hans forsvar kan det nok sies at denne umiddelbarheten og kontante leveringa muligens er det som passer tematikken best. Litt kaldt, og rett på sak.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Berit RVibekeFiolHarald KAlice NordliReidun VærnesHildeMarit MogstadDemeterHeidi HoltanAnniken RøilKirsten LundPiippokattaEivind  VaksvikINA TORNESTine SundalDolly DuckRufsetufsaTove Obrestad WøienCecilieLinnKristine LouiseJulie StensethV. HulbackKetilPirelliBjørn SturødRositaIngunn SLailaGrete AastorpInger-LiseEllen E. MartolSol SkipnesStig TAnne Berit GrønbechEvaBjørg Marit TinholtBeathe SolbergYlva