I disse dager har jeg helt saiko lesesperre, uansett hva prøver så orker jeg ikke og syns alt er kjedelig og kjipt med bøkene. Hva gjør man med sånn. Noen som vil se på boksamling og kanskje komme med noen tips, eller si hva de pleier å gjøre med sånt.. føler meg helt stranda her..=P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Det går jo også an å ta en pause fra lesingen. Men kommer ikke leselysten tilbake i løpet av noen uker - for ikke å si måneder - ville jeg absolutt fulgt noen av rådene du har fått på denne tråden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Finn deg noen sikre forfattere som du vet du skriver på en måte som du elsker uansett. Helst noen som har skrevet så mye at du i lengre tid kan starte på nye. Når du da ikke orker å lese noe, start på en av en slik forfatter og du er igang.

Hva med å prøve Paul Auster? En av mine favoritter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis jeg får såkalt lesesperre, pleier jeg å finne fram lettleste bøker med mye humor. Det hjelper meg. I sommer har jeg lest noen av Arto Paasilinna: "De hengte revenes skog" og "Den elskelige giftblandersken".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lesesperre er ikke fryktelig morsomt. Har det litt sånn selv akkurat nå - leser Guernica av Dave Boling, og sliter med å komme videre. Ikke en bok jeg anbefaler.

Som regel når jeg får slike lesesperrer er det én bok som har ødelagt rytmen for meg. Det som hjelper meg i gang igjen er ofte en bok som jeg har skjønt at mange andre liker veldig godt. Om jeg selv ender opp med å like dem eller ei, betyr ikke all verden - jeg får i alle fall god anledning til å tenke på hvorfor andre liker den og ikke jeg...

Har sett gjennom samlingen din, og vil foreslå The Road av Cormac McCarthy. En mørkegrå fortelling med svakt lys i kantene. En sterk far/sønn-historie som gir deg mersmak på den gode historien!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så synd at du ikke liker "Guernica"! Jeg elsket den boka! Men hvorfor leser du videre dersom den ikke gir deg noe?

Jeg har selv opplevd at dersom jeg holder på med en (for meg) veldig tung bok (som jeg av diverse årsaker ønsker å fullføre), så kan dette alene utløse lesesperre for en periode. Jeg har derfor som regel alltid flere bøker gående på en gang, slik at jeg kan ta gode pauser fra den ene tunge boka jeg holder på med. Det er nå mange år siden jeg opplevde lesesperre selv, men den gangen varte det en god stund. Samtidig må det jo være lov å tillate seg selv å ha noen pauser fra lesingen, uten at man trenger å få panikk av den grunn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mitt triks (som for en stor del er en følge av et kort konsentrasjonsspenn) er å bestandig holde på med flere bøker samtidig. Når jeg går lei krimboka jeg holder på med, slår jeg over på feks en biografi, når det blir kjedelig er det videre til historie, og faglitteratur og noveller og hva har du. Da jeg var yngre tvang jeg meg gjennom absolutt alle bøker jeg åpnet som et slags prinsipp, men nå om dagen er jeg ikke redd for å avslutte en bok om den ikke klarer å fange oppmerksomheten min innledningsvis. Og dermed blir det jeg leser mer spennende, og jeg leser mer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har opplevd det før ja. Prøv lydbøker eller mote-magasiner. Eller rett og slett finn fram en bra film og kos deg med den. Du trenger jo ikke lese når du ikke vil. Prøv noe annet enn det du pleier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ta ein lesepause! Eg opplever òg slike lesesperre-periodar som du beskriv (som bibliotekar er det ikkje fritt for at det blir "overdosar" av bøker av og til). Når eg merkar at inspirasjonen dalar, har eg funne ut at det beste er å ikkje lese på ei stund! Gjer noko anna, som fleire påpeikar her :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig!
Å lese bøker skal jo være en hobby/fritidssyssel, så hvis det ikke frister så er det vel bare å gjøre alt annet som høres mer gøy ut i mellomtiden.
Leselysten melder seg etterhvert uansett, vil jeg tro :)

Se film, les blader, drikk en flaske vin, ha en heftig krangel med noen (eller en diskusjon eller bare en normal samtale :) ), gå på shopping, skriv liste over alle grunner til hvorfor du må lese alle disse bøkene, eller bak en kake eller plukk en bukett med blomster - strikk en topp bla bla bla, ALT kan få leselysten frem igjen :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noveller eller en god lydbok pleier å gjøre susen for meg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjenner meg igjen her ja, selv om det heldigvis ofte er sjeldent at det inntreffer.

Jeg bruker å gjøre noe helt annet de dagene jeg ikke har lyst til å lese og synes at ingenting i bokhylla frister. Går en tur, strikker (er periodestrikker mellom leseraptusene), ser film eller finner på noe annet som jeg liker å gjøre men som ofte blir prioritert bort ellers. Eller, som noen andre foreslo litt lengre ned, jeg finner fram noen ukeblad o.l. og leser istedet.
Og vips, plutselig er leseinteressen tilbake igjen, før jeg aner ordet av det! ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Først og fremst: det vil gå over:) Har kikket litt på boklista di, og ser at du har lest Yatzy av Harald Rosenløw Eeg. Han har flere flott bøker, så kanskje du kan starte der? Ser også at du har en fantasy-kategori, og da klarer jeg som vanlig ikke å dy meg: prøv Tor Åge Bringsværd! I hans verden finner du både science fiction og fantasy. I tillegg skriver han historiske romaner, hvor han tar i bruk kunnskap både fra religioner, sagn, eventyr osv. Så at du hadde en egen kategori med kristne bøker, så kanskje også noen av disse kan falle i smak (her snakker jeg først og fremst om en romanserie i fem bind, med fellesnavnet Gobi). Jeg må likevel presisere at dette ikke kan kalles kristne bøker, men han benytter altså blant annet religiøse fortellinger i tekstene sine:) Lykke til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lesepause er ikke dumt i blant. Gjør noe annet mens du venter, da går det over av seg selv. Eller les et ukeblad eller tre så lengter du brått tilbake til ordentlig litteratur igjen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Føler med deg. Er i en slag lesesperre-periode jeg også. En veldig merkelig en igrunn. Jeg har ekstremt lyst på å lese bøker, få unna en liten haug. Har lånt en haug på biblioteket, og jeg virkelig prøver å lese. Men det er akkurat som om hodet mitt eller hva det er nekter hver gang jeg åpner en bok. Trur jeg må prøve å la være å tvinge meg selv til å lese bøker litt mindre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har hatt lesesperre innimellom selv. Noen ganger kan det være ganske godt; man får tross alt gjort ganske mye annet når man ikke har nesa i ei bok, men som oftest er det veldig frustrerende!

Etter å ha vært inne på sida di slår det meg at du kanskje kan komme til å like bøkene til Josie Lloyd og Emlyn Rees, f.eks. Sammen (Come Together) eller Sammen Igjen (Come again). Leste dem for en del år siden og syntes de var ganske så fornøyelige. Ellers benytter jeg sjansen til å anbefale Jan Wieses lille perle Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede. Den har jeg gitt bort i gave mange ganger, med stort hell. Tror ikke jeg kjenner noen som ikke har likt denne boka.

Lykke til - håper lesesperren gir seg snart ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, lesesperre det er ikkje artig! Hadde det sjølv for nokre veker sidan, fordi sommaran gav meg så mykje fridom, og eg ikkje klarte å bestemme meg for kvar eg skulle byrje på boktårnet mitt - løysinga for meg var å lese korte romanar og noveller =)

Eg har vore gjennom bokhylla di, og må innrømme at eg er usikker på kva eg skal anbefale. Men kanskje du kan prøve deg på Erlend Loe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødEllen E. MartolSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn Christinbandini