Mennesker som leser mye er generelt mer venstreorienterte enn snittet. Enig eller uenig? Diskuter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Her spør du et farlig spørsmål, gitt. Det er alltid skummelt når politikk kommer på banen ;)

De fleste av vennene min er venstre-velgere og de leser også en god del bøker. Naturlig, kanskje, siden de fleste av dem er lærere. Vil min erfaring så kunne brukes som bevis på at den ovenfornevnte påstanden er korrekt? Neppe. Generaliseringer i seg selv sier jo ikke noe om den enkelte person og dens forhold til bøker.

Egentlig synes jeg det er ganske dumt å prøve på å finne slike skiller mellom venstre og høyre, arbeider eller akademiker, kvinne eller mann, ung eller gammel... For meg er noe av det beste med denne siden nettopp at disse merkelappene ikke betyr noe. Her diskuterer alle med alle, og godt er det.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sjølv leser eg svært mykje, men har ikkje snøring på politikk. Likevel har eg oppfatta meg sjølv som antisosialist. Men før valget i fjor tok eg ein test for å sjå kvar eg sjølv sto på det politiske kompasset. Resultatet plasserte meg overraskande nok ved sidan av Dalai Lama, nede til venstre. Eg er altså ein litt sosialistisk libertarian.

Om dette er fordi eg leser, eller fordi eg er imot dødsstaff og eittpartistat, og for abort og homofili, er endå uvisst ;)

Kjelder: http://www.politicalcompass.org/test

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det skyldes vel at vi som leser mye blir så kloke ;-D

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Eller leser seg i hjel? Hehe, neida. 8-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I så fall burde høyresiden hatt større flertall i Norge. :p

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det hadde vært borgerlig regjering mange år dersom flertallet bestemte. På grunn av at de som bor i Nord sine stemmer teller litt mer, har det blitt sosialistisk. Så vidt jeg har skjønt rett. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet da det... Jeg snakker om flertallet, ikke hvem som bestemmer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis man ser bort i fra valgsystem og tellemetode og kun ser på antall stemmer har de borgerlige vunnet de to siste valgene ja. Men det er ikke slik systemet fungerer.

Det kan være jeg husker feil, men jeg mener det har komt frem i en (eller flere) undersøkelser at det er SV og Venstre som har de høyest utdannede velgerne. Men jeg har ingen kilde å henvise til, så ikke ta den påstanden for god fisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og skal vi følge logikken her er det fordi folkebibliotekene er den eneste forlystelsen i Finnmark? Tihi. Det er forresten ikke sosialistisk flertall. Det er sosialøkonomisk. Hvor usexy er det, 'a?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Harald KAnette SRavnEster SStig TMalinn HjortlandAud- HelenHeidi BTheaTuridmajaBente L.RufsetufsamgeTor Arne MyklebustSilje-Vera Wiik ValeRolf IngemundsenTherese HolmMarianneNsveinTheresesiljehusmorTor Arne DahlKirsten LundCecilie69Ingunn SNtotheaCathrine PedersenWenche VargasAkima MontgomeryBjørg Marit TinholtReidun SvensliAnn ChristinBente NogvaIngunnJChristofferJohn LarsenSynnøve H HoelGrete AastorpChristin SillibakkenMalin