Jeg planlegger en bibliotektur i løpet av morgendagen, og håper på forslag fra dere. Jeg planlegger å lese noen gode krimbøker i tiden som kommer, og håper på å få anbefalt spennende og underholdende romaner som har preg av kvalitet.

På forhånd takk! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Om du enda ikke har tatt The Dice Man av Luke Rhinehart fatt, så vil jeg få anbefale den. Den innbyr til psykologisk refleksjon og gapskratt. Videre vil jeg som andre her få slå et slag for Umberto Eco, og tipse deg om Focaults Pendel. Ingen av disse er for krim å regne, men de er romaner som har bestått tidens prøve og som virkelig har Preg av Kvalitet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mo Hayder: Fuglemannen. Jilliane Hoffman: Straff som fortjent Harlan Coben: Ser jeg at andre har nevnt også. Det er et fett hvilken av de. Jo Nesbø sine bøker. Og så bør du ivertfall få med deg Stieg Larsson sin trilogi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan anbefale Torkil Damhaug "Se meg, Medusa" og "Døden ved vann". Trude Teige's "Noen vet" er også en spennende krim bok:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Var personlig svært begeistret for Håkan Nessers to første om Barbarotti; Menneske uten hund og En helt annen historie. Godt innenfor krimsjangeren og ikke tyngre enn at det passer på stranden...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har selv lest «Menneske uten hund» av Håkan Nesser, og den falt virkelig smak. Når det gjelder bind to i Barbarotti-kvartetten, har jeg ennå ikke lest den, men synes at den virker lovende utifra omslagsteksten. Den fikk for øvrig Det Svenske Krimakademiets pris for årets beste krim i 2007.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg syns islandske Arnaldur Indridassons krimbøker er gode. Spennende plot og spennende karakterskildringer. Særlig syns jeg de to første som kom på norsk var bra, Myren og Gravstille. Jeg er også veldig glad i Fred Vargas - men hun er nok mer en forfatter man enten liker eller ikke liker pga litt mer spesiell humor, men hvis du ikke har lest noe av henne vil jeg absolutt anbefale å prøve :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje dette nye forfatterparet vil falle i smak - Kaaberbøl & Friis "Gutten i kofferten" - de har i alle fall blitt en dansk thrillersuksess og fra meg fikk de terningskast fem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med en psykologisk thriller i sommervarmen; jeg foreslår Patricia Higsmiths bøker om Mr. Ripley. Hun har også skrevet flere creepy noveller. Og det er kvalitet på tekstene. Ellers er Robert Wilsons "Et lite drap i Lisboa" og forsåvidt de fleste bøkene til Ruth Rendell å anbefale.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har allerede fått mange gode anbefalinger. Jeg vil gjerne legge til Dalgliesh-bøkene til P.D. James og Morse-bøkene til Colin Dexter. Harlan Cobens krimbøker er også spennende. I tillegg til Rosens Navn, som Geir Hageli nevner, er også Foucaults Pendel av Umbert Eco en drivende godt fortalt historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja eg kan i alle fall anbefale "Døden i ishuset", "Kjerringbissel" og "Acid Row" av Minette Walters, "Nattmenneske", "Døde menn går i land" og "De dødes tjern" av Andre Bjerke, "Døde menn går på ski" og "De dødes båt" av Knut Nærum, og "Jernvognen" av Stein Riverton.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser du spør etter romaner, men sjekk ut novellesamlingene Verdens største detektiver 1 og 2. Her får du en mulighet til å sjekke ut en del av de største kriminalforfatterene gjennom tidene. Det er også Små innledninger til hver novelle, skrevet av Nils Nordberg, som vel er norges store autoritet på krim. Ellers er enhver bok av Val McDermid, John Dickson Carr, Ian Rankin og Minette Walters verdt bryet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og ikke å forglemme "Rosens navn" av Umberto Eco

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpEirin EftevandMcHempettSolTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJHilde H HelsethIngeborg GsiljehusmorBeathe SolbergOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanKristine LouiseLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitKirsten LundEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalleLars Johann MiljerubbelDagfinn JakobsenMette-MLene Andresen